Liga prvakov

Barcelona razbila Bayern, nov poraz Oblakovega Atletica

Bergamo, 23. 10. 2024 20.46 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Barcelona je v derbiju tretjega kroga Lige prvakov doma s 4:1 ugnala Bayern München. Atletico Madrid Jana Oblaka si je privoščil nepričakovan poraz z Lilleom (1:3). Inter je do zmage proti Young Boys prišel v sodniškem podaljšku, v gosteh pa je slavil tudi zagrebški Dinamo, ki je bil z 2:0 boljši od Red Bull Salzburga.

Statistika Jana Oblaka proti Lilleu
Statistika Jana Oblaka proti Lilleu FOTO: Sofascore.com

Atletico je na stadionu Metropolitano doživel drugi poraz. Španska zasedba je povedla v šesti minuti po golu Juliana Alvareza, v drugem polčasu pa je francoska ekipa uprizorila preobrat. Na 1:1 je izenačil Edon Zhegrova (61.), nato je na sceno stopil še Jonathan David z dvema goloma. Prvega je dosegel v 74., drugega pa v 89. minuti.

Barcelona - Bayern
Barcelona - Bayern FOTO: Sofascore.com

Ena najbolj spektakularnih tekem je bila na olimpijskem stadionu v katalonski prestolnici, kjer je Barcelona premagala Bayern iz Münchna s 4:1. Pri gostiteljih je blestel Brazilec Raphinha, ki je dosegel "hat-trick" po golih v 1., 45. in 56. minuti. Poleg njega je za domače zadel še Robert Lewandowski (36.), za nemško pa je edini zadetek dosegel Harry Kane (18.).

Feyenoord je v Lizboni premagal Benfico s 3:1. Za zasedbo iz Rotterdama sta zadela Ayase Ueda (12.) in Antoni Milambo (33., 90.+2), za domačo pa Kerem Akturkoglu (66.). Manchester City je z rutinsko predstavo opravil s Sparto iz Prage s 5:0. Za izbrance Pepa Guardiole so zadeli Phil Foden (3.), Erling Haaland (58., 68.), John Stones (64.) in Matheus Nunes (87.).

Dinamo je z goloma Sandra Kulenovića (49.) in Bruna Petkovića (84.) v Salzburgu zmagal z 2:0, milanski Inter pa je v Bernu ugnal Young Boys z 1:0. Edini gol je v končnici dvoboja, v tretji minuti sodnikovega podaljška, dosegel Marcus Thuram.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atalanta je v dvoboju s Celticom prevladovala, imela več kot 20 strelov, z enim od teh je Mario Pašalić zadel tudi prečko, a so Škoti na koncu prišli do svoje četrte točke. Ekipa iz Bergama jih ima pet.

Atalanta - Celtic
Atalanta - Celtic FOTO: Sofascore.com

Brest in Bayer sta bila ena od tistih, ki sta bila po prvih dveh krogih stoodstotna, tokrat pa sta se razšla z 1:1. Bayer je povedel v 24. minuti prek Floriana Wirtza, Brest, ki domače evropske tekme igra v Guingampu, pa je izenačil v 39., strelec je bil Pierre Lees Melou.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V torek je Crvena zvezda s Timijem Maxom Elšnikom in brez poškodovanega Vanje Drkušića izgubila v Monacu z 1:5, Slovan Bratislava s Kenanom Bajrićem je z 0:2 izgubil v Gironi, Sturm Gradec s Tomijem Horvatom in brez Arjana Malića ter Jona Gorenca Stankovića pa je z 0:2 izgubil doma proti Sportingu iz Lizbone.

Na drugih tekmah je Milan s 3:1 odpravil Brugge, Arsenal z 1:0 Šahtar Doneck, Aston Villa z 2:0 Bologno, Stuttgart v gosteh z 1:0 Juventus, Real Madrid pa s 5:2 Borussio Dortmund. Z 1:1 se je končal obračun med PSG in PSV.

23. oktober, Liga prvakov, izidi:

Atalanta - Celtic 0:0

Brest - Bayer Leverkusen 1:1 (1:1)

Atletico Madrid - Lille 1:3 (1:0)
(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico)

Barcelona - Bayern München 4:1 (3:1)

Benfica - Feyenoord 1:3 (0:2)

Manchester City - Sparta Praga 5:0 (1:0)

Leipzig - Liverpool 0:1 (0:1)
(Benjamin Šeško je do 74. minute igral za Leipzig)
(Kevin Kampl je od 74. minute igral za Leipzig)

Salzburg - Dinamo Zagreb 0:2 (0:0)

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.