Nogomet

Krznar: Pametni se učijo na napakah in ta tekma je imela veliko napak

Maribor, 28. 07. 2023 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora se s prve tekme drugega kroga kvalifikacij Konferenčne lige vračajo brez priigrane prednosti. Lani tretjeuvrščena ekipa v slovenski prvi ligi je pri luksemburškem Differdangu igrala 1:1. Nevtralen rezultat je šele v 95. minuti zagotovil izvrsten Arnel Jakupović, ki igra v življenjski formi.

Goste je že v 25. minuti srečanja šokiral Angolec Erico Castro, ki je luksemburško ekipo popeljal v vodstvo. Tega so nato domači nogometaši držali vse do zadnje minute, ko je avstrijski napadalec Arnel Jakupović z levico natančno izvedel prosti strel in poskrbel, da bodo Mariborčani tako kot v prvem krogu kvalifikacij na povratni tekmi lovili napredovanje v naslednji krog.

Trener Maribora Damir Krznar zato pričakovano ni skrival nezadovoljstva pri oceni prve tekme z luksemburškim pokalnim zmagovalcem: "Zadovoljen sem samo z rezultatom. Čeprav ne morem reči, da sem pričakoval drugačno tekmo. Čuti se, da se ekipa še išče, prisotna so določena nihanja z vzponi in padci v igri, kar je na začetku sezone še razumljivo. Seveda pa nisem pričakoval, da bo tako mlačno z naše strani. Mlačno mislim na dvoboje, agresivnost, hitrost. Nadzorovali smo posest v nekaterih delih tekme, kar smo najmanj potrebovali, je spoznanje, da smo imeli težave v negativni tranziciji in je nasprotnik prevečkrat izpeljal protinapade. Izhodišče težav je bilo, da nismo šli dovolj agresivno nad njihovega napadalca, Castro je zadržal žogo in čakal, da se priključijo soigralci, pri tem pa ga nismo uspeli onemogočati."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostom s Štajerske je v Luksemburgu manjkalo predvsem ustvarjalnosti in konkretnejših zaključkov. "Brezidejnost v fazi napada je bila povezana tudi z načinom igre tekmecev. Ko se ekipa brani 5 : 4, je težko najti ustrezno rešitev. Toda treba je vztrajati in poskušati, pri tem bolje rešiti katero izmed situacij. Repas je imel priložnost z glavo, imeli smo še nekaj udarcev, ki bi jih lahko bolje usmerili. V takšnih tekmah moraš izkoristiti tudi takšne situacije, da bi lahko kaj pričakoval. K sreči se je zgodil ta srečen udarec v zadnji sekundi in to je tisto, kar nam daje upanje. Z 1:1 bo tekma v Mariboru vendarle drugačna. Verjamem, da nam bo ta gol veliko pomenil. Ali smo ga zaslužili ali ne, o tem pa lahko razpravljamo," je za klubsko spletno stran še povedal Krznar.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

Za Maribor je torej znova v polno meril Arnel Jakupović, ki je dosegel že peti gol na štirih tekmah po poletnem premoru, kar je Krznar komentiral tako: "Je v nizu, v strelski formi. Celo vsi na klopi smo verjeli, da lahko zadene, ko smo čakali na prosti strel. Ne bomo delali drame iz tega rezultata. Pametni se učijo na napakah in ta tekma je imela veliko napak. Proti ekipi, ki vas agresivno napada, morate pokazati večjo moč v dvobojih. To nam je manjkalo in upam, da nas ne bo stalo. Vsaka ekipa v Evropi ima nekaj igalcev, ki lahko povzročijo težave. Toda potem ekipa mora prepoznati dva, tri posameznike in jih zapreti, ustaviti. Mi nismo našli rešitve proti Castru, fizično močnemu napadalcu. Nismo uspeli narediti prekrška in se vrniti v naš blok. Prevečkrat nam je uspel zadržati, odložiti žogo. Igralcem, ki so dobri ena na ena, moraš biti za hrbtom, ob tem pa imeti pomoč soigralca, da napade z nasprotne strani. Žal je bil edini, ki je to počel, Lorber."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tekmo je moral strokovni štab Maribora tudi nekoliko spremeniti predvidene načrte, saj so zaradi bolezni v obrambi ostali brez Luke Uskokovića: "Uskoković ima izmed vseh štirih branilcev najboljše dolge podaje, odpira linije nasprotnega moštva z žogo naprej in nam je manjkal v tem delu igre. Ob tem je tudi telesno močnejši od Svena, ki se je težje bojeval z njihovim napadalcem. Ko se zgodi nepričakovan izostanek, se je treba odzvati in verjeti drugim. Sven še ni v tekmovalnem ritmu, tako da je razumljivo imel nekaj težav. Ne bom rekel, da je igral slabo. Seveda pa lahko in mora boljše."

Mariborčane sedaj čakta dve zaporedni tekmi v Ljudskem vrtu. V nedeljo na gostovanje prihaja Aluminij, v četrtek pa bo nato sledilo še povratno srečanje z Differdangom. "Aluminij je po značilnostih ekipe dokaj podoben, to je bila svojevrstna dobra priprava na nedeljski dvoboj. Aluminij pa bo nato pomenil dobro pripravo za povratno tekmo proti Differdangeu. Nadaljujemo serijo tekem, takoj je treba preklopiti na ligaško tekmovanje. Predvsem pa povečati agresivnost. Zavedamo se, da je pred nami še veliko dela, a verjamem, da bomo dosegli namen in bo podoba na igrišču boljša," je pred napornim tednom še prepričan Krznar.

