Nogomet

Krznar: So dobro uigran orkester, na nas je, da te note pomešamo

Celje, 24. 07. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
3

Nogometaši Celja bodo ob 20.15 v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov gostili aktualnega slovaškega prvaka, klub Slovan iz Bratislave. V celjskem taboru se zavedajo, da jih čaka izredno zahtevna naloga, kljub temu pa po besedah trenerja Damirja Krznarja od svoje igre ne bodo odstopali.

Nogometaši Celja
Nogometaši Celja FOTO: Damjan Žibert

Celjani so v prvem krogu brez težav s skupnim izidom 7:1 odpravili estonsko Floro iz Talina, Slovaki pa s 6:3 severnomakedonsko Strugo. 

"To tekmo gledamo kot 180 minut, v Celju bo prvi polčas. Definitivno precej boljši nasprotnik od Flore. Slovan je ekipa, ki dobro izgleda v fazi napada. Imajo fantastične individualne igralce, ki dobro napadajo prostor. Oni so nosilci, mi nismo. So dobro uigran orkester, na nas je, da te note nekoliko pomešamo," je pred pomembno tekmo spregovoril celjski trener Damir Krznar.

Damir Krznar na klopi Celja
Damir Krznar na klopi Celja FOTO: Luka Kotnik

Celjani bi si s prebojem v tretji krog, kjer bi se nato pomerili z zmagovalcem dvoboja med Apoelom in Petrocubom (v Nikoziji so z 1:0 slavili Ciprčani), že zagotovili evropsko jesen.

"Imamo tri priložnosti za vstop v Evropo, ampak zagotovo je najboljše in najlažje izkoristiti že to prvo. Najlažje pravim zaradi načina, tekma vsekakor ne bo lahka. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da si že v tem paru priigramo nastop v enem izmed evropskih tekmovanj," pravi 52-letnik.

V taboru gostov je hrvaški strateg izpostavil napadalni trio, ki ga tvorijo David Strelec, Vladimir Weiss in Robert Mak

"Strelec, ki je izjemno hiter napadalec in dobro gradi žogo, je zagotovo fokus številka ena. Potem pa tudi krilna napadalca Weiss, izkušen igralec, ki ima precej svobode in ga je težko pokrivati, ter Mak, ki rad prodira proti golu," je dejal Hrvat na klopi Celja.

Ključen bo boj na sredini terena

"Mi radi igramo visoko, radi pritiskamo na nasprotnika. Tukaj bo to precej tvegano, imajo hitre igralce, zato moramo nekoliko prilagoditi igro, a ne preveč. Morda bomo morali odigrati celo tekmo sezone," je ob tem dodal trener ekipe iz knežjega mesta.

Kot poudarja Krznar, bo odločilnega pomena borba na sredini igrišča: "Ne bomo odstopali od svoje igre, morali bomo biti le malce previdnejši v fazi obrambe. Dobri so v teh vmesnih prostorih, zgoščeni so v zvezni vrsti, ki bo na prvi tekmi imela najpomembnejšo vlogo."

Velike težave bi lahko Celjanom predstavljala morebitna odsotnost Marka Zabukovnika, ki sicer velja za gonilno silo slovenskih državnih prvakov v osrčju igrišča. 23-letnik je namreč pod vprašajem za nastop, saj čuti rahle bolečine, zato bo zdravniška služba na dan tekme trenerju sporočila, ali bo nared za igro. 

Mark Zabukovnik proti Olimpiji
Mark Zabukovnik proti Olimpiji FOTO: Luka Kotnik

Bajrić in Tolić se vračata v Slovenijo

Pri Slovakih sta tudi stara znanca slovenskih zelenic Kenan Bajrić in Marko Tolić. Predvsem hrvaški napadalni vezist je precej blizu celjskemu trenerju, saj sta skupaj sodelovala pri Mariboru. A to je, kot pravi Krznar, že preteklost.

Marko Tolić v dresu Maribora
Marko Tolić v dresu Maribora FOTO: NK Maribor

"Marko je v Slovanu, ima dobro minutažo, tudi v Celju ga pričakujemo na zelenici. A na igrišču se seveda ne poznamo. Ni skrivnost, da je bil naša poletna želja, toda ni prišlo do realizacije," je povedal celjski strateg. 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
24. 07. 2024 15.45
Tezka tekma za Celje, ampak vse je mogoce, drzimo pesti
Bratjeslovani
24. 07. 2024 10.20
Vse se da. Le verjeti je potrebno. Sicer pa me zanima, kako je Celjska policija pripravljena? Prihaja 2000 njihovih navijačev.
Mekenzi
24. 07. 2024 08.09
+2
Cele brez Karničnika nima igralca, za asistencije, te Pruseu se pozna, da je bil najboljsi igralec Celja tesko bo. 🙄🙄🙄🩵🤍🩵🤍🇸🇮