Liga prvakov

Prvenec Mbappeja na debiju in slavje Reala za uvod v novo sezono

Varšava, 14. 08. 2024 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Anže Mlakar, Simon Valant
Komentarji
86

Real Madrid in Atalanta sta se v Varšavi pomerila za prvo evropsko lovoriko v sezoni, Uefin superpokal, ki ga vsako leto igrata zmagovalec Lige prvakov in zmagovalec Lige Evropa. Uspešnejši so bili Španci, ki so se z lovoriko okitili še šestič. V prvem delu igre ni bilo zadetkov, v drugem pa sta za zmago Reala poskrbela Federico Valverde in debitant Kylian Mbappe (2:0).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bergamaschi kljub neuspehu Varšavo zapuščajo z dvignjenimi glavami
    02:56
    Iz 24UR: Bergamaschi kljub neuspehu Varšavo zapuščajo z dvignjenimi glavami
  • Slavje Real Madrida ob naslovu superpokalnih evropskih prvakov
    03:21
    Slavje Real Madrida ob naslovu superpokalnih evropskih prvakov
  • Prihod nogometašev Atalante
    01:09
    Prihod nogometašev Atalante
  • Prihod nogometašev Real Madrida
    01:29
    Prihod nogometašev Real Madrida
  • Iz 24UR: Odštevamo do začetka superpokala
    02:34
    Iz 24UR: Odštevamo do začetka superpokala
  • Iz SVETA: Danes superpokal
    02:22
    Iz SVETA: Danes superpokal
  • Pred tekmo Real Madrid - Atalanta
    05:18
    Pred tekmo Real Madrid - Atalanta
  • Zgodovina Uefinega superpokala
    02:22
    Zgodovina Uefinega superpokala
  • Matjaž Kek pred tekmo Real Madrid - Atalanta
    02:33
    Matjaž Kek pred tekmo Real Madrid - Atalanta
  • Victor Sanchez pred tekmo Real Madrid - Atalanta
    00:55
    Victor Sanchez pred tekmo Real Madrid - Atalanta
  • Iz 24UR: Vse oči uperjene v Real in Atalanto
    02:53
    Iz 24UR: Vse oči uperjene v Real in Atalanto

Začetni postavi Reala in Atalante:

Carlo Ancelotti se je na nacionalnem stadionu v Varšavi pomeril s starim znancem Gian Pierom Gasperinijem, s katerim je sodeloval, ko je bil trener Juventusa, sedanji strateg Atalante pa je bil trener pri mladinski ekipi stare dame.

Italijan na klopi Reala je v začetno postavo uvrstil na papirju najmočnejšo zasedbo, prve minute v dresu belih pa je preživel tudi Kylian Mbappe. Gasperini na drugi strani je napadalne upe polagal v Ademolo Lookmana in Charlesa De Ketelaereja

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Madridčani so v prvem delu igre imeli terensko premoč, toda Italijani so bili dobro postavljeni, Španci pa so si stežka ustvarjali priložnosti. Real je bil prvič nevaren v 15. minuti, ko je po desni strani prodrl Federico Valverde in zaposlil Mbappeja, prvi strel Francoza v belem dresu pa je požrtvovalno blokiral Isak Hien

Isak Hien in Kylian Mbappe
Isak Hien in Kylian Mbappe FOTO: AP

V 25. minuti je nato prvič zapretila tudi Atalanta, ko je po predložku Martena de Roona žogo v prečko preusmeril Eder Militao. Sreča v nesreči nogometaše Reala ni dovolj nazorno posvarila, tako je sledil še opozorilni strel Edersona z razdalje, ki pa je zletel mimo gola.  

V samem zaključku prvega polčasa so si varovanci Ancelottija priigrali najlepšo priložnost. Vinicius Junior je vrhunsko z zunanjim delom stopala med branilci Atalante našel sorojaka Rodryga, ki je dobro sprožil, a mu je prečka preprečila veselje. 

