Liga prvakov

Buffon bo iz rok Čeferina prejel posebno priznanje

Lju bljana, 26. 08. 2024 14.55 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gianluigi Buffon je v dresu azzurrov zbral 176 nastopov, z Juventusom pa je osvojil deset naslovov italijanskega prvaka, pet italijanskih pokalov in šest italijanskih superpokalov, ni pa se mu posrečilo osvojiti Lige prvakov, čeprav je z Juventusom igral v treh finalih. Predvsem pa se je ves čas kazal kot pokončni človek, z občutkom za sočutje in pripravljenosti pomagati pomoči potrebnim. Vselej se je odzval za klic humanitarne narave. Iz rok predsednika Uefe Aleksandra Čeferina bo zdaj prejel "posebno predsedniško priznanje".

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon FOTO: AP

Gianluigi Buffon je ena (naj)večjih nogometnih in športnih legend. Za njim je bogata vratarska kariere, uspešen in čislan pa je bil tudi kot človek. Vse to in še kakšen razlog so botrovali k odločitvi predsednika Uefe Aleksandra Čeferin, da mu podeli posebno priznanje Uefe, ki gre v roke športnikom za posebne dosežke, bodisi je to v svetu nogometa kot tudi na vsakdanji življenjski poti. Buffon bo postal peti Italijan s tem laskavim priznanjem. pred njim je ta čas pripadla Paolu Maldiniju, Gianniju Riveri, Arrigu Sacchiju in Francescu Tottiju

Aleksander Čeferin v družbi novinarja in voditelja 24UR Andraža Hočevarja med intervjujem v Londonu pred finalom Lige prvakov.
Aleksander Čeferin v družbi novinarja in voditelja 24UR Andraža Hočevarja med intervjujem v Londonu pred finalom Lige prvakov. FOTO: Damjan Žibert

"Buffon je vratar in človek, ki me je navduševal in ki sem ga izjemno cenil vse od začetka kariere. Poleg izjemnega vratarskega znanja, so njegovo kariero krasile vrednote, ki jih tudi sam priznavam min podpiram. V nasprotnem primeru ne bi doživel takšnih športnih uspehov in bil dejaven tudi izven nogometnih igrišč. Brez dvoma je in bo vzor mnogim. Najbolj je impresionirala njegovo pripadnost. Tudi ko je klub izpadel v drugo ligo, mu je ostal zvest. Je tudi eden prvih, ki je odprto govoril o mentalnem zdravju športnikov in tudi prisotnosti depresije," je med drugim ob obrazložitvi nagrade dejal predsednik Uefe Čeferin.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geemale
26. 08. 2024 18.39
lepa, Sandi, lepa.... sem zelo za.....