Differdange – Maribor
Differdange – Maribor FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
28. 07. 2023 21.22
+0
Še malo pa bodo igrali le za vikend.
vojko46
28. 07. 2023 19.29
+3
Šuler ti pa na Koroško v Dravograd že tam si vse zasral.
vojko46
28. 07. 2023 19.27
+3
Pardon želimo gledati. Kje ste Viole ni vas.
vojko46
28. 07. 2023 19.26
+1
Sramota kam smo padli. Ni to Maribor ,ki si ga zelim gledati. Šuler spakiraj kufre čimprej.
09ZarMan10
28. 07. 2023 14.46
+3
Nasploh so slovenske ekipe letos znova podpovprečne. Olimpijo rešuje čudežni Matevž Vidovšek, ki je že od lanskega začetka tekmovalnega leta najtrdnejši in najkvalitetnejši člen zelenih, vse ostalo sicer od vseh ekip funkcionira najbolje, vendar je kvaliteta kljub temu podpovprečna. Toda lani so dokazali, da lahko in imajo nenazadnje še aktiven rezultat proti "razštelanemu" Ljudogorcu in še dva popravna izpita. Domžale so dobile po "tintari" že v prvem krogu in so zasluženo poražene od fantastičnih igralcev iz Malte, svetovne nogometne velesile. Celjani imajo karakter, ker so odšli v tekmo, kjer skoraj ni možnosti z željo po uspehu in prikazali všečno tekmo, pa čeprav je končen uspeh skoraj nedosegljiv. Potem pa naši "vouzeki", ki kažejo takšne igre, da se včasih sprašujem, če smo izumili še kakšen drug šport, podoben nogometu. Groza in katasrofa za klub, ki naj bi imel vsaj manjše ambicije. In če nam po sreči uspe preskočiti še ta krog, potem pa nas s takšno igro lahko čaka samo še "katastrofa na Mladinski". Resnično si daleč najuspešnejši slovenski nogometni klub, lahko rečemo da na evropskih zelenicah edini resen klub in njegovi privrženci zaslužijo bistveno več!
09ZarMan10
28. 07. 2023 14.36
+2
...jaz se samo bojim dejstva, da jih je prejšnja imela približno toliko, učenja, torej napredka pa ni čutiti. Najprej se mi že "šibijo" kolena pred tekmo v Kidričevem, ker nas bodo s tako igro "mladi pubeci" raztrgali, potem pa še povratno evropsko, kjer lahko izpademo z podpovprečno ekipo, ki je sicer pokazala nekoliko več, kot Maribor, vendar je bila vse skupaj "žalost od nogometa". Upam na klik, od katerega bo vse drugače, ker če je to domet te ekipe, smo ga letos na....li!
Cupko
28. 07. 2023 13.08
+3
Dokler bo Šuler kupoval igralce, bo to tako, kot je sedaj. Ena sama žalost. ZZtop je zanj doktor
Vladimir.Krutov
28. 07. 2023 13.14
+3
09ZarMan10
28. 07. 2023 14.36
+4
Vladimir.Krutov
28. 07. 2023 15.03
+1
mptour
28. 07. 2023 12.00
+3
A niso imele že vse prejšnje veliko napak? To so samo še nadgradili. Z napakami.
VR tak Urbin sin
28. 07. 2023 11.49
+2
Krznar bi zdaj moral biti že genij
Kaveljc
28. 07. 2023 10.30
+0
V celotni ekipi Maribora si samo Jakupovič zasluži vijoličasti dres. Vse ostalo pod nivojem ugleda NK Maribora od Šulerja, Krznarja, do večine igralcev. Če se spomnim na Vilerja, Tavaresa , Jasmina Handanoviča, Tavaresa v najboljših letih je to dno od dna.
gogi_
28. 07. 2023 10.40
-1
Kaveljc v kerih najboljsih letih ,a v letih ko je potapljal klub in mladim odziral mesto v ekipi,ko se je silil s kvazi nogometno solo in njegovo znagovalno tavares penino. Ko je izsilil da je njegov netalentiran sin igral na tekmi skupaj z ocetom. Zakaj sedaj mladi tavko ne igra ce je tako dober. Najvecja napaka mb je da so pripeljali tavaresa ,zastonj igralca z razlogom. Karma dela svoje in ni se koncala delom. Vijole bi lahko imele vsaj kancek ponosa ,pa ste nagnali edinega pravega strokovnjaka ki ste ga kadarkoli imeli,GOSPODA ZAHOVICA. Pustili ste da je en sepavi uvozencek diktiral kako bo v vasem klubu.
Kaveljc
28. 07. 2023 10.53
+3
Najboljša leta so bila , ko sem z očetom gledal NK Maribor v 1. Jugoslovanski ligi: Arnejčič , Grubišič, Simeunovič, Grloci itd. Pa je v LV igral Džajič, gledal sem Dinamo, Hajduk itd. Kar pa se Tavaresa tiče, mislim na obdobje, ko je prišel kot mlad igralec in ko je Maribor igral v skupinskem delu Lige prvakov.
gogi_
28. 07. 2023 10.30
+0
Tavares po tavaresu. Dokler bodo negativci v klubu bodo rezultati temu podobni. Viole ne locijo vijolicne od crne.
Malo_sutra
28. 07. 2023 10.21
+4
Dosti te prazne priće… od Malte, od Luksemburga, od prehladov, od ujčkanja poškodovanih igralcev, od izgovorov… Sej boš počasi zaključil tole svojo zgodbo v MB. Tko da ne pametuj preveč.
janimir
28. 07. 2023 10.20
+0
Tekma je imela napake. Hahaha.