Liga Evropa

Celjani po evropsko jesen brez kapetana in še nekaterih 'odvečnih'

Celje, 14. 08. 2024 08.20 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, STA
Komentarji
2

Celjani so po slovesu od kvalifikacij za Ligo prvakov pred dnevi opravili prvo polovico naloge v kvalifikacijah Lige Evropa. Če bodo v skupnem seštevku uspešni v boju z Irci, si bodo že zagotovili evropsko jesen z vsaj Konferenčno ligo. Prva tekma v Celju se je končala z minimalno zmago slovenske ekipe, grofe pa čaka gostovanje na Irskem, kjer bodo igrali kadrovsko prevetreni, saj so se (sporazumno) razšli z nekaterimi posamezniki. Med Celjani ni več tudi kapetana Denisa Popovića, ki ga ni v kadru za evropski izziv.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bodo Celjani uspešni, jih v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske lige čaka poraženec 3. kroga kvalifikacij Lige prvakov med švedskim Malmöjem in grškim Paokom iz Soluna. V primeru izpada in nadaljevanja v zadnjem kvalifikacijskem krogu Konferenčne lige pa se bodo Celjani pomerili z boljšim iz obračuna med kazahstanskim Ordabasijem in armenskim Pjunikom.

Državne prvake po vrnitvi trenerja Alberta Riere medtem zapuščata še dva nogometaša. Po Karlu Špeljaku in Gregorju Bajdetu sta dres Celja slekla tudi Matic Vrbanec in dosedanji kapetan Denis Popović. "Po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba je bila sprejeta skupna odločitev o zaključku sodelovanja. Ker pa si kot kapetan in Celjan Denis Popović zasluži primeren poklon, se bo Nogometni klub Celje od 'Popeta' slavnostno poslovil na domači tekmi z Mariborom," so sporočili iz tabora grofov.

Trener Celja Albert Riera "čisti" slačilnico.
Trener Celja Albert Riera "čisti" slačilnico. FOTO: Luka Kotnik

Popović je po vrnitvi v knežje mesto za Celje v vseh tekmovanjih odigral 63 tekem in dosegel 11 zadetkov. Vrbanec, ki je, kot še piše na uradni spletni strani NZS, v prvi ligi igral tudi za Aluminij, se od Celja poslavlja po skupno 125 nastopih.

Na Irsko po napredovanje
Celjska zasedba je na prvi tekmi z golom Hrvata Luke Menala premagala Shamrock Rovers z 1:0, v Dublinu pa jo čaka še drugo dejanje slovensko-irskega klubskega obračuna. 

V zadnjem tednu sta v Celje prišla španski branilec Juanjo Nieto in ruski krilni igralec Nikita Josifov.

Slovenski prvaki so v generalki za obračun na Otoku premagali Kalcer Radomlje s 4:2, španski trener Albert Riera pa je po vrnitvi v knežje mesto začel sestavljati igralski mozaik po njegovem okusu."Naša prednost s prve tekme ni dovolj visoka. Moramo se izboljšati, a na Irsko gremo samozavestni in prepričani, da bomo zmagali in napredovali," je za klubsko spletno stran dejal 42-letni Španec, ki je konec minulega meseca na tem položaju zamenjal Hrvata Damirja Krznarja.

Zasedbo iz mesta grofov v primeru napredovanja na zadnji stopnici pred skupinskim delom tekmovanja v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini čaka grški Paok. Ob zmagi bi si zagotovili evropsko jesen. V primeru poraza bo svojo mednarodno pot nadaljevala v konferenčni ligi, kjer jo čaka zmagovalka kazahstansko-armenskega dvoboja Pjunik - Ordabasi. Na prvi tekmi je Pjunik zmagal z 1:0.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

roten
14. 08. 2024 14.08
Tip je malo skrenil
Mekenzi
14. 08. 2024 12.16
+1
To nebo dobro, za Celje domače igralce ven, tujce v ekipo, igre pa ni. 😪😪😪😪