Liga prvakov

Real Madrid upravičil vlogo favorita in strl odpor Brage

Braga, 24. 10. 2023 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Anže Mlakar, Žiga Košec
Komentarji
64

Real Madrid v letošnji sezoni Lige prvakov še naprej ostaja stoodstoten. Po Unionu iz Berlina in Napoliju je z zadetkom razlike padla še Braga, ki se je do konca upirala favoriziranemu moštvu s španske prestolnice. Za goste sta v polno merila Rodrygo v prvem in Jude Bellingham v drugem polčasu, za Brago pa je na 1:2 znižal Alvaro Djalo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Polni izkupiček za Bayern in Real
    02:14
    Iz 24UR: Polni izkupiček za Bayern in Real
  • Bragin Alvaro Djalo znižal na 1:2
    01:07
    Bragin Alvaro Djalo znižal na 1:2
  • Jude Bellingham zabil za 2:0
    00:42
    Jude Bellingham zabil za 2:0
  • Rodrygo povedel Real v vodstvo z 1:0
    00:40
    Rodrygo povedel Real v vodstvo z 1:0
  • Iz 24UR: Zgodovinski trenutek za nogometaše Brage
    02:33
    Iz 24UR: Zgodovinski trenutek za nogometaše Brage
  • Iz 24UR: Pred Ligo prvakov
    00:52
    Iz 24UR: Pred Ligo prvakov
  • Preobrata Real Madrida in Brage v prejšnjem krogu
    02:35
    Preobrata Real Madrida in Brage v prejšnjem krogu

Začetna enajsterica Brage: Matheus med vratnicama, Josafat Mendes, Serdar Saatci, Sikou Niakate in Cristian Borja v obrambi, Vitor Carvalho in Al Musrati v vlogi obrambnih vezistov, Ricardo Horta in Alvaro Djalo na krilih, Rodrigo Zalazar na položaju ofenzivnega vezista ter Simon Banza v napadu.

 

Prvih enajst Real Madrida: Kepa Arrizabalaga med vratnicama, Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Nacho in Fran Garcia v obrambi, Federico Valverde, Luka Modrić in Eduardo Camavinga na sredini igrišča, Jude Bellingham v vlogi ofenzivnega vezista ter brazilski duo Rodrygo in Vinicius Junior v napadu.

Tekma se je začela intenzivno tako ne eni, kot tudi na drugi strani in oboji so si v roku petih minut prodrli v nasprotnikov kazenski prostor in zahtevali enajstmetrovko, a se obakrat piščalka glavnega sodnika Michaela Oliverja ni oglasila. Domači nogometaši so v nasprotju od pričakovanj v tekmo vstopili odločno in prevzeli pobudo nad igro. V 13. minuti so si kot prvi na tekmi priigrali kot, ki pa ga niso izkoristili, dve minuti kasneje pa so poskusili še z hitrim protinapadom po levi strani.

Kar ni uspelo Bragi pa je nato hitro uspelo Realu. Madridčani so po levi strani izpeljali krasno akcijo in zadeli. Nacho je z dolgo podajo našel Viniciusa, ki je na robu kazenskega prostora mojstrsko preigral Serdarja Saatcija in podal v sredino. kjer je bil najbolj zbran njegov reprezentančni kolega Rodrygo, ki je žogo ob  bližnji vratnici potisnil v mrežo domačega vratarja Matheusa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 24. minuti je imela Braga priložnost, da rezultat poravna. Po  predložku Josafata Mendesa je bil v kazenskem prostoru Reala najvišji Dani Carvajal, ki pa je žogo odbil le na nogo Ricarda Horte, ki je sprožil z levico in zadel Antonia Rüdigerja, ki je bil v bolku, nato pa atraktivno, a ne efektivno poskusil še s škarjicami.

Real je po pol ure igre prek brazilske kombinacije znova zadel v polno, a sta bila tako Rodrygo, kot tudi Vinicius, v prepovedanem položaju. Slednji je le nekaj minut kasneje prestregel slabo podajo domače obrambe in s plasiranim strelom poskusil ukaniti Matheusa, ki je bil daleč stran od svojih vrat, a bil za to premalo natančen in Real je odšel na glavni premor z minimalno prednostjo.

