Liga prvakov

Guardiola po tekmi polni preobratov: To zmorejo samo velika moštva

Manchester, 21. 02. 2019 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so bili na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Gelsenkirchnu dolgo časa v rezultatskem zaostanku (2:1), a bili za vztrajnost nagrajeni z dvema zadetkoma v zaključnih minutah dvoboja, kar jim pred povratnim obračunom na domači zelenici prinaša ugodno izhodišče proti neugodnemu Schalkeju.

Strateg Manchester Cityja Josep Guardiola ni skrival navdušenja po rezultatskem zasuku svojega moštva, ki je zaostanek 2:1 spremenilo v minimalno zmago pred povratnim dvobojem v osmini finala lige prvakov proti Schalkeju (2:3).

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je navdušen nad odzivom svojega moštva po rezultatskem zaostanku na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Schalkeju v Gelsenkirchnu.
Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je navdušen nad odzivom svojega moštva po rezultatskem zaostanku na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Schalkeju v Gelsenkirchnu. FOTO: AP

Trije doseženi zadetki v gosteh 'Meščanom' na široko odpirajo vrata četrtfinala, toda prvi obračun med moštvoma v Gelsenkirchnu je potrdil, da bo Schalke vse prej kot lahek zalogaj za Sergia Aguera, Leroya Saneja in druščino z Etihada. "Že nekaj dni pred prihodom v Nemčijo sem vam govoril (Guardiola novinarjem, op. p.), da je Schalke odlično moštvo. Vsa moštva iz Bundeslige so zelo kakovostna in nevarna, kar je ne nazadnje potrdila tudi ta tekma. Čeprav smo dosegli kar tri zadetke na gostujočem igrišču, nam to ne zagotavlja mirnejšega spanca. Tudi na povratni tekmi bomo morali garati za želeni uspeh. Je bilo pa lepo spremljati naše moštvo, kako se odziva na različna obdobja v igri. Minimalni poraz smo uspeli v le nekaj minutah spremeniti v zmago. Odlično, izjemno," je pohvale na račun svojih varovancev izrekel Guardiola, ki se zaveda, da ima njegovo moštvo v naslednjih dneh in tednih še veliko prostora za napredek.

"Zelo lepo nas je spremljati na igrišču, saj imamo odlične igralce. A tudi napake, ki smo jih počeli v Gelsenkirchnu, se nam na domači zelenici ne smejo ponoviti. V tem trenutku ne vem, kako daleč lahko pridemo v ligi prvakov, toda verjamem, da ob dobri in organizirani igri, zelo daleč," je še pristavil optimistični Guardiola.   

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.