Nogomet

Löw: 'Ballack ostaja kapetan'

Frankfurt, 31. 10. 2008 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko sta se zaradi javno izrečenih kritik na njegov račun sprla selektor Joachim Löw in kapetan nemške nogometne reprezentance Michael Ballack, je zdaj spor že preteklost.

Joachim Löw
Joachim Löw FOTO: Reuters

Michael Ballack pa bo še naprej nosil kapetanski trak. Novico je sporočila Nemška nogometna zveza (DFB), ki je v Frankfurtu pripravila soočenje svojih sprtih vodilnih mož.

Kako pomemben je bil četrtkov večerni sestanek na sedežu DFB v Frankfurtu, pove že podatek, da je Ballack za udeležbo dobil posebno dovoljenje svojega kluba Chelseaja, že danes pa se je vrnil v London. Ballack je obžaloval ostre kritike, ki jih je v preteklosti javno izrekel na račun Joachima Löwa, po pogovoru na štiri oči pa je jasno, da bo Ballack tudi v prihodnosti ostal kapetan "elfa".

Michael Ballack
Michael Ballack FOTO: Reuters

"Ugotovil sem, da ni bilo prav, ker sem se s kritikami obrnil na javnost. Rad bi se opravičil, Joachim je selektor in na tem mestu mora sprejemati nekatere odločitve, ki se jih moramo vsi držati. Zdaj ni nobenih zadržkov, ki bi preprečili dobro vzdušje in nadaljnje sodelovanje v reprezentanci," je po pogovoru dejal Ballack.

Zadovoljen je bil tudi Löw: "Pomembno je bilo, da sva se pogovorila o vseh aktualnih zadevah. Michael Ballack ostaja moj kapetan. Toda kot kapetan se bo moral držati nekaterih pravil. Ve, da se lahko kadar koli z mano pogovori o vseh stvareh. Veseli me, da bo izreden igralec, ki v naši ekipi veliko pomeni, še naprej na voljo nemški izbrani vrsti in nam pomagal uresničiti cilje na poti do SP 2010."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.