Liga prvakov

Crvena zvezda proti Monacu prejela 'petardo' in še tretjič izgubila

Monako, 22. 10. 2024 20.57 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Crvena zvezda je doživela tretji poraz v nogometni ligi prvakov. Beograjska ekipa je na uvodnih dveh tekmah morala priznati premoč Benfici in milanskemu Interju, tokrat pa je v gosteh klonila še proti Monacu z 1:5. Slovenski reprezentant Timi Max Elšnik je za srbsko ekipo igral celo tekmo, njegov soigralec Vanja Drkušić pa je poškodovan.

Zasedba iz kneževine, ki je na prvi tekmi ugnala Barcelono, na drugi pa remizirala proti zagrebškemu Dinamu, se je po drugi zmagi in nepopolnem krogu začasno prebila na vrh razpredelnice. Za prepričljivo zmago Monaca so zadeli Takumi Minamino (20., 70.), Breel Embolo (45.+4), Wilfried Singo (54.) in Maghnes Akliouche (90.+6), za Crveno zvezdo pa je zadel le Cherif Ndiaye (27./11 m).

Statistika tekme Monaco - Crvena zvezda
Statistika tekme Monaco - Crvena zvezda FOTO: Sofascore.com

Milan je na današnji drugi tekmi 3. kroga na San Siru ugnal Brugge s 3:1. Za zasedbo iz lombardijske prestolnice sta zadela Christian Pulisic (34.) in Tijjani Reijnders (61., 71.), za belgijsko, ki je od 40. minute imela igralca manj, potem ko je rdeči karton prejel Raphael Onyedika, pa je edini gol dosegel Kyriani Sabbe (51.).

Tijjani Reijnders
Tijjani Reijnders FOTO: AP

Aston Villa je v Birminghamu z goloma Johna McGinna (55.) in Jhona Durana (64.) ugnala Bologno z 2:0. Izbranci španskega strokovnjaka Unaia Emeryja so po nepolnem tretjem krogu na vrhu lestvice, pred današnjo zmago nad Bologno so ugnali še Young Boys in Bayern iz Münchna.

Arsenal je pred domačimi gledalci premagal Šahtar Doneck z 1:0 po avtogolu ukrajinskega vratarja Dmitra Riznika (29.). Juventus je v Torinu klonil proti Stuttgartu z 0:1, strelec edinega gola pa je bil v izdihljajih tekme, v drugi minuti sodnikovega podaljška El Bilal Toure. PSG je doma remiziral s PSV iz Eindhovna. Nizozemsko ekipo je v vodstvo popeljal Noa Lang (34.), za pariško ekipo je izenačil Achraf Hakimi (55.).

Statistika tekme PSG - PSV
Statistika tekme PSG - PSV FOTO: AP

Slovan iz Bratislave je v Gironi klonil z 0:2. Za špansko ekipo sta zadela Miguel Gutierrez (42.) in Juanpe (73.), Slovenec Kenan Bajrić je za zasedbo iz slovaške prestolnice igral celo tekmo.

Sturm iz Gradca je v Celovcu izgubil proti Sportingu iz Lizbone z 0:2. Za portugalskega prvaka sta zadela Nuno Santos (23.) in Viktor Gyokeres (53.). Slovenec Tomi Horvat je za avstrijsko zasedbo igral do 70. minute, Arjan Malić je bil na klopi za rezervne igralce, njun soigralec Jon Gorenc Stanković pa je na daljšem bolniškem dopustu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sredo bo španski Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka gostil francoski Lille, nemški Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla pa angleški Liverpool.

Drugi sredini pari so Atalanta - Celtic, Brest - Bayer Leverkusen, Barcelona - Bayern München, Benfica - Feyenoord, Manchester City - Sparta Praga, Salzburg - Dinamo Zagreb in Young Boys - Inter Milano.

Izidi 3. kroga nogometne Lige prvakov:

Monaco - Crvena zvezda                5:1 (2:1)

Milan - Brugge                        3:1 (1:0)

Girona - Slovan Bratislava            2:0 (1:0)

Sturm Gradec - Sporting Lizbona       0:2 (0:1)

Arsenal - Šahtar Doneck               1:0 (1:0)

Aston Villa - Bologna                 2:0 (0:0)

Juventus - Stuttgart                  0:1 (0:0)

PSG - PSV Eindhoven                   1:1 (0:1)

Real Madrid - Borussia Dortmund       5:2 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.