Liga prvakov

Henriques: Qarabag je po kakovosti nekje med Ludogorcem in Galatasarayjem

Ljubljana, 23. 08. 2023 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, STA
Komentarji
13

Nogometaši ljubljanske Olimpije lovijo preboj v Ligo Evropa. Po zmagoslavju proti bolgarskemu Ludogorcu in pričakovanem porazu v dvoboju s turškim Galatasarayjem imajo zmaji že zagotovljeno evropsko jesen, saj bodo zagotovo nastopili (vsaj) v skupinskem delu Konferenčne lige. A s tem se zmaji še ne želijo zadovoljiti. Lovijo namreč Ligo Evropa. Slovenski prvak iz Ljubljane bo na prvi tekmi play-offa LE doma gostil Qarabag.

Joao Henriques
Joao Henriques FOTO: Damjan Žibert

10-kratni državni azerbajdžanski prvak Qarabag je s slabimi 15 milijoni evrov po vrednosti ekip malce v prednosti (brez vrednostno posebej izstopajočega igralca), a kot se je že večkrat izkazalo, to niti ni pomembno. 

Glede na predprodajo kart, bodo v četrtek zvečer Stožice lepo polne. Morda bo zmajem še drugič zapored uspelo napolniti največji stadion v Sloveniji. Karte gredo kot za med ...

Ima pa več evropskih izkušenj, saj je v zadnjih letih kar stalnica v tekmovanjih Evropske nogometne zveze. V zadnjem desetletju je igral v skupinskem delu prav vseh treh njenih tekmovanj. Trener Olimpije Joao Henriques je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbami ključnih nogometašev, a je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal, da bodo večinoma vsi igralci nared, tudi Agustin Doffo in Timi Max Elšnik. "Smo optimistični, da bodo vsi na voljo za tekmo," je dejal. 

Poudaril je, da je prisotne nekaj utrujenosti ob napornem ritmu, vendar je motivacija kljub zagotovljenemu igranju vsaj v skupinskem delu konferenčne lige na vrhuncu, "saj je Liga Evropa precej boljše tekmovanje od konferenčne". "Zdaj smo bolje pripravljeni, kot smo bili v prvem krogu proti Valmieri."

Kljub temu je vlogo favorita v dvoboju prepustil Qarabagu. "To je dobro moštvo, ekipno in individualno dobro. To je ekipa, ki vsako leto igra v Evropi. Je favorit, toda imamo svoje možnosti," je dejal Henriques.

Svit Sešlar naj bi bil blizu odhodu v Turčijo. Prav lahko se zgodi, da bo dvoboj s Qarabagom njegov zadnji v zeleno-belem dresu.
Svit Sešlar naj bi bil blizu odhodu v Turčijo. Prav lahko se zgodi, da bo dvoboj s Qarabagom njegov zadnji v zeleno-belem dresu. FOTO: Damjan Žibert

"Igralcem sem povedal, da je Qarabag nekje med Ludogorcem in Galatasarayjem. Ekipno je močnejši od Ludogorca, posamično pa podoben. Njegovi igralci radi pritiskajo visoko, zadnja linija stoji precej naprej, posamezniki pa radi igrajo med linijami, v medprostorih. Čaka nas težak tekmec, kot pa sem rekel, imamo svoje možnosti," je še dodal Portugalec na klopi Olimpije.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
23. 08. 2023 15.33
+3
Upam, da jim uspe.
St. Gallen
23. 08. 2023 15.19
-5
naj poizkusijo doseci (preseci tezko) uspehe NK Mbr
Dildoslav
23. 08. 2023 15.28
+3
Vi ste zaspali na lovorikah. Kot kk olimpija. Lahko je igrat ligo in ko se ti 100 stvari poklopi, sploh, ko vse bisere pripeljes. Kje ste danes? Z malto se mucite.
lojzek69
23. 08. 2023 14.53
+1
ŠANSE SO REALNE......
energetik10
23. 08. 2023 14.52
+2
za napredovanje bo verjetno treba dat vsaj en gol več od nasprotnika
STDB
23. 08. 2023 14.43
+0
Možnosti za preboj v skupinski del Lige Evropa Olimpija sigurno ima. Ampak igrati bo treba drugače, kot proti Galatasaraju. Bolj zaprto in s fokusom na obrambnih nalogah. Če se bodo prehitro poskusili odpreti in napadati, ne bo dobro... Qarabag že sodi med tiste ekipe, ki ti z lahkoto, če obramba ni na pravem nivoju, pritisne dva - tri komade v času šolskega odmora. Poslužiti se je torej treba recepta, ki ga npr. tričetr španske lige uporabi na tekmah proti Realu in Barceloni - bunkerica, ne preplitvo ampak z odločnim in čvrstim napadanjem na lastni polovici ter čakanje na priložnost iz kontre. Čimdlje zdržat z aktivnim rezultatom, pol pa v zaključku poskusit 'all-in' če je treba. Taka tekma sicer ni za gledalce, je pa to po mojem mnenju edini način, da se na tem nivoju prebiješ naprej. Gledalci pa upam da bodo to razumeli in se 'preobrazili' v take navijače, ko jih ima madridski Atletico.
Kiturina
23. 08. 2023 15.51
+0
James Bond in tovariš Tito
23. 08. 2023 17.15
+2
...pismo, kaj te ti delaš doma na kavču....Krznarek gre , ti ga komot zamenjaš...
wsharky
23. 08. 2023 14.08
+5
verjamem v zmaje
enapi
23. 08. 2023 14.15
-1
SamoPovemMojeMnenje
23. 08. 2023 13.25
-6
prej bi raco ulovili! 🤣