Nogomet

Krznar: Treba je sprejeti vlogo favorita in jo upravičiti

Maribor, 02. 08. 2023 21.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Maribor je, kar se evropskih tekmovanj tiče, najbolj izkušeno slovensko moštvo, a si morajo Mariborčani letošnjo evropsko jesen, za razliko od večnih rivalov Olimpije, še zagotoviti. Na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij Konferenčne lige so v gosteh pri luksemburškem Differdangeju igrali le 1:1 in še zdaleč niso navdušili, zato jih na povratni tekmi v Ljudskem vrtu čaka še veliko dela.

Damir Krznar je v slogu velikih trenerjev kljub rivalstvu najprej čestital ljubljanski ekipi: "Ko smo pri nastopih v evropskem tekmovanju, čestitke Olimpijo za zmago in napredovanje. S takšno držo, z odločnostjo moramo na igrišče tudi mi, treba je sprejeti vlogo favorita in jo upravičiti. Naredili bomo vse, da tudi naše upanje traja čim dlje in da nogometaši Olimpije ne bodo edini slovenski predstavniki v evropski jeseni."

Glavni trener Maribora je tokrat v pričakovanju tekme dobil bolj spodbudne informacije s strani zdravniške službe: "Viroze so, k sreči, preteklost. Seveda pa fantje, ki so vmes izpustili nekaj treningov, niso nared za vseh 90 minut. Upam, da bolezni niso pobrale preveč moči, vendar bomo glede na intenzivnost tekme morali porazdeliti minutažo. Izven kadra so zaradi poškodb še vedno Soudani, Vrhovec in Guerrico, pridružil pa se jim je Antolin, ki je dobil močan udarec ob trčenju v kazenskem prostoru med nedeljskim dvobojem z Aluminijem. Ni šlo za pretres možganov, opravljen je bil pregled, a mu zdravnik ne dovoli nastopa."

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

"Med našimi osnovnimi nalogami je zmanjšanje števila tehničnih napak, ki nam niso dovoljevale, da na prvi tekmi pridemo do konkretnejših zaključkov. Bilo jih je preveč, da bi lahko imeli več priložnosti. Morali bomo biti bolj potrpežljivi pri iskanju lukenj v obrambni postavitvi, z več globinskimi vtekanji, saj jih je bilo v Luksemburgu občutno premalo. Ne glede na pomanjkljivosti v igri veliko pomeni gol, ki smo ga dosegli. Izkoristiti moramo prednost domačega igrišča, verjamem, da bomo potrdili vlogo favorita in si zagotovili uvrstitev v naslednji krog. Moramo biti ofenzivno usmerjeni. Kot ekipa, ki išče zmago, bo treba povečati stopnjo tveganja," je načrt v lovu za napredovanje še pojasnil Krznar.

Itsuki Urata
Itsuki Urata FOTO: 24ur.com

Zaostritev konkurence na treningih je dvignila ritem vadbe, o utripu slačilnice Itsuki Urata: "V Luksemburgu je bila zelo zahtevna tekma, čaka nas novih 90 minut. Smo favoriti, moramo pa to vlogo potrditi na igrišču. Z nestrpnostjo pričakujem povratni dvoboj pred našimi navijači, ki vedno poskrbijo za dobro ozračje. Priprave so bile uspešne, osredotočeni smo le na tekmo. Za menoj so prvi tedni v Mariboru, všeč mi je mesto, v klubu so me lepo sprejeli. Prvo obdobje prilagajanja je za menoj, še vedno pa lahko in moram izboljšati določene zadeve v igri. Nisem še povsem zadovoljen s svojimi predstavami, storil bom vse, da poskrbim za napredek v igri in prispevam še večji delež k skupnim uspehom. Zato bo zelo pomembno narediti naslednji korak na evropski poti in verjamem, da bomo mi tisti, ki se bodo na koncu veselili skupaj z navijači."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osiveli_ritmični_gimnastik
03. 08. 2023 13.44
+2
Šwuler naj čimprej odstopi, saj ni dorastel klubu. Stopit v Zahotove čevlje ni lahko, Šuler se sprehaja z njegovimi papuči po tanjem ledu z njegovim kadrovanjem: dosegel pa popolnoma nič.
cool1
03. 08. 2023 09.40
+1
Naj se zgledujejo po zadnji tekmi Olimpije, in ne bodo imeli nobenih skrbi. Treba je igrati, ne pa samo pametovati !
mackon08
03. 08. 2023 08.56
+1
Če tem ne nasujete par komadov potem pa res.
09ZarMan10
03. 08. 2023 08.03
+6
Kot navijač Maribora bom danes zelo, zelo, zelo, zelo presrečen, če bom videl Vijol'časte igrati "fuzbal" in ne neke njegove različice, katere pravil in smisla za en krat še nisem dojel! Letos smo očitno, predvsem v Evropi izumili neki novi šport, ki ni nogomet! Za klub, ki ima takšne ambicije danes kaj drugega, kot gladka zmaga ne sme priti v poštev. Gremo Maribor, pokažimo končno neko igro in rezultat ne bo izostal!!!
lusma00
02. 08. 2023 21.31
+2
Če bi bil kot toti bi rekel da upam na poraz ampak ker sem Slovenec ne glede na 💚 bom jutri navijal za mb.
09ZarMan10
03. 08. 2023 08.36
+0
Ne se jokcat lusma00. Mislim, da imamo takšne "Toteke", vendar nič manj "Žabarov", tako da barva ni toliko pomembna. Bolj je pomembno dojemanje življenja, športa... . So takšni, ki se s takšnimi besedami bolj ali manj napihujejo, so pa tudi takšni, ki so v takšne zadeve dejansko prepričani. Slednjim tako lahko pomaga le še kakšen psiholog, psihijater...
osiveli_ritmični_gimnastik
02. 08. 2023 21.25
+1