Nogomet

Vijolice slavile zmago

Koper, 10. 05. 2008 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 33. krogu Prve lige Telekom je bilo odigranih pet tekem. Mariborčani pa so se na prenovljenem stadionu Ljudski vrt veselili zmage nad Nafto.

Zahovič
Zahovič FOTO: Jani Dolinšek

V Mariboru so odigrali prvo tekmo na prenovljenem stadionu Ljudski vrt. Vijolice pa so pred polnimi tribunami svoje navijače razveselile z zmago.

Prenovljen Ljudski vrt
Prenovljen Ljudski vrt FOTO: Jani Dolinšek
Prvega zadetka so se na novem stadionu veselili gostje. Vaš se je po podaji Čeha znašel sam pred vratarjem Pridigarjem in ga je tudi zanesljivo premagal. A veselje gostov je bilo kratkotrajno. Pavlovič je le štiri minute kasneje s 25 metrov pokazal mojstrski volej, na njegovo srečo pa je žoga končala v levem zgornjem kotu vratarja Luka. Slednji je do konca polčasa rešil zadetek po strelu Miheliča, nekaj trenutkov pozneje ga je rešila prečka, v 42. minuti pa je bil drugi poskus Niltona bolj natančen.


V drugem delu je ritem igre nekoliko padel, toda lepih potez vseeno ni manjkalo. Tako je še za en lep zadetek poskrbel in končni rezultat poskrbel Tavares, ki je Mariborčanom končno pokazal, zakaj gledalci obožujejo brazilske nogometaše. Žogo je prejel približno 25 metrov od gola, s strelom ni okleval, za kar je bil nagrajen s tresenjem mreže.

Koper ugnal Celjane

Koprski nogometaši so v neposrednem obračunu s Celjani že desetič zapored slavili, vodilnim Domžalčanom, ki drevi na domačem igrišču gostijo Ajdovce, pa so se znova vsaj začasno približali na tri točke zaostanka.
Nogometaši Kopra imajo še nekaj upanja za prvo mesto na lestvici.
Nogometaši Kopra imajo še nekaj upanja za prvo mesto na lestvici. FOTO: Damjan Žibert

Koprčani so prvi gol dosegli v 27. minuti, strelec pa je bil Mejač. Drugi zadetek pa so izbranci domačega stratega Vlada Badžima dosegli v 40. minuti. Zadetek je bil znova plod dolge in kombinirane akcije lepega števila igralcev, "eksekutor" pa je bil Ibeji, ki je žogo v padcu poslal v celjska vrata za 2:0. Koprčani so z rutinsko predstavo zadržali vodstvo, ki jim tri kroge pred koncem vliva še nekaj upanja na prvo mesto v domačem prvenstvu.

Livