Nogomet

Pri Cityju 'razočarani' nad Walkerjem, sledi disciplinski postopek

Manchester, 06. 04. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz vrst Manchester Cityja so potrdili, da so začeli preiskavo v zvezi s kršenjem pravil karantene branilca Kyla Walkerja. Angleškega reprezentanta so otoški tabloidi "razkrinkali", da se je v družbi prijatelja le nekaj ur po tem, ko je ljudi po svetu javno pozval, da naj se držijo pravil, zabaval z najetima prostitutkama.

Kdo ve, kakšno vlogo je imel Walker (drugi z desne) tudi pred nekaj tedni, ko so svet obšle fotografije zabave neimenovanih nogometašev Cityja s kar 22 italijanskimi lepoticami.
Kdo ve, kakšno vlogo je imel Walker (drugi z desne) tudi pred nekaj tedni, ko so svet obšle fotografije zabave neimenovanih nogometašev Cityja s kar 22 italijanskimi lepoticami. FOTO: AP
Otoški tabloidi so na začetku februarja poročali, da se je Walker razšel z dolgoletno partnerico, modelom Annie Kilner, s katero ima tri sinove.

Kljub temu, da se je Kyle Walker že opravičil, so pri Manchester Cityju odprli preiskavo dogodka, potem ko je tabloid The Sun poročal o obisku dveh prostitutk na Walkerjevem domačem naslovu v Cheshiru. Branilec iz Sheffielda je sicer le nekaj ur prej prek družbenih omrežij pozval sledilce, da naj sledijo navodilom odgovornih pri boju z novim koronavirusom.

V neposredni bližini je bilo sicer "pestro" že pred nekaj tedni, ko so se tabloidi razpisali o še veliko številčnejši zabavi z italijanskimi lepoticami, s katerimi so se člani Cityja družili v luksuznem hotelu. Takrat so pri sinje modrih vse skupaj hitro pometli pod preprogo, celo trener Josep Guardiola je dejal, da je varovancem dal prosto in da skupaj s klubom pač za vse njihove avanture ne more odgovarjati, a tokrat bo verjetno drugače.

V klubu 'razočarani' nad svojim članom
Nogometaši Cityja bi se morali držati stroge samoizolacije in na domačih naslovih slediti programu treninga po zaustavitvi dogajanja v Premier League. Walker za svoj klub sicer ni igral vse od zmage v finalu ligaškega pokala nad Aston Villo 1. marca, v prvem klubskem odzivu pa so pri Cityju izrazili "razočaranje" nad dejanji svojega zvezdnika.

"Manchester City FC je izvedel za zgodbo v tabloidnem časopisu glede zasebnega življenja Kyla Walkerja v zvezi s kršenjem karantene v VB in pravil o socialnem distanciranju," piše v izjavi za javnost.

"Nogometaši so globalni vzorniki, naši zaposleni pa so skupaj z igralci delali na tem, da bi na vse možne načine podprli neverjeten trud NHS (Nacionalni zdravstveni sistem, op. a.) in ostalih ključnih delavcev pri boju z učinki COVID-19 koronavirusa. Kylova dejanja so v tem pogledu neposredno nasprotovala tem naporom. Razočarani smo nad temi obtožbami, zabeležili smo si Kylovo hitro izjavo in opravičilo, v prihodnjih dneh pa bomo izvedli interni disciplinski postopek."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
06. 04. 2020 16.39
+5
Obsojam njegovo dejanje, čeprav je hotel le še enkrat v živo podoživeti tekmo v ligi prvakov z Real Madridom
Sebaibro
06. 04. 2020 12.15
+2
a tabloidi pa lahko kršijo karanteno?
Hetiamenti
06. 04. 2020 09.56
+3
Nekateri imajo tako nezveste zene da se le te lahko poistovetijo s prostitutkam. Bo tudi proti tem nesrecnikom uveden disciplinski postopek?
ehjaehja
06. 04. 2020 09.13
+11
nič novega igralci citya imajo zgleda fetiš na sponzoruše:))
Gaylona
06. 04. 2020 08.26
+11
Ja in če si je protistutke pripeljal....