Liga prvakov

Donnarumma: To bo zame zelo posebna tekma

Pariz, 25. 10. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., J.B.
Komentarji
3

Italijanski reprezentančni vratar Gianluigi Donnarumma je pred leti prav iz Milana prestopil k pariškemu PSG-ju. V tem času se 24-letni čuvaj mreže še ni srečal z svojim nekdanjim klubom, kjer je doživel tudi vratarsko afirmacijo. Vse do sredinega večera, ko se bo njegov PSG v tretjem krogu Lige prvakov pomeril z Milanom. Rdeče-črni v francosko prestolnico prihajajo po dveh prvenstvenih porazih, v nedeljo so izgubili veliki derbi z Juventusom. Prenos tekme ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Milan, še pred tednom vodilna ekipa italijanske Serie A, je izgubil zadnji dve prvenstveni tekmi, a tudi v Ligi prvakov mu ne gre vse po načrtih, saj je po dveh krogih še brez zmage in ob dveh remijih drži dve točki. 

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma FOTO: AP

Tudi zato bo (je) zanj tekma v Parizu zelo pomembna v boju za napredovanje v izločilne boje. Da bo zaradi tega še posebej nevaren in zelo motiviran, je prepričan tudi nekdanji vratar rdeče-črnih Gianluigi Donnarumma. "Čaka nas zahteven nasprotnik, ki je čvrst in ve, kako se braniti. Ogromno časa smo porabili v pripravah na to tekmo, zato smo pripravljeni na izziv, ki je pred nami. V tej skupini ni favoritov, vse štiri ekipe so zelo izenačene. Če bomo ostali zbrani in šli vsako tekmo na zmago, potem imamo dobre možnosti. Naslednja obračuna proti Milanu bosta ključna. Najprej se bomo osredotočili na sredino tekmo, šele potem bomo razmišljali o povratni. Dati bomo morali vse, kar imamo," je prepričan Italijan na vratih serijskih francoskih prvakov, ki se zaveda, da tekma v Parizu zanj ne bo ena od običajih. 

Nogometna poslastica med PSG-jem in Milanom od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

"To bo zame zelo posebna tekma. Milan mi pomeni ogromno. Moral bom zadrževati čustva. V Parizu se počutim odlično, smo kot velika družina, isto je bilo v Milanu. Ta klub mi bo za vedno ostal v srcu, a tudi tukaj se počutim zelo dobro, domače. Navijači so me dobro sprejeli, zaradi njih se počutim dobrodošlega."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski reprezentančni vratar je za pariški l'Equipe komentiral tudi novega trenerja Luisa Enriqueja: "Z njim smo letos začeli nov izziv. O njem smo vedeli vse, zato smo bili veseli, ko je prišel v klub. Mislim, da igramo odličen nogomet, a še vedno imamo veliko prostora za napredek. Zelo zadovoljen je s tem, kako sem napredoval v igri z nogo. Tudi jaz sem, ker naš nogomet temelji na igri z vratarjem," je še dejal 24-letni čuvaj pariške mreže, ki zelo ceni vratarja Milana Mika Maignana

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mat123
25. 10. 2023 14.28
Tako dober je bil, dokler ga ni denar premamil..
BitterTruth
25. 10. 2023 10.36
+1
Nihce v milanu ga ne mara, tako da bo tudi za milanove navijace posebna tekma... upam da bo branil, vrhunec tekme bo ko se bodo zacele verbalne zlorabe :)
PieBaracus
25. 10. 2023 09.20
tudi za navijace na san siru bo posebna, od zvizgana