Nogomet

Lampard: Manjkal nam je Capello

London, 16. 10. 2009 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš angleške reprezentance Frank Lampard je razkril, da je prava formula za uspeh italijanski trener Fabio Capello.

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: Reuters

Nogometaš londonskega Chelseaja Frank Lampard je priznal, da je bila Anglija po odhodu prejšnjega selektorja Stevena Mclarna povsem na dnu, tako mentalno kot fizično.

Anglija, ki je prejšnje kvalifikacije odigrala s skoraj identičnim moštvom, se je sedaj vrnila v polnem sijaju in z lahkoto osvojila prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini: "Prišli smo zelo daleč. Ko se nam v prejšnjem poskusu ni uspelo kvalificirati na Euro 2008, je bila samozavest vseh nas povsem na psu. Smo ena izmed najboljših reprezentanc na svetu, tako da se moramo na velika tekmovanja redno uvrščati. Sedaj se je vse obrnilo v pravo smer, delujemo kot eno in nad nami vedno bdi eden izmed najboljših trenerjev na svetu,“ je za Sky Sports povedal Lampard in nadaljeval: "Fabio Capello je na in ob igrišče prinesel trdo disciplino, organizacijo in sedaj končno vsak igralec ve, kakšna je njegova naloga. Ko razmišljam o preteklosti, mislim, da je ravno to tisto, kar smo potrebovali za uspeh.“

Lamparda v prihajajočem letu čakajo velike stvari in tudi sam se tega še kako zaveda: "Ta sezona je zelo pomembna, z zaključkom na svetovnem prvenstvu, kar bo zares velik dogodek. Začeli smo odlično, upam, da bomo tako tudi končali,“ je za konec povedal 31-letni vezist angleške reprezentance.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdolar
17. 10. 2009 10.15
Capello bi moral bit pri Milanu kot Ferguson pri Man. Utd...in ne bi Milan imel "samo" sedem naslovov evropskih prvakov ampak najmanj 10! FORZA MILAN v dobrem in slabem!!!
rossi321
16. 10. 2009 14.22
Kje so časi ko je Capello vodil MILAN. Ja se strinjam z Lampardom da je Fabio odličen strateg.