Statistika prvega polčasa obračuna med Real Madridom in Atalanto:

Statistika prvega polčasa
Statistika prvega polčasa FOTO: Sofascore.com

Po premoru je sprva zapretil Mbappe, na drugi strani igrišča pa je Mario Pašalić dodobra ogrel dlani Thibauta Courtoisa, ki se je moral pošteno izkazati z obrambo. Sledil je udarec iz kota in nova nevarnost pred vrati belega baleta, močan poskus Mattea Ruggerija pa je švignil mimo gola.

Tekma se je razživela, ritem igre se je dvignil, priložnosti so si sledile ena za drugo. Najprej je v kazenskem prostoru Italijanov Valverde atraktivno pripravil strel Judu Bellinghamu, Anglež pa je bil premalo natančen. 

Sledil je sijajen prodor Brazilca Viniciusa, ki je našel osamljenega Valverdeja, Urugvajec pa je žogo brez težav potisnil v prazno mrežo. Valverde je postal četrti predstavnik Urugvaja, ki je zadel na tekmi evropskega superpokala – Fernando Morena za Valencio (1980), Gustavo Poyet za Chelsea (1998) in Luis Suarez za Barcelono (2015).

Le minuto za tem se je sam pred vrati aktualnih prvakov Lige Evropa znašel  Vinicius, a mu je žoga odskočila ravno v trenutku strela, kljub vsemu pa se je moral pri tem izkazati tudi Juan Musso

Močan pritisk galaktikov se je nadaljeval, a znova se je izkazal argentinski vratar, ki je žogo po poskusu Bellinghama odbil z golove črte. Argentinec Musso pa je bil nemočen ob natančnem strelu Mbappeja, ki je izkoristil podajo 21-letnega Angleža in se na debiju podpisal pod prvenec v dresu s kraljevim grbom. 

Mnogi so se pred tekmo spraševali kako, bo deloval napadalni trojec Mbappe - Vinicius - Rodrygo. Ancelotti je več kot očitno svojim napadalcem prepustil proste roke in svobodo pri pozicioniranju, saj so večkrat med seboj zamenjali igralne položaje, kar se je vsaj na uvodnem dejanju izkazalo za zadetek v polno. Le vprašamo pa se lahko, kaj bo, ko se stroj Madrida z atomsko zasedbo še dodobra uigral.

Real je nato tekmo mirno pripeljal do konca, do nove lovorike. Galaktiki so v Varšavi lovili in ulovili zgodovinski, šesti naslov superpokalnih evropskih prvakov. Carlo Ancelotti je naslov osvojil petič in ob tem postal najuspešnejši trener tega tekmovanja, med igralci pa sedaj na vrhu s petimi naslovi kraljujeta Dani Carvajal ter Luka Modrić.

Statistika tekme med Real Madridom in Atalanto:

Statistika superpokalnega obračuna med Real Madridom in Atalanto
Statistika superpokalnega obračuna med Real Madridom in Atalanto FOTO: Sofascore.com

Za najboljšega posameznika po oceni Sofascore je bil izbral Bellingham

Bellingham je asistiral za zadetek v vseh treh finalih, ki jih je odigral za beli balet. S tem je postal sploh prvi nogometaš, ki mu je v zadnjih 10. sezonah uspelo vknjižiti asistenco v treh zaporednih finalih.

Za igralca tekme je bil izbran Jude Bellingham
Za igralca tekme je bil izbran Jude Bellingham FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.00

Hvala, da ste bili z nami!

Real Madrid je, kot to najboljše zna, osvojil novo lovoriko. Galaktiki so osvojili zgodovinski, šesti naslov superpokalnih evropskih prvakov, Carlo Ancelotti je ob tem postal najuspešnejši trener tega tekmovanja, med igralci pa sedaj na vrhu kraljujeta Dani Carvajal in Luka Modrić.

22.55

Za igralca tekme je bil izbran Jude Bellingham

22.50

Statistika superpokalnega obračuna

Konec tekme

Real Madrid zmagovalec superpokala!

68'

GOOOOOL!!! Mbappe za 2:0!

Jude Bellingham je asistiral Kylianu Mbappeju, francoski napadalec pa je svoj debi v belem dresu kronal z zadetkom.

