Nogomet

Kriza Domžal po neverjetni napaki vratarja Mulalića dobila novo poglavje

Lendava, 31. 08. 2024 12.56 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal bodo tudi po sedmem krogu prikovani na dno prvoligaške razpredelnice, potem ko so na gostovanju v Lendavi visoko izgubili (2:5), čeprav so ekspresno povedli z 2:0. Nafta je pred polčasom izenačila, na začetku drugega pa je pot Lendavčanom do zmage tlakoval gostujoči vratar Ajdin Mulalić z neverjetno napako.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedem tekem, šest porazov, ena točka. To je izkupiček domžalskih nogometašev pred prvo reprezentančno pavzo v tej sezoni, ki bo za rumeno družino prišla še kako prav. Domžalčani, ki so se že v prejšnji sezoni nevarno spogledovali z izpadom, so trenutno z naskokom najslabše moštvo prve lige, zaradi česar je že konec prejšnjega tedna samovoljno odstopil trener Erik Merdanović

"Šok terapija" zaenkrat še ni delovala, saj so Domžalčani v petek v Lendavi doživeli nov visok poraz. Za zgodnje vodstvo gostov je že v drugi minuti po uigrani kombinaciji iz kota poskrbel Mario Krstovski. V 21. minuti je avtogol za 0:2 zabil Kristijan Tojčić

Nato pa je bilo vse v znamenju domačih, ki so izenačili še pred polčasom. Sijajno sta zadela najprej Zsombor Kalnoki-Kis in nato še Hristijan Georgievski. 21-letni Makedonec je na začetku nadaljevanja zadel še drugič, ko je z ogromne razdalje opazil, da je vratar Ajdin Mulalić preveč iz svojih vrat. Lobani strel je uspel, čeprav se je nemogoče znebiti občutka, da bi vratar na ravni prve lige njegov poskus enostavno moral ubraniti. 

Ko je moral po slabi uri igre zaradi rdečega kartona – prekinil je protinapad, ki se je začel prav po njegovi napaki – še Rene Lampreht in je nato prekinitev mojstrsko izvedel Szalay, je bil zmagovalec odločen. Za končnih 5:2 pa je poskrbel Milan Klausz.

Erik Merdanović je hitro zapustil domžalsko klop, nadomestil ga bo Dejan Dončić.
Erik Merdanović je hitro zapustil domžalsko klop, nadomestil ga bo Dejan Dončić. FOTO: NK Domžale

Domžalčani komaj čakajo reprezentančni premor 

Na domžalski klopi je tokrat sedel Matej Podlogar, kmalu pa bo funkcijo prevzel Dejan Dončić. "Do 35. minute smo stali v redu, potem pa smo se postavili preveč nazaj. Drugi polčas smo začeli z napakami in jasno je bilo, v katero smer bo šla tekma," je bil po še tretjem zaporednem porazu realen Podlogar. "Napake se dogajajo. To je nogomet. Ampak če se ti v eni tekmi zgodi toliko napak, je jasno, da boš izgubil," je še dodal vršilec dolžnosti. 

"Težko je karkoli povedati. Dobro smo začeli in imeli vse v svojih rokah. Potem pa smo se povlekli nazaj, prejeli gol za 1:2 in oni so dobili zalet. Preveč smo se povlekli nazaj in kmalu je bilo 3:2. Ne vem, škoda takšnega gola. Dobro, da prihaja reprezentančni premor, da se zberemo. Prišla bo nova energija, pozitivno moramo gledati naprej. Vem, da je težko, ampak samo s trdim delom bomo prišli do rezultata," je komentiral izkušeni Haris Vučkić, ki je po vrnitvi v Domžale prvič začel v prvi postavi. Odigral je 76 minut. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JoniBravo
31. 08. 2024 15.27
-2
Mogoce na stave igrajo domzalcani
JOSEPH HAYDN
31. 08. 2024 13.57
+6
Bedno je, ker nasrka trener, čeprav bi iz tako zanič ekipe težko izvlekel več. V Domžalah riba smrdi pri glavi, vodilni so si nafilali žepe, klub pa umira na obroke