Liga prvakov

Dinamo Zagreb, Slovan Bratislava in Lille v Ligo prvakov

Beograd, 28. 08. 2024 23.09 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znanih je vseh 36 udeležencev ligaškega dela nove sezone Lige prvakov. Crveni zvezdi, ki si je sodelovanje v elitnem evropskem tekmovanju zagotovila z zmago proti norveškem Bodo/Glimtu, so si igranje v Ligi prvakov zagotovili še Slovan iz Bratislave Kenana Bajrića, ki s 3:2 premagal danski Midtjylland, Dinamo Zagreb, ki je bil tudi na povratni tekmi boljši od Qarabaga ter Lille, ki je kljub porazu na povratni tekmi izločil praško Slavio.

Slovan je po zmagi na domači zelenici napredoval s skupnim izidom 4:3, prva tekma se je končala neodločeno 1:1. Slovaki so po golu Marka Tolića povedli sredi prvega dela, a je za 1:1 ob polčasu zadel Aral Simsir.

V drugem polčasu se je Slovan, pri katerem je Bajrić odigral celo tekmo, hitro znašel v zaostanku po golu Franculina Djuja v 50. minuti, a je slovaški ekipi v petih minutah (82. in 86.) uspel preobrat, ko sta bila natančna Tolić in Tigran Barseghyan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na uvodni današnji tekmi si je napredovanje v skupinski del najelitnejšega evropskega tekmovanja zagotovil tudi zagrebški Dinamo, z zmago z 2:0 nad Qarabagom je v Azerbajdžanu le še potrdil domačo zmago (3:0). V prvem polčasu je zadel Marko Pjaca, v drugem delu pa so si domači zabili sami, ko je avtogol dosegel Matheus Silva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na preostali tekmi si je napredovanje kljub porazu z 1:2 v Pragi priigral francoski Lille, saj je Slavio doma ugnal z 2:0. Za goste je bil v 77. minuti natančen Edon Zhegrova, za pirovo zmago praške ekipe pa sta zadela Christos Zafeiris (5.) in Ivan Schranz (84.).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi povratnih tekem 4. kroga kvalifikacij nogometne Lige prvakov:

- torek, 27. avgust:

Galatasaray - *Young Boys         0:1 (0:0)                 2:3

*Sparta Praga - Malmö             2:0 (0:0)                 2:0

*Salzburg - Dinamo Kijev          1:1 (1:1)                 2:0

- sreda, 28. avgust:

Qarabag - *Dinamo Zagreb          0:2 (0:1)                 0:3

*Crvena zvezda - Bodö/Glimt       2:0 (1:0)                 1:2

Slavia Praga - *Lille             2:1 (1:0)                 0:2

*Slovan Bratislava - Midtjylland  3:2 (1:1)                 1:1

* Ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v skupinski del lige prvakov, preostale pa v skupinski del evropske lige.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.