Nogomet

Šest golov in remi v Portu, Latvijci do točke proti Galatasarayu

London, 03. 10. 2024 23.20 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Slovenski nogometni branilec Žiga Lipušček je po porazu v 1. krogu Lige Evropa v drugo prišel do točke. In to proti slovitemu Galatasarayu, njegov RFS je v Rigi z njim remiziral 2:2.

Latvijska zasedba je proti Turkom zaostajala že z 0:2, potem ko sta v 12. in 38. minuti zadela Dries Mertens in Yunus Akgün, a so gostitelji izid poravnali. V 40. minuti je bil uspešen Janis Ikaunieks, v 54. pa Lasha Odisharia. Lipušček je odigral celo tekmo. Nino Žugelj pa je z Bodö/Glimtom gostoval v Belgiji pri ekipi Union St. Gilloise, obračun se je končal z 0:0, Slovenec pa ni dobil priložnosti za igro.

Ferencvaros vs Tottenham
Ferencvaros vs Tottenham FOTO: Sofascore.com

Zanimiv je bil obračun Porta in Manchester Uniteda, ki se je končal s 3:3. Angleži so hitro povedli z 2:0 po golih Marcusa Rashforda in Rasmusa Hoejlunda, Porto pa je pripravil preobrat po dveh zadetkih Samuela Omorodiona in enem Pepeja. Čeprav je bil pri Angležih v 81. minuti izključen Bruno Fernandes, je Unitedu uspelo priti do točke po zaslugi Harryja Maguireja v 91. minuti.

Sicer pa je Lazio prišel do druge zmage, ko je s 4:1 odpravil zasedbo iz Nice, Valentin Castellanos je dosegel dva gola. Drugo zmago je vpisal tudi Tottenham, z 2:1 je slavil pri Ferencvarosu, stoodstoten je tudi Anderlecht, ki je prav tako z 2:1 slavil pri Realu Sociedadu.

Porto vs Manchester United
Porto vs Manchester United FOTO: Sofascore.com

Prav tako sta med stoodstotnimi tudi Lyon, ki je s 4:1 v gosteh ugnal Rangers, po dvakrat sta zadela Malick Fofana in Alexandre Lacazette, ter FCSB, ki je z 1:0 v gosteh odpravil Paok.

Adam Hložek je zadel dvakrat za Hoffenheimovo slavje z 2:0 proti kijevskemu Dinamu, Erik Boetheim pa je bil dvakrat uspešen za zmago z 2:1 Malmöja pri Qarabagu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.