Liga prvakov

Borussia, Bayer in Brest do druge zmage, slavili še Barcelona, City in Inter

Ljubljana, 01. 10. 2024 22.15 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.Ž.
Komentarji
0

Nogometaši nemških ekip, dortmundske Borussie in Bayerja iz Leverkusna, so v drugem krogu lige prvakov prišli do druge zmage in se zavihteli na vrh lestvice ligaškega dela. Maksimalen izkupiček ohranja tudi francoski Brest. Do prve zmage so prišli nogometaši Barcelone, ki so 5:0 ugnali Young Boys, prepričljivo pa so slavili tudi nogometaši Manchester Cityja (4:0) in Interja (4:0).

Nemška kluba Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen imata po dveh krogih šest točk in sta po še nedokončanem drugem krogu na vrhu lestvice ligaškega dela Lige prvakov. Družbo jima dela francoski Brest, ki je s kar 4:0 ugnal Salzburg.

Za Dortmund je imel sijajen večer Karim Adeyemi, ki se je podpisal pod tri krasne zadetke v prvem polčasu, dva je dodal Serhou Guirassy po enega pa Emre Can iz enajstmetrovke in Felix Nmecha.

Veselje nogometašev Borussie Dortmund
Veselje nogometašev Borussie Dortmund FOTO: AP

Tekmo v Leverkusnu je odločil zadetek Victorja Bonifaceja v 51. minuti, medtem ko se je pri Brestu, ki je tekmo odigral danes v zgodnejšem terminu, z dvema goloma izkazal Abdalah Sima. Vsak po enega pa sta dodala še Mahdi Camara in Mathias Pereira Lage, ki je postavil končni izid 4:0.

Slovenski nogometaš Kenan Bajrić je s Slovanom iz Bratislave doma gostil Manchester City in doživel drugi poraz. Angleški prvak je bil boljši s 4:0 po zaslugi Ilkaya Gündogana, Phila Fodena, Erlinga Haalanda in Jamesa McAteeja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Beograjska Crvena zvezda s Timijem Maxom Elšnikom in Vanjo Drkušićem je na gostovanju pri milanskem Interju prav tako doživela drugi poraz (0:4). Elšnik je na zelenici preživel celoten obračun, Drkušić pa je igral do 89. minute. Za Inter so zadeli Hakan Calhanoglu iz prostega strela, Marko Arnautović, Lautaro Martinez in Mehdi Taremi.

Veselje nogometašev Barcelone
Veselje nogometašev Barcelone FOTO: AP

Do prvih zmag pa so ob Cityju in Interju danes prišli tudi nogometaši Arsenala in Barcelone. Katalonci so pred domačimi navijači odpravili švicarski Young Boys s 5:0, pri čemer je dva gola dosegel Robert Lewandowski. Za Blaugrano sta bila natančna še Raphinha, Inigo Martinez, v 81. pa je žogo v lastno mrežo poslal Mohamed Camara. Londončani pa so z goloma Kaija Havertza in Bukaya Sake doma premagali PSG.

PSV Eindhoven in Sporting sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Z izidom ena proti ena se je končala tudi tekma med Stuttgartom in Sparto Prago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 2. krog:

Torek, 1. oktober:

Salzburg - Brest 0:4 (0:1)
Sima 24., 70., Camara 66., Lage 75.

Stuttgart - Sparta Praga 1:1 (1:1)
Millot 7.; Kairinen 32.

Arsenal - PSG 2:0 (2:0)
Havertz 20., Saka 35.

Barcelona - Young Boys Bern 5:0 (3:0)
Lewandowski 8., 51., Raphinha 34., Martinez 37., Camara 81./avtogol

Bayer Leverkusen - Milan 1:0 (0:0)
Boniface 51.

Borussia Dortmund - Celtic 7:1 (5:1)
Can 7./11-m, Adeyemi 11., 29., 42., Guirassy 40./11-m, 66., Nmecha 79.; Maeda 9.

Inter - Crvena zvezda 4:0 (1:0)
Calhanoglu 11., Arnautović 59., Martinez 71., Taremi 81./11-m
(Timi Max Elšnik je igral celo tekmo za Crveno zvezdo)
(Vanja Drkušić je igral do 89. minute za Crveno zvezdo)

PSV Eindhoven - Sporting 1:1 (1:0)
Schouten 15.; Braganca 83.

Slovan Bratislava - Manchester City 0:4 (0:2)
Gundogan 8., Foden 15., Haaland 58., Mcatee 74.
(Kenan Bajrić je igral celo tekmo za Slovan)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.