Nogomet

Celjanom sosedski derbi

celje, 29. 11. 2008 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sosedski nogometni derbi med Velenjčani in Celjani so dobili slednji. Tekmo 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Domžalah pa so odpovedali zaradi prevelike količine vode na zelenici.

Mariborčani so pred domačimi gledalci remizirali s Koprčani.
Mariborčani so pred domačimi gledalci remizirali s Koprčani. FOTO: Jani Dolinšek

Dvoboj prve in zadnje ekipe prvenstva se je razpletel malce nepričakovano glede na razmerje moči in samo formo obeh moštev. Medtem ko je Maribor v zadnjih 15 tekmah doživel le en poraz, so Koprčani že dolgo časa zasidrani na dnu prvenstvene lestvice. Tokrat pa je spolzko igrišče Primorcem pomagalo do točke, ki bi jo lahko s pogumnejšo igro celo nadgradili. A njihova previdna igra na protinapade in jalovi napadi nogometašev v vijoličnih dresih, ki jim na težkem terenu ni uspelo prav povezati igre, so posledično pripeljali do nepriljubljenega razpleta brez zadetkov.

Remi v Novi Gorici

Interblock - Celje
Interblock - Celje FOTO: Damjan Žibert

Novogoričani so po šestih domačih zaporednih zmagah vpisali še nedoločen izid. Dolgo časa jim je kazalo še bolje, saj so bili po zaslugi Darka Djukića do 64. minute celo blizu šeste zmage na zadnjih sedmih tekmah. Toda nato je Dario Zahora izkoristil dotlej eno redkih ljubljanskih priložnosti in svoji ekipi zagotovil tretji remi v zadnjih petih tekmah. Nova točka Ljubljančanom vseeno ni pomagala do vzpona po lestvici, na kateri še vedno zasedajo zanje neugledno sedmo mesto. Na drugi strani so modro-beli zadržali četrto mesto.

Lendavčani do nove zmage

Nogometaši Nafte so zmagali z zadetkom Konstantina Vassiljeva.
Nogometaši Nafte so zmagali z zadetkom Konstantina Vassiljeva. FOTO: Jani Dolinšek

Lendavska Nafta je jesenski del prvenstva na domačem igrišču opravila z odliko. Tekmeci je niso porazili niti na eni izmed desetih tekem v lendavskem športnem parku, tako da visoka uvrstitev Prekmurcev na prvenstveni lestvici ni presenetljiva. Pred zimskim premorom – Nafta bo prihodnji konec tedna v zadnjem jesenskem krogu gostovala v Domžalah – so se izbranci Damirja Roba od svojih navijačev poslovili z zmago nad Dravo, ki je tekmo končala s kar dvema igralcema manj. Ptujčani so v zadnjih devetih tekmah osvojili vsega dve točki.

Celjanom sesedski derbi

Slaviša Stojanovič
Slaviša Stojanovič FOTO: Damjan Žibert

V Celju sta se srečali moštvi, ki imata v zadnjem času dobre rezultate. Celjani so v zadnjih devetih tekmah osemkrat ostali neporaženi in so se celo prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, medtem ko Velenjčani niso izgubili na zadnjih treh tekmah, na zadnjih dveh gostovanjih na Ptuju ter v Lendavi so osvojili štiri točke. Zaradi domačega igrišča so bili favoriti varovanci Slaviše Stojanoviča, kar so na koncu tudi potrdili. A do zmage niso prišli na lahek način. Gosti so bili trd oreh, po prvem polčasu vodili, imeli večji del tekme ugoden izid, a pokopal jih je Travner, ki je najprej dosegel gol, nato pa še asistiral Sacripantiju za nove tri točke, s katerimi je MIK CM Celje le še štiri točke oddaljen od vodilnega Maribora.

Domžale - Primorje odpovedana
Nogometaši Domžal in Primorja bi se morali danes v 19. krogu Prve Lige Telekom Slovenije pomeriti za točke državnega prvenstva v domžalskem športnem parku. Toda kot so sporočili iz kluba, so odgovorni tekmo odpovedali zaradi prevelike količine vode na zelenici. Dvoboj bosta ekipi bržkone igrali v sredo, 3. decembra.

Izidi:

NK Maribor – Luka Koper 0:0

HIT Gorica – Interblock 1:1 (1:0)

Djukić (4.),  Zahora (64.)

Nafta – Labod Drava 1:0 (1:0)

Vassiljev (22.)

MIK CM Celje - Rudar Velenje 2:1 (0:1)

Travner (61.), Sacripanti (83.); Perić (6.)

Domžale - Primorje (odpovedana)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral M
01. 12. 2008 11.19
vi kar pametujte, dejstvo je, da je Koper za MB vedno neugoden nasprotnik. Če je MB res toliko boljši, bi moral zmagat. Sicer pa je to ena navadna TRIM LIGA...............
rockyx@misek.com
30. 11. 2008 20.17
Drugač pa se strinjam z vama. Kaj novinarji, ki te članke pišejo sploh so na tekmi al to kar tak na pamet?
rockyx@misek.com
30. 11. 2008 20.16
lolek.si ni bil tisto gol, se vidi na posnetku.
Žiga Javornik 1
30. 11. 2008 18.02
alchi86 se strinjam 90 min je Koper igral bunker pa ko je Maribor po mojem dal gol ga sodnik ni priznal
alchi86
30. 11. 2008 11.33
\"Tokrat pa je spolzko igrišče Primorcem pomagalo do točke, ki bi jo lahko s pogumnejšo igro celo nadgradili.\" Vi se šalite? Igrišče je blo res spolzko, samo koper ni mel nobenih večjih šans za zmago, kvečjemu le en nevaren strel na gol, ostalo pa čisti bunker. FORZA MBFC