Liga prvakov

Boj za angleški prestol: Cityjev zvezdnik nekoč velik navijač Liverpoola

Manchester, 12. 03. 2019 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V borbi za naslov angleške Premier League sta to sezono le še dve ekipi, Liverpool, ki je po remiju z mestnim tekmecem izgubil mesto na vrhu in aktualni prvak Manchester City. Pomemben člen sinje-modrih bo v tem boju tudi Kevin De Bruyne, ki je v enem izmed intervjujev priznal, da je bil nekoč sam velik navijač redsov.

Cityjev vezist Kevin De Bruyne, ki je sicer odraščal v Genku, je bil v času nogometnih začetkov velik navijač sedanjega tekmeca za naslov angleškega prvenstva. "Bil sem velik navijač Liverpola. Vsa moja družina, ki je živela v Angliji, je bila velika podpornica Liverpoola. Tako sem tudi jaz postal eden izmed navijačev," je Belgijec priznal v intervjuju za Match of the Day Magazine.

Michael Owen v času, ko je branil barve Liverpoola. Številnim navijačem redsov se je zameril, ko je leta 2009 prestopil k velikim angleškim rivalom, v United.
Michael Owen v času, ko je branil barve Liverpoola. Številnim navijačem redsov se je zameril, ko je leta 2009 prestopil k velikim angleškim rivalom, v United. FOTO: AP
Cityjev tekmec v angleškem prvenstvu, Liverpool, se bo v sredo 13. marca ob 20.40 v Ligi prvakov pomeril z münchenskim Bayernom. Tekmo si lahko ogledate na Kanalu A in VOYO.
Njegovo pozornost je pritegnil Michael Owen, ki je za redse med letoma 1996 in 2004 zadel kar 158 zadetkov. "Oboževal sem Owna. Bil sem res majhen, kot on, a obenem zelo hiter. Ves čas sem se primerjal z njim. Všeč sta mi bila tudi Zinedine Zidane in Ronaldinho," je novinarjem zaupal Belgijec.

Liverpool za Cityjem zaostaja le točko, do konca sezone pa je na sporedu še osem tekem. Sinje-modri se v tej sezoni spogledujejo s kar štirimi lovorikami, po zmagi nad Chelseajem so si že zagotovili lovoriko ligaškega pokala, poleg angleškega prvenstva pa so se znašli na ’frontni črti’ še v Ligi prvakov in FA pokalu. Varovanci Pepa Guardiole si obetajo četverico lovorik, česar ne skriva niti De Bruyne.

De Bruyne je zaradi poškodbe moral predčasno končati tekmo z Bournemouthom, a kot je dejal sam, gre za lažjo poškodbo, tako se bo kmalu lahko vrnil na zelenice.
De Bruyne je zaradi poškodbe moral predčasno končati tekmo z Bournemouthom, a kot je dejal sam, gre za lažjo poškodbo, tako se bo kmalu lahko vrnil na zelenice. FOTO: AP

"Ne sanjam več o ničemer, saj živim svoje sanje. Rad bi osvojil kar je le mogoče ter nanizal čim več odličnih predstav. Doslej smo že osvojili Premier League in nekaj pokalov, a zmaga v Ligi prvakov je nekaj povsem drugega. Neverjetno bi bilo, če bi osvojili Ligo prvakov," z navdušenjem pove Belgijec, ki verjame, da je elitno evropsko tekmovanje povsem uresničljiv cilj: "Mislim, da lahko zmagamo. Izloči nas lahko že ena sama slaba tekma, pa vendar... Poskusimo."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.