Nogomet

Legendarni Zola o Dybali: Poslušal je svoje srce in ogrel srca navijačev

Rim, 12. 09. 2024 17.16 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Gianfranco Zola se je v intervjuju za Il Corriere dello Sport dotaknil minulega prestopnega roka, v katerem je močno odmeval odhod Victorja Osimhena k turškemu Galatasarayju, čeprav je Nigerijec v Istanbul zgolj posojen. Pohvalil pa je odločitev Paula Dybale, da ostane na Olimpicu.

Paulo Dybala je zavrnil 25 milijonov evrov na sezono v Savdski Arabiji.
Paulo Dybala je zavrnil 25 milijonov evrov na sezono v Savdski Arabiji. FOTO: AP

Spomnimo, nigerijski napadalec je imel poleti ogromno ponudb. Dogovarjal se je z Al-Ahlijem, Chelseajem in PSG-jem, a na koncu do dogovora ni prišlo. Obenem so ga pri Napoliju postavili na stranski tir in jasno dali vedeti, da na stadionu Diega Armanda Maradone v tej sezoni nanj ne računajo. Zato se je tik pred zdajci dogovoril za posojo v Galatasaray, kjer igra kot posojen nogometaš. Glede na njegovo tržno vrednost, ki je ocenjena na 100 milijonov evrov, je bila selitev precej neobičajna. 

Istočasno se je za nadaljevanje kariere pri Romi odločil Paulo Dybala, ki je imel na mizi 75 milijonov vredno pogodbo v Savdski Arabiji, a je z odločitvijo, da ostane v večnem mestu, osrečil navijače Rome. "Dybala je poslušal svoje srce, ne denarnice. Nikogar ne želim obsojati, vsak naj se odloča sam. Ampak Dybalova odločitev je zagotovo ogrela srce vsakega, ki ima rad nogomet."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zola se je dotaknil tudi boja za Scudetto. Prepričan je, da bo prav Napoli največji konkurent branilcu naslova Interju. Nevarna pa bi znala biti tudi Atalanta, opozarja. "Konkurenca je veliko večja kot lani. Atalanta bo zagotovo imela svojo besedo, Gian Piero Gasperini je potreboval čas in dobil ga je. Milan ima vzpone in padce, a ima zagotovo vrhunsko ekipo. Tudi Napoli bo do konca v borbi za naslov pod vodstvom Antonia Conteja." 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.