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jevgenij Suhov
15. 08. 2024 20.40
+4
od 82 komentarjev jih je 65 od meduze in rdečega polża..kako se otroci veselijo…
cripstoned
15. 08. 2024 11.12
-2
Jaz mislim da bo spet največje veselje "navijačev" koruptilone to leto poraz real madrida...ze 11.sezono zapored...nora zvestoba pa vedno vec jih je hahahahha
Dany75
15. 08. 2024 15.41
+1
eh...spet so nam sodniki dali gole...ali? 🤣🤣🤣 ziher nismo posteno zmagali...
Kollerik
15. 08. 2024 16.34
+0
Hernandez Hernandez je že kaznovan za tiste epohalni sodniške lopovščine v korist svojega Črnega baleta in v škodo tedaj zadnje uvrščeni Almerie? Ali pa je dobil zgolj in samo mastno nakazilo na svoj TR in,, nikomer ništa,,?
cripstoned
15. 08. 2024 17.21
-1
Se dobro da smo zdaj črni balet ker smo tolikokrat zavili tele.nase hejtercke v črno hahahaha...sicer pa kollerik da ne bomo v lopovscinah koruptilone v lansko sezoni ko je bilo v laligi oskodovanih 6 ekip...2 sta bile 2x...pa tretjeligasi unionistas, barbastro ter bilbao v pokalu...da o portu in napoliju ne začnemo...kollerik a to ste se v trojwnah dogovorili da bi boste se bolj lagali ali kako hahahahaha
Heprk
15. 08. 2024 09.23
+9
manucao
15. 08. 2024 09.22
+7
Real bi praktično brez problema lahko sprejel ponudbo za Vinija v višini kakašnih 500 mil.Ne predstavljam si kakšno ekipo bi šele takrat imel!!!
Malopezde14
15. 08. 2024 12.16
+0
Točno tako, ker finančni fair play za njih ne obstaja...
zmerni pesimist
15. 08. 2024 09.12
+8
Tako z levo nogo
manucao
15. 08. 2024 09.04
+8
Za tako zvezdniško ekipo moraš imet tudi pravega trenerja.Če kdo lahko vse skupaj uskladi je to vsekakor Ancelotti.Priseben,moder,preudaren in v dobrih odnosih s vsemi igralci.Začetek sezone več kot obetaven.
Glavni_Baja1
15. 08. 2024 09.26
-5
Dany75
15. 08. 2024 15.43
-2
tako je manu..vceraj je Gaspija pospravil v zep..predvsem v 1 polcasu...ko ga je cakal in cital...Carlo je res prebrisan maček...drugi polcas pa akcija...Bellingham vceraj vrhunski..tudi Vininin Rodrygo dobra....
Kollerik
15. 08. 2024 16.37
+2
Važno, da so sudije tapravi, trener pa tudi ni slab, tako da si lahko optimist. Ker to leto so zvezde spet vaše, in verjetno jih bo dosti manj sodniško ukradenih, v primerjavi z prejšnjo sezono, zdaj ko je prišel sinko od mame Fayze....
cripstoned
15. 08. 2024 09.03
+2
Aja pa da ne pozabim...nekdo igra finale nepomembnega gamper pokala v ameriki pa se tukaj ga razmontirajo mladeniči iz francoskega monaca...kupijo igralca za 60+mio. Eur pa ga niso možni registrirati ....na drugi strani pa nekdo igra finale evropskega superpokala z zelo neugodnim nasprotnikom in ga v vsega 45min. Razstavi na prafaktorje....hetjercki ukvarjajte se raje z svojo propadlo Koruptilono kot pa s klubom ki bo v nasi dobi prišel do 20* lige prvakov in 40* lalige....nimate pojma kaj vas čaka...kripsi vas nato opozarja že lep čas...in veste da se kripsi ne moti...
Lucky
15. 08. 2024 12.56
+5
Nimaš pojma ka pišeš. Sam to omenim, da se Gamper igra v Barceloni. Naprej nima smisla. Tist, ko ti je stisnu 13 plusov, je še bolj ubrisan kot ti. Sam upamo lohk, da med njimi nista Igy in trend.
Visca Barca Visca Cataluna
