Nogomet

Krznar: Gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmag

Celje, 08. 07. 2024 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
2

Nogometaši Celja bodo v sredo v Estoniji odigrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Prva ovira na poti do najelitnejšega klubskega tekmovanja bo estonska Flora iz Tallinna. Celjski strateg Damir Krznar se zaveda, da estonski prvaki ne bodo lahek tekmec.

Več videovsebin
  • Trening Celjanov pred odhodom v Estonijo
    03:13
    Trening Celjanov pred odhodom v Estonijo
  • Luka Bobičanec pred pričetkom tekmovalne sezone
    03:19
    Luka Bobičanec pred pričetkom tekmovalne sezone

"Flora je estonski prvak, ki ima v svojem moštvu štiri reprezentante. To pomeni, da gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmagovati. Igrajo napadalen nogomet, kar nam odgovarja," je pred sredinim gostovanjem v estonski prestolnici dejal Krznar.

Dodal je še, da meni, da je njegova ekipa na podobno visoki ravni, zato se nadeja, da bo njegovim varovancem uspelo preskočiti estonsko oviro, čeprav jih ne vidi kot favorite. "Flora ima višji koeficient od nas, zato vloge favorita ne želimo sprejeti," je v zvezi s tem povedal Krznar.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

Besede svojega trenerja je potrdil tudi celjski vezist Luka Bobičanec. "Flora je resna ekipa, ki jo moramo spoštovati, a menim, da smo tudi mi dovolj kvalitetni, zato hočemo in moramo napredovati," je dejal Hrvat v celjskih vrstah.

Najbolj vroč igralec v celjskem moštvu je zagotovo branilec Žan Karničnik, ki se je po odličnih predstavah v reprezentanci na evropskem prvenstvu v Nemčiji že vrnil v Celje in bo v sredo zagotovo v kadru. "Na Euru je pokazal iz kakšnega testa je, zato se bodo zanj zagotovo zanimali številni klubi. Tako on kot tudi vsi mi moramo biti ponosni na njegove dosežke," je dejal Krznar.

Veselje Žana Karničnika po golu za 1:0 proti Srbiji.
Veselje Žana Karničnika po golu za 1:0 proti Srbiji. FOTO: Damjan Žibert

Dodal je še, da Karničnik ni potreboval nobenih posebnih priprav, saj je bil že v tekmovalnem pogonu. Dobil je nekaj dni odmora, po katerih je bil ponovno na razpolago trenerju in soigralcem.

Krznar je izrazil tudi zadovoljstvo nad dejstvom, da v njegovi ekipi ni težav s poškodbami. "To, da so vsi zdravi, je najpomembneje. Mislim, da smo dovolj dobro uigrani za prvo tekmo. Morda je edina težava ta, da je prva preizkušnja že kar evropska, saj pred tem nismo imeli resnih prvenstvenih tekem," je imel pomisleke Krznar.

Hrvat na klopi Celja je prav tako zadovoljen s tem, da je njegovo moštvo kadrovsko popolnjeno. "Dobili smo to, kar smo pričakovali. Če se bo med prestopnim rokom pokazala še priložnost za kakšno okrepitev, bomo to vsekakor poskušali izkoristiti, a se nam v tem trenutku nikamor ne mudi," je dejal hrvaški strateg.

Na gostovanju v Tallinnu v moštvu zagotovo ne bo vratarja Matka Obradovića, Matica Vrbanca, Jahnoaha Markela in Karla Špeljaka, ki bodo morali svojo priložnost iskati na naslednjih tekmah.

Tekma s Floro se bo v Tallinnu začela v sredo ob 18. uri.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
08. 07. 2024 14.25
+2
S Krznarjem klub nima svetle prihodnosti
wsharky
08. 07. 2024 13.58
+2
v ozadju je ruski kapital, torej pranje denarja