Liga Evropa

Koke in Griezmann poskrbela za zmago Atletica nad Sportingom, dve krasni obrambi Oblaka

Madrid, 05. 04. 2018 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Atletica so na prvi tekmi četrtfinala Lige Evropa pred domačimi navijači premagali zasedbo portugalskega Sportinga z 2:0. Gostom ni pomagala niti spodbuda Cristiana Ronalda, ki jim je delal družbo v garderobi pred tekmo. Jan Oblak se je izkazal z dvema obrambama, gola pa sta zabila Koke in Antoine Griezmann.

Junaka prve tekme: Koke (levo) in Griezmann (desno).
Junaka prve tekme: Koke (levo) in Griezmann (desno). FOTO: AP

Tekma se je za domačine na stadionu Wanda Metropolitano začela sanjsko. Koke, z nesebično podajo ga je zaposlil Diego Costa, je po vsega 22 sekundah obračuna po gromozanski napaki obrambe Sportinga zatresel mrežo gostov iz neposredne bližine za vodstvo domačinov z 1:0. Costa je do žoge prišel potem, ko mu je naravnost pod noge podal urugvajski branilec Sebastian Coates.

V tretji minuti je z glavo poskusil še branilec Diego Godin, a se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Rui Patricio. Prvič so nevarneje zapretili nogometaši Sportinga v 13. minuti, ko je Bas Dost sprožil z glavo, potem ko je po desni strani lepo prodiral italijanski bočni branilec Cristiano Piccini. Na srečo slovenskega vratarja v vratih Atletica Jana Oblaka je žoga letela mimo madridskih vrat. Oblak pa se je izkazal v 32. minuti, ko je ubranil strel Gelsona Martinsa z leve strani roba kazenskega prostora po nevarnem protinapadu Sportinga. Z obrambo si je Škofjeločan v vratih Madridčanov prislužil tudi glasen aplavz domačih navijačev. Ti so še bolj glasno ploskali v 40. minuti tekme, ko je napadalec Atletica Antoine Griezmann po lepi akciji domačinov in podaji Saula Nigueza rutinirano premagal Patricia ter povišal vodstvo Špancev na 2:0. To je bil tudi izid ob koncu prvega polčasa na Wandi. 

V 48. minuti tekme se je po novi veliki napaki Sportingove obrambe, žogo je nespretno izbijal danes razglašeni Coates, Costa sam znašel pred vratarjem Patriciom, a je ta prebral njegovo namero po preigravanju in mu žogo uspel odvzeti. Prav Patricio je bil junak tudi dve minuti kasneje, ko se je izkazal z obrambo ob novem poskusu Coste, ki je do žoge prišel po novem katastrofalnem posredovanju Coatesa. Španski napadalec je sprožil s skorajda mrtvega kota z leve strani, a je Patricio z dlanjo (še enkrat več) preprečil izdatno prednost Madridčanov. Patricio je preprečil tudi zadetek Juanfrana v 81. minuti: znova se je namreč izkazal z obrambo, potem ko je Juanfrana z iznajdljivo podajo lepo zaposlil danes razpoloženi Costa. Oblak, ki sicer ni imel veliko dela, se je izkazal z drugo obrambo na tekmi, ko je v sodnikovem podaljšku Bryanu Ruizu preprečil veselje in še enkrat več zadržal nedotaknjeno mrežo.  

Do zmage tudi Kampl v dresu Leipziga
Tekmo v Leipzigu je odločil nemški reprezentant Timo Werner, v polno je zadel v zadnji minuti prvega dela. Najbolj so uživali gledalci v Londonu. Posebno to velja za prvi del, v katerem je padlo vseh pet zadetkov, ob tem pa je bilo še veliko priložnosti. Blestel je domači trio Aaron Ramsey, Alexandre Lacazette in Mesut Özil. Prva dva sta dosegla po dva gola, nemški reprezentant pa je trikrat asistiral za gol in tudi izboril enajstmetrovko, ki jo je za izid 2:1 realiziral Lacazette. Gosti so izenačili v 15. minuti, ko je Aleksander Golovin natančno izvedel prosti strel. V drugem delu je ritem nekoliko padel, nekaj priložnosti je sicer bilo na obeh straneh, a so ostale neizkoriščene.

Še gol več kot v Londonu je padel v Rimu, kjer je Lazio Salzburg premagal s 4:2. Senad Lulić je v osmi minuti Lazio povedel v vodstvo, v zadnji minuti prvega dela je iz enajstmetrovke izenačil Valon Berisha. Drugi gol za Lazio je v 49. minuti dosegel Marco Parolo, Takumi Minamino je v 71. minuti še enkrat izenačil. Toda veselje Avstrijcev je bilo kratko, že tri minute pozneje je Felipe Anderson dosegel gol za 3:2, do konca tekme pa je bil uspešen še Ciro Immobile.

Liga Evropa, četrtfinale, prva tekma:
Atletico Madrid – Sporting 2:0 (2:0)
Koke 1., Griezmann 40.

Začetni postavi:
Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savić, Godin, Lucas, Correa (Gameiro/53.), Niguez, Gabi, Koke, Griezmann (Vitolo/90.), Costa (Thomas/87.)

Sporting: Patricio, Coentrao (Ribeiro/80.), Coates, Mathieu, Piccini, Carvalho (Acuna/45.), Battaglia, Ruiz, Fernandes (Montero/87.), Martins, Dost.

Pred tekmo se je z nogometaši Sportinga družil tudi Cristiano Ronaldo, ki je "zrasel" v Sportingu, in jim zaželel srečo na spopadu z Realovim mestnim rivalom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Proestali izidi:
Arsenal - CSKA Moskva  4:1 (4:1)
Ramsey 9., 28., Lacazette 23./11-m, 35.; Golovin 15.

Lazio - Salzburg  4:2 (1:1)
Lulić 8., Parolo 49., Anderson 74., Immobile 76.; Berisha 30./11-m, Minamino 71.

Leipzig - Marseille 1:0 (1:0)
Werner 45+1.
Kampl je igral od 70. minute

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
05. 04. 2018 11.04
+9
Oblaka je Roma ki ni blestela brcnila vn zato ima tekmo danes
User513426
06. 04. 2018 09.56
grozjak
06. 04. 2018 12.59
+1