15. 08. 2024 15.01
+3
Ta komentar samo potrdi, da so navijači VARDRIDA GLORYHUNTERS. Kar pa se tiče poraza proti Monacu ni nič takega saj je tekma zgolj pripravljalna.
igyyp
15. 08. 2024 17.00
-1
Lucky: jaz ne talam minusev niti plusov. To talajo otroci.
apodgra
15. 08. 2024 09.01
-9
Vedno manj mi je zanimiv nogomet , posebno pa ekipa Reala. Nepismeni ali polpismeni igralci nogometa , večina jih je prišlo direktno iz ulice siromakov , postali so bogati in sedaj se obnašajo , kot bogovi . Krivi smo gledalci sami, da gledamo in finančno podiramo ta nogometni cirkus in jim dovolimo takšno početje na nogometnih igriščih. To ni več šport , to je en veliki biznis , kjer je ospredju samo denar in pomembnost teh "nogometnih zvezdnikov ".
cripstoned
15. 08. 2024 09.07
+1
Glej ga zlomka se en navijac najbolj umazanega kluba vseh časov...joče pod novim uspehom reala in kaze svojo nemoč...lepo trpis...najboljše da nehaš spremljati nogomet ker se bo tvoje trpljenje samo se stopnjevalo....raaausss maj lidl maus...hahahahah
Heprk
15. 08. 2024 09.24
+5
cripstoned
15. 08. 2024 08.59
+4
Najboljše pri vsem tem pa je to da je mbappe dosegel gol potem ko se je žoge dotaknil celoten trio za katerega so mnogi govorili in upali da se bodo skregali (pobožne zelje nemočnih hejterckov)...rodrygo do vinija, vini do bellingama, bellingham do mbappeja in GOOOOOOL...to je hejtercke se najbolj zabolelo in tako je tudi prav....vi ste tukaj da lažete in jocete mi smo tukaj da se veselimo uspehov svojega kluba in se vam smejimo ter vam vracamo za vsako slabo besedo ki jo napišete za najboljši klub na svetu vseh časov in najboljšo mladino v nogometu v tem trenutku...
cripstoned
15. 08. 2024 08.53
-2
Mbappe v 90minutah do 1.evropske lovorike...nekaj o čem je lahko pri psgju samo sanjal....real madrid edini klub z 6. Osvojenimi evropskimi superpokali...atalanta se je trudila v 1.polčasu ...edino napako ki so jo storili je ta da so prišli iz garderobe v 2.polčasu namesto da bi se predali...real je prestavil v 3.prestave višje (kot vedno v 2.polčasu) in povsem izdominiral nasprotnika...Bellingham in Vini sta spet dokazala zakaj sta v tem trenutku brez konkurence...sploh bellingham ki se levje bori za dres reala...vrača se v obrambo, sodeluje pri ustvarjanju napadov, vzema in zadrzuje zogo na sredini...z naskokom vceraj najboljsi igralec reala...kakšne sladke skrbi za nas navijače reala ....začenjamo tu kjer smo končali...na tronu evrope....vamooooos campeeeeonees...
simc167
15. 08. 2024 08.45
-6
Še bolj negledljiv in ogaben real kot lani.
ImamLastnoMnenje
15. 08. 2024 08.59
+5
Sirotek nevoščljivi! Majhna bo vsota točk, ki jih bodo letos nasprotniki odvzeli Realu!
cripstoned
15. 08. 2024 09.04
+1
Nole1991
15. 08. 2024 08.43
-1
Hahahaha jokite revčki pa 1919 za Jamalovga fotra ajmoo akcija
simc167
15. 08. 2024 09.14
+0
samomojemnenje
15. 08. 2024 08.43
-6
Tokrat zaslužena zmaga režimskega Reala. 1. polčas je bil negledljiv, v drugem pa so obojni dali v višjo prestavo in bolj napadali. Atalanta svojih priložnosti ni izkoristila, režimski Real jih pa je. Courtois je spet ubranil nemogoče in spet dokazal, da je že late najboljši igralec Režimskega kluba.
