Liga prvakov

Gasperini: Za zmago v superpokalu bomo potrebovali mali čudež

Varšava, 13. 08. 2024 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nova evropska nogometna sezona se bo začela v sredo z evropskim superpokalom med zmagovalcem Lige prvakov Real Madridom in najboljšim iz minule sezone v Ligi Evropa, Atalanto. Tekma bo v Varšavi. S prenosom na Kanalu A in VOYO začenjamo ob 20.45.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Vse oči uperjene v Real in Atalanto
    02:53
    Iz 24UR: Vse oči uperjene v Real in Atalanto
  • Iz 24UR: Vse nared za spektakel med Realom in Atalanto
    02:17
    Iz 24UR: Vse nared za spektakel med Realom in Atalanto
  • Carlo Ancelotti napoveduje super pokalni obračun z Atalanto
    01:47
    Carlo Ancelotti napoveduje super pokalni obračun z Atalanto
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real Madrid lahko šestič postane superpokalni prvak, kar doslej ni uspelo še nobeni ekipi – trenutno si rekord deli z Barcelono in Milanom, trener Los Blancosov Carlo Ancelotti pa lahko hkrati s šestim superpokalnim naslovom prehiti Pepa Guardiolo, s katerim si zdaj deli prvo mesto. Italijan na španski klopi ima na dosegu še en zgodovinski dosežek. S štirinajstim naslovom bi se izenačil z Miguelom Munozom kot najuspešnejši trener Real Madrida. 

Carlo Ancelotti je trinajsti naslov osvojil v finalu lige prvakov, ko je njegova zasedba z 2:0 premagala Borussio Dortmund in se veselila petnajstega naslova prvaka Evrope. Real Madrid je v nizu 26 tekem brez poraza (17 zmag, 9 remijev). Zadnji poraz je doživel januarja v španskem pokalu proti Atletico Madridu (4:2). To je njegova najdaljša serija od 2017, ko zasedba Zinedina Zidana ni izgubila štirideset tekem.

Italijanska Atalanta si je mesto v superpokalu izborila z zmago v Ligi Evropa proti Bayerju Leverkusnu z 2:0. To je bila prva evropska lovorika za klub iz Bergama. Trener Gian Piero Gasperini (66 let in 117 dni) je s tem postal četrti najstarejši strateg z evropskim naslovom po Raymondu Goethalsu (71 let, 231 dni, 1993 liga prvakov), Juppu Heyncksu (68 let, 16 dni, 2013 liga prvakov) in Alexu Fergusonu (66 let, 142 dni, 2008 liga prvakov). "Vsa statistika bo med tekmo pozabljena. Tudi vloga papirnatega favorita tekmecev bo zbledela. Če igraš proti Realu, si vedno malce v podrejenem položaju, a to ne zmanjšuje naših možnosti, da prvič v zgodovini našega kluba osvojimo to laskavo lovoriko. V finalu superpokala smo zato, ker smo si to zaslužili," je za Gazzetto Dello Sport pred obračunom v Varšavi dejal strateg modro-črnih, Gasperini. 

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini FOTO: AP

Atalanta se je poleti okrepila v napadu. Prišla sta Charles De Ketelaere iz Milana in Mateo Retegui iz Genove. Zanju so Italijani odšteli 56 milijonov evrov. Gotovo pa bo še kar nekaj kadrovskih sprememb v klubu iz Bergama. In to v obeh smereh. "Naša ekipa še ni povsem sestavljena. Še bo nekaj prihodov in tudi odhodov. A ti fantje, ki so z nami tu na Poljskem, so pripravljeni na spopad z nogometnim velikanom," je bil neposreden izkušeni trener ekipe, ki je blestela v zaključku lanske sezone. Prvi del je bil za Atalanto dokaj klavrn. 

"Bolje moramo začeti tekmovalno sezono. Uvodna uradna tekma še ne bo pokazatelj naše prave vrednosti. Še nekaj časa je do začetka domačega prvenstva, tako da ne bomo še povsem pripravljeni na vse izzive, ki nam prinaša naporna sezona, a skušali bomo narediti vse, da bomo proti Realu najboljši možno v danem trenutku," obračun v finalu superpokala čaka Gasperini. "A če sem povsem iskren, bomo za zmago v superpokalu potrebovali mali čudež. A ti se tu in tam dogajajo, mar ne?" se je za milanski rožnati časnik vprašal Gian Piero Gasperini.

Uefin superpokal 2024: Real Madrid - Atalanta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
13. 08. 2024 15.39
+2
Mislim, da Italijani dobijo pokal le ob izredni sreči
manucao
13. 08. 2024 14.26
+1
Seveda,da Mbappe še ni pripravljen 100 % kar je tudi normalno.Bomo videli v kakšnem je stanju oziroma ali bo potrebno malce dodati na treningih.
zapiramvamustaaa
13. 08. 2024 14.28
+0
Velik plus je da bo prav on izvajal proste strele.Hvala bogu.
zapiramvamustaaa
13. 08. 2024 14.18
-2
Gasperini je stari lisjak in se zaveda da so možnosti 50:50%.Atakanta je edina ekipa katera je suvereno premagala Leverkusen in prekinila njihov zgodovinski niz.Real pa itak vedno igra atomski nogomet ampak to je prva klubska resna tekma komaj in ekipe niso še uigrane in igralci niso še ulaufani.Pomojem ni favorita v tem dvoboju in Real lahko celo izgubi če ne bodo vzeli začetek tekme resno.Držim pa pesti da bosta jutri razturala Bellingham in novi bog la lige Mbappe.
drimtim
13. 08. 2024 12.13
-3
Čudež v obliki poštenega sojenja in pokal gre v Italijo.