Braga - Real Madrid Vinicius
Braga - Real Madrid Vinicius FOTO: AP

Tudi drugi polčas se je začel po notah Reala, ki je prvi resno zapretil. V 50. minuti je Jude Bellingham s prsmi ukrotil predložek novopečenega španskega reprezentanta Frana Garcie in nato sprožil s prve, vratar Brage pa je žogo potisnil v kot za goste. V 58. minuti pa je z roba kazenskega prostora sprožil še Eduardo Camavinga, a je bil znova na pravem mestu Matheus.

Brazilski čuvaj mreže pa je bil znova nemočen v 61. minuti, ko je Bellingham kronal terensko premoč Reala. Angleški vezist je pametno počakal izven kazenskega prostora Brage in prejel podajo Viniciusa, ki je lovil prehitro podajo Rodryga. Brazilec se je nato še drugič na tekmi znašel v vlogi podajalca in zaposlil Bellinghama, ki je z roba kazenskega prostora Brage natančno meril v desni kot Matheusovega gola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Braga pa ja nato na povečanje zaostanka hitro odgovorila. Domačini so po desni strani speljali lepo akcijo in izkoristili nepozorno obrambo Reala. Simon Banza je na koncu odložil žogo Alvaru Djaloju, ki je močno sprožil z desnico in žogo ob bližnji vratnici nemočnega Kepe Arrizabalage spravil v gol Reala. Le nekaj minut kasneje je imel kapetan Brage Horta idealno priložnost, da izenači, a je s približno enajst metrov neoviran meril naravnost španskega vratarja v mreži Reala.

V 82. minuti pa je po dveh podajah do zadetka prišel še Vinicius, čigar veselje pa je bilo kratkotrajno. Brazilec je po lepi podaji Camavinge sam stekel s polovice igrišča in premagal brazilskega vratarja v vratih Brage, a mu je veselje preprečil stranski sodnik, ki je z dvignjeno zastavico označil prepovedan položaj, ki so ga nato potrdili tudi sodniki v sobi za VAR.

Domačini so v želji po izenačenju v zadnjih minutah pritisnili in dolgoletni portugalski reprezentant Joao Moutinho je ob zmedi v kazenskem prostoru gostov zahteval celo enajstmetrovko zaradi igranja z roko, a se je na koncu izkazalo, da žoga nikogar izmed gostov ni zadela tja. Portugalci so še naprej napadali in v priložnosti se je znašel še drugi rezervist Abel Ruiz, ki pa je meril prek vrat Reala in do zadnjega sodnikovega žvižga ostalo je pri 1:2.

Braga vs Real Madrid
Braga vs Real Madrid FOTO: Sofascore.com
Jude Bellingham vs Braga
Jude Bellingham vs Braga FOTO: Sofascore.com

Statistika Juda Bellinghama proti Bragi

Real Madrid je tako slavil še na tretji tekmi skupinskega dela Lige prvakov in tako z devetimi točkami zaseda prvo mesto v skupini C. Napoli je po minimalni zmagi nad Unionom iz Berlina s šestimi točkami drugi, Braga s tremi točkami tretja, nemško moštvo pa je po treh tekmah še brez točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23:00

Hvala, da ste bili z nami!

Tekma med Brago in Real Madridom je za nami, jutri pa ste ponovno vabljeni, da se nam pridružite na Kanalu A in VOYO ter na naši spletni strani 24ur.com, kjer bomo za vas v živo pospremili tekmo med PSG-jem in Milanom.

Konec tekme

Real Madrid vknjižil zmago z rezultatom 1:2 in ostaja stoodstoten!

82'

Real povišal prednost, ampak iz prepovedanega položaja

63'

GOOOL!!!!! Šok za Real, Braga znižala zaostanek (1:2)

Portugalci so hitro odgovorili. Po lepi akciji je Josafat Mendes podal Alvaru Djaloju, ki je z močnim strelom premagal Kepo Arrizabalago.

61'

GOOOL!!!!! Real podvojil prednost (0:2)

Kdo drug, kot Jude Bellingham. Vinicius Junior je asistiral Angležu, 20-letnik pa je z natančnim strelom premagal domačega vratarja.

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
25. 10. 2023 20.54
+5
Tudi moje čestitke barci...
Kollerik
25. 10. 2023 20.52
+7
Čestitke Barci za lepo zmago.
cripstoned
25. 10. 2023 16.31
-6
Martinator ne tako močno in direktno v srž naših hejterckov...ker ko bodo nemočni tako kot so nemočni proti meni, halarju in zapiracu bodo spet najprej obsojali da za tvojim imenom stojim jaz ali omenjena dva...
Kollerik
25. 10. 2023 19.08
+6
Zakaj ti skoraj vedno pritisnem minus že vnaprej, brez da berem vso to solato ki jo pišeš? Zamisli se....
cripstoned
25. 10. 2023 19.19
-8
Hvala ...iz tvoje strani in strani ostalih hejterjev tukaj je to prej pohvala kot kaj drugega...sicer pa minus gor, dol...to je za vas ki imate probleme...meni je vazno da ostane komentar ki reze direktno v vse globoke rane in to je očitno..
fihner
25. 10. 2023 21.12
+2
cripstoned
25. 10. 2023 14.09
-6
Vse lepo in prav ampak naj nekdo razloži kako je lahko vini bil v ofsajdu z glavo če pa je bil branilec brage z roko malo pred njim...res smešno na kakšen način realu razveljavijo zadetek...sicer pa je real pokazal kako se pošteno zmaga na portugalskem za razliko od uefalone ki je proti portu dobila 3 točke na račun 4 soigralcev v rumenih dresih...vamooos campeeeones...v soboto je nas dan
Konan
25. 10. 2023 16.55
+2
Če ima glavo ko orangutan, pol ni čudno da je offside
cripstoned
25. 10. 2023 18.10
-7
Admin a zdaj že dopuščamo rasizem poleg nacionalizma...
cripstoned
25. 10. 2023 18.22
-8
Sicer pa jevgenij suhov in konan ...ni vama kriv vini da je pri svojih 20letih ustvaril toliko kot vidva ne bosta za 2 življenja....ni vama kriv on da sta vidva delomrzneza in da je vajina "placa" vsakega 21ga v mesecu...
Kollerik
25. 10. 2023 19.09
+9
cripstoned
25. 10. 2023 19.21
-9
spet lažeš...komentarji hejtrev kripsija nasmejijo in ne uzalijo...kripsi je od vaših komentarjev v celem desetletju dobil neprebojca za naslednjih 100let...
Barni3
25. 10. 2023 19.34
+8
Kolkr js vem stejejo samo deli s katerimi se lahko igra...roka to pac ni...razen pri realu njim je dovoljeno vse
Konan
25. 10. 2023 19.37
+9
Konan
25. 10. 2023 19.41
+9
Par dni se pa bo Messi žogica zlata marogica spet🤣, Vinko ne bo nikoli, si zamislite da tak grd igralec dobi v roke zlato žogo, groza
Kollerik
25. 10. 2023 20.51
+4
Bliža se dan trpljenja za razne korlne, halarje in za podobno trpeče, nestabilno blago..., ko bo že osma zlata žoga prišla v roke maestra in Boga nogometa...enega in edinega..Lea Messija....
fihner
25. 10. 2023 21.17
+3
Konan, strinjam se s tabo, groza samo da pomislim..
stoj?kov
25. 10. 2023 11.23
+8
10 najboljših driblerjev 1.Messi 1880 2.hazard 1220 3.ribery 990 4.Aguero 832 5.f.ake ronaldo 816 660 zaključenih driblingov pred številko 2...ni čudnega da prihaja 8 zlata žoga V miru pričakujemo el clasico v soboto...
HALAcR7
25. 10. 2023 14.07
+0
cripstoned
25. 10. 2023 14.12
-4
kako boli gospod liga prvakov...driblingi so driblingi...jasno 0a je kdo se dolgo ne bo prehitel ronalda v najbolj pomembnem dejavniku v nogometu (goli)...prvi nikoli ne sledi...se dobro da obstajajo zlate žoge da je mali prevarant vsaj nekje pred ronaldom...a moramo se o tem kdo je 1.v asistencah v ligi real madrid?? Hahahahaha
Konan
25. 10. 2023 16.59
+5
Nobenega gola ni dal na svetovnih prvenstvih tvoj idol v izlocilnih bojih, sramotaaaaa🤣🤣
cripstoned
25. 10. 2023 18.11
-2
Najvec golov v zgodovini reprezentančnih in klubskih tekmovanjih...tiho hejter
Kollerik
25. 10. 2023 10.33
-10
Čestitke Realu za lepo zmago.
cripstoned
25. 10. 2023 14.14
-1
vidiš.kako se pošteno zmaga na portugalskem...sicer pa spet lažeš...tvoje čestitke tako kot komentarji nimajo teze ker si samo nemočen hejter in nič drugega...saj ves da si se tukaj prijavil zaradi reala in ne koruptioone hahahaha
HALAcR7
25. 10. 2023 09.15
-6
Real igra slabo in zmaguje,,ko se vse stabilizira in bo Real igral dobro ,,,,takrat bo panika za ostale
Barni3
25. 10. 2023 09.47
+5
Kaj pa ce je to realov maximum?sam vprasam...
HALAcR7
25. 10. 2023 10.24
-6
Barni3
25. 10. 2023 09.06
+13
Zadnc mi je nekdo reku da se na kanalu a spremlja derbi...mislim da je bil derbi vceraj sevilla arsenal...sam tolk o tem da na popu ne delajo fani reala...drgac pa zal sm spremlju sam drugi polcas in braga si absolutno ni zasluzila poraza...aja pa se dribling od vinija me zanima....a to je bil vlozek d bo dubu zlato zogo?ma je skufca klicu je reku ta bi loh zmagu na plesnem tekmovanju...
Gaylona
25. 10. 2023 08.55
+5
Slaba igra Reala zelo slaba igra...2napaki Vrage v fazi obrambe in gol...
RUBEŽ
25. 10. 2023 08.52
+13
Je mogoče kdo videl prekršek ob avt liniji nad napadalcem Brage, nato protinapad in gol BELEGA BALETA?
simc167
25. 10. 2023 08.25
+10
Real je daleč najbolj ogaben klub na tem planetu
igyyp
25. 10. 2023 08.37
-10
Simc: glavno, da ti nisi najbolj ogaben, in svetovno pameten.
09ZarMan10
25. 10. 2023 08.10
+12
Real brez Belingama je... za drugo nemško ligo. Braga je včeraj, navkljub grozni razliki v proračunu bila boljši tekmec in si športno zaslužila vsaj točko, Real pa enostavno zna tekmovati in ima način igre na rezultat. Biti navijač Reala je po vseh trofejah in uspehih super stvar, gledati v 90 minutah 15 minut pravega nogometa in se z najuspešnejšo postavo v svetovnem klubskem nogometu večino tekme braniti in prežati na protinapade pa že patetično in utrujajoče. Verjetno smo z oboževalci Reala včeraj gledali "drugo tekmo", vendar tega sem že vajen. Drugače pa korektna zmaga Reala in čestitke vsem podpornikom, vsi ostali presežniki pa so povsem odveč...
HALAcR7
25. 10. 2023 08.17
-18
Barca brez negreire bi bila že 20let v drugi če ne tretji ligi,,,vsi so od nečesa odvisni
09ZarMan10
25. 10. 2023 08.50
+17
Glej HALAcR7, da ti nekaj poizkušam na kratko obrazložiti. Nogomet ni moje življenje, od njega nisem odvisen, zato sem le nogometni navdušenec. Zadeve spremljam izkjučno zato, ker imam rad igro, in ker mi je Barca s svojim stilom igre in njeno nogometno filozofijo najbližje, se nad njo tudi navdušujem. Še zdaleč pa nisem goreč pristaš enega kluba in se zaradi tega ne mislim spuščati v preobsežne debate. Dejstvo je, da je zame Relaova igra dolgočasna in nevredna veličine kluba, ki jo uživa. Je že res, da radi uporabljamo izguljeno frazo, da je važen rezultat in da se od lepote ne umira, pa vendar od ekipe, katero spremljam in si vzame 3 ure svojega prostega časa na teden pričakujem, da mi prikaže lep in atraktiven nogomet, pa tudi za celo kakšne zmage ali lovorike manj. Zato zame Barca, navkljub vsem zgodbam, ki so z njo povezane igra ves čas najlepši nogomet ali pa si ga vsaj trudi igrati, se ne brani, ima posest in želi napadati. Seveda ji vedno to ne uspe, pa vendar 1000x raje spremljam Barco, kot Real!
HALAcR7
25. 10. 2023 09.13
-16
09ZarMan10
25. 10. 2023 09.17
+17
CizLouise
25. 10. 2023 09.25
+12
ZarMan, moj nasvet je da se nehas obadat s troli, ker od njih ne bos dobil nic druga ko pa navadno prcanje, ne glede na to kok se trudis in kok logicen argument mas. Njihov cilj je da te sprovocirajo, ne pa da majo normalen pogovor. Obstajajo trije taki osebki tuki gor, mislim da vsi vemo kdo so
manucao
25. 10. 2023 09.36
-3
Trenutna igra Barcelone res ne daje nekih presežkov.Res je,da so glavni igralci poškodovani toda vseeno.
manucao
25. 10. 2023 09.38
-3
Napiši konkretno in pošteno,da so oba kluba trenutno relativno slaba in pika.
cripstoned
24. 10. 2023 21.50
-7
A zdaj vam je jasno zakaj se spremlja real madrid in ne ostale tekme!? Ob tekmah reala pac ne zaspiš...vedno hiter, super nogomet ki pravtako dovoljuje nasprotnikom da igrajo nogomet...mnogi govorijo kako bilo bolje spremljati tekmo sevilla-arsenal..samo 1 strel v okvir gola seville...od vseh tekem ki so se začele ob 21:00 edini gol je padel na tekmi braga- real da o priložnostih ki sta jih imeli obe ekipi ne začnemo....smešni ste vsi...real madrid že 5.sezon zapored najbolj gledljiva ekipa Hejteri pa.samo jočejo in jocejo...zacnite spremljati raje šah ker v nogometu boste gledali real madrid kako melje se zelo dolgo...
VR tak Urbin sin
24. 10. 2023 20.36
+3
Kdaj bodo oznanili, da so lipicanci imeli tudi v ligi prvakov sobo , ki je nadzirala VAR sobo ?
zapiramvamustaaa
24. 10. 2023 20.38
-10
Izgleda ti je štirinajsto mesto Messija skisalo možgane:))
stoj?kov
24. 10. 2023 21.14
+5
ti sploh nimaš skisane možgane,ti jih več kot očitno sploh nimaš...tvoja nemoč ti je že tolko kokr maš profilov nabila frustracije in to dokazuješ iz tedna v teden.hvala...
zapiramvamustaaa
24. 10. 2023 20.35
-7
Danes trening tekma Reala v soboto pa ugasnemo Barco sredi Katalonije👏👏👊💪👑💎
HALAcR7
24. 10. 2023 21.18
+0
Barca totalno nepomembna,,enako kot getafe,mallorca,espanyol
titomeni
24. 10. 2023 21.42
+6
Ti tudi igras? Al kako si mislil ugasnemo? UGASNEJO, ce ze
09ZarMan10
25. 10. 2023 08.16
+9
Pazite se, da vam ne bodo mladoletniki vzeli žoge, ker potem bo spet potrebno aktivirati vse ostale plane, tudi sodnike, VAR, lomlenje nog, komolčenje...
Luigi Taveri II.
24. 10. 2023 20.35
-2
Definbahija
24. 10. 2023 20.31
+1
1:3 Galatasaray Bayern. Icardi iz penala; Coman, Kane in Musiala........ če kdo gleda nogomet in ne samo belih podkupljencev
ANDRO2004
24. 10. 2023 20.01
+2
Za vas ostalih 7 tekem ne obstaja.👏👏👏
LETEČA PODGANA
24. 10. 2023 19.28
-4
a ni bolj zanimive tekme od belih podkupovalcev
cripstoned
24. 10. 2023 19.55
-6
HALAcR7
24. 10. 2023 21.19
-5
09ZarMan10
25. 10. 2023 08.17
+9
Beli nikoli ne podkupujejo, oni imajo že svoje v sodniških in ostalih strukturah.