cripstoned
15. 08. 2024 08.54
+4
to je ta nemoč, laganje samega sebe in jokanje ob novih zmagah in lovorikah reala....le tako naprej...kripsi je ponosen na vse vas hahahahaha
samomojemnenje
15. 08. 2024 09.15
-2
cripstoned
15. 08. 2024 09.19
-2
jaz sem tebi pojasnil vse kar sem ti moral ...ti si pa.lazi se naprej hahahaha...boljše da se še naprej skrivaš dragi hejtercek...ni nogomet za tebe ...hahahaha
samomojemnenje
15. 08. 2024 09.31
+6
Cripsi, dobro si tole argumentiral. Kot ponavadi. Smo že vajeni tega. Pri tebi leva polovica možganov ne ve, kaj počne desna. Rajši ostani pri Noletu in Jokiću in ostalih botih.
cripstoned
15. 08. 2024 10.17
-5
Spet sme laži nemočnih hejterckov...a bolimo Real,mbappe in navijači Reala???ahahahaha
Dany75
15. 08. 2024 15.46
-2
mnenje; ti ocitno pozabljas da je to Carlova taktika...Gaspija je pospravil v mali.zep...
manucao
15. 08. 2024 08.43
+3
Za začetek sezone dokaj solidna predstava Reala.Izstopali predvsem Bellingham,Vinicijus in Valverde.Mbappe več kot soliden.Takoj na prvi tekmi dvignil pokal (neprecenljivo).
Lucky
15. 08. 2024 08.34
+0
Zanimiva debata. Ne rabiš kej dost vedet o fusbalu, da naštejem vsaj 5 sodniških napak, samo na zadnjih 2 prvenstvenih klasikih. Samo, tisto niso ble napake, ampak čista kraja.
manucao
15. 08. 2024 08.43
-1
Ti jih kar naštevaj saj drugega ne znaš,žal.
M_teoretik
15. 08. 2024 08.24
-4
Končno enkrat zaslužena zmaga!?
265004
14. 08. 2024 21.53
-11
Jaoooo kakšna žalost...Neki bo treba naredit...Perez že z vrečkami po garderobah leta...pa ni to Španska liga ....Moj mesec spet v gobcavem elementu,igra pa nič od nič...
igyyp
14. 08. 2024 21.58
+2
Vladimir.Krutov
15. 08. 2024 08.01
+0
Jaz sem odkupil puf od 004....naj zapirač javi meni če želi denar...
Dany75
15. 08. 2024 15.48
-3
265: ti sploh ne.ves kaj pises..isti si kot kollči...isceta neke izgovore ze leta in leta..pa.zgleda da jih bosta se kar nekaj let..smilita pa se sama sebi...
Kollerik
15. 08. 2024 16.55
+4
,,Kolči, vam daje mislit in tako bo tudi vnaprej. Ker zdaj že skoraj vsako slavje vašega Reala je na žalost svetovnega in Španskega nogometa tudi slavje lopovščin in goljufij. Kot pravi Clint Eastwood v vlogi pridigarja v enem svojih slavnih Westernov v Bledem jezdecu:,, saj bi šel od tod, vendar vas je preveč grešnikov tu naokoli,,....
cripstoned
14. 08. 2024 21.49
+7
1.polčas real kot ponavadi...real z rezervo preučuje nasprotnika...atalanta bo igrala enako kot 1.polčas medtem ko bo real madrid prišel v 2.polcas dosti bolj pripravljen na nasprotnika...edina skoda da rodrygo ni zadel na koncu 1.polcasa...skratka 2.polčas pričakujem drugačen real in na koncu seveda zmago...vaaaamooos campeeeeoneees
cripstoned
15. 08. 2024 08.54
-1
kot vedno...kripsi iima prav...kar se reala.in kar se hejterjev tiče...v jok
-MARIBOR-
14. 08. 2024 21.44
-12
Kot da bi gledal tekmo med prvakom "afriškega pokala" in prvakom "lige evropa".
walter2
15. 08. 2024 08.09
+5
In ti se javljaš!Mariborova igra letos kot ena vaška liga!Vojvodina vas bo razbila!
Narkodefinkica
14. 08. 2024 21.37
-6
Če golov ne bo penal za REAL BO.
cripstoned
14. 08. 2024 21.50
+1
če golov za atalanto ne bo solz hejterjev bo...