Liga prvakov

De Zerbi: Obljubljam bojevito igro

Marseille, 14. 08. 2024 08.04 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub Marseille je nekaj dni pred začetkom francoskega prvenstva predstavil deveto okrepitev v poletnem prestopnem roku. To je domači reprezentant do 21 let Elye Wahi, ki je v minuli sezoni igral za Lens. Na vročo klop Marseilla pa je sedel Italijan Roberto De Zerbi, ki ima bogate izkušnje z otoškimi klubi. Legendarni francoski klub letos ne bo igral v evropskih tekmovanjih, saj je lansko sezono končal šele na osmem mestu v ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Elye Wahi je po poročanju francoskih medijev stal Marseille 25 milijonov evrov, kar je deset milijonov več, kot je Lens lani plačal zanj Montpellierju. Mladi napadalec je v pretekli sezoni dosegel 12 zadetkov na 37 tekmah, med drugim odločilnega proti Arsenalu v ligi prvakov. Wahi, ki bo nosil dres s številko 10, bo na jugu Francije ostal do leta 2029. Marseille v novi sezoni ne bo igral v evropskih tekmovanjih, saj je bil v domačem prvenstvu šele osmi, zato so močno prevetrili ekipo in pripeljali tudi novega trenerja.

Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi FOTO: AP

Med okrepitvami novega trenerja Roberta De Zerbija francoski mediji izpostavljajo Masona Greenwooda, Pierre-Emila Hojbjerga in Liliana Brassierja. "Mislim, da je klub dobro kadroval v prestopnem roku. Veliko smo se pogovarjali in v večini primerov našli skupno in soglasno rešitev," je za pariški L'Equipe povedal novopečeni trener Marseilla, ki ni obljubljal medu in mleka, temveč ... 

"Obljubljam bojevit Marseille. Obljubljam, da bomo dali na vsaki tekmi vse od sebe in na vsakem dvoboju iskali zmago ne glede na to, kdo bo nasproti. Seveda pa so naši cilji visoki, Marseille letos ne bo igral v Evropi, to pa as v prihodnje ne sme ponoviti," je bil izčrpen Italijan z bogatimi otoškimi izkušnjami. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.