Nogomet

Napoli zabil oba gola v sodniškem dodatku in ugnal Parmo

Rim, 31. 08. 2024 22.59 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Nogometaši Parme so bili po remiju proti Fiorenitni in zmagi proti Milanu na pragu novega velikega uspeha. V 3. krogu italijanskega prvenstva so gostovali pri Napoliju in v končnici izgubili z 1:2.

Parma je v Neaplju povedla v 19. minuti ko je enajstmetrovko unovčil Ange-Yoan Bonny. Kljub temu, da je domača ekipa imela precej več strelov (zadela tudi prečko), pa je dolgo kazalo, da bo Parma odšla s polnim plenom, čeprav je od 76. minute igrala z igralcem manj. Toda v drugi minuti sodniškega dodatka je udaril Romelu Lukaku, napadalna okrepitev Napolija. Frank Anguissa pa je štiri minute pozneje poskrbel za preobrat po podaji še ene poletne okrepitve Davida Neresa.

Obračun Lazia in Milana se je končal z 2:2. Strahinja Pavlović je goste popeljal v vodstvo v osmi minuti, Valentin Castellanos in Boulaye Dia pa sta v 62. in 66. minuti poskrbela za vodstvo rimske zasedbe. Točko Milančanom, ki so še brez zmage v novi sezoni, je priigral Rafael Leao v 72. minuti.

Lazio vs Milan
Lazio vs Milan FOTO: Sofascore.com

Pred tem je Bologna, ki bo igrala v ligi prvakov, še na tretji tekmi ostala brez zmage, tokrat je osvojila točko za 1:1 proti Empoliju, ki je slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića poslal v drugo ligo k Salernitani. Oba gola sta padla že v uvodu tekme, v drugi minuti je za Bologno zadel Giovanni Fabbian, v tretji pa za Empoli Emmanuel Gyasi.

Lecce je z 1:0 premagal Cagliari in prišel do prvih točk v sezoni. Nikola Krstović je bil strelec edinega zadetka, ko je zadel v 26. minuti. Domača ekipa je vodstvo zadržala kljub temu, da je cel drugi polčas igral z igralcem manj.

Že v petek je Venezia brez Domna Črnigoja izgubila proti Torinu z 0:1, branilec naslova Inter pa je doma s 4:0 odpravil Atalanto.

Izidi, italijanska liga, 3. krog:
Bologna - Empoli 1:1 (1:1) 
Fabbian 2.; Gyasi 3.

Lecce - Cagliari 1:0 (1:0) 
Krstović 26.
RK: Dorgu 45./Lecce

Lazio - Milan 2:2 (0:1)
Castellanos 62., Dia 66.; Pavlović 9., Leao 77.

Napoli - Parma 2:1 (0:1)
Lukaku 90., Anguissa 90.; Bony 19./11m

Venezia - Torino  0:1 (0:0) 
Coco 86.

Inter - Atalanta 4:0 (2:0) 
Djimsiti 3./ag, Barella 10., Thuram 47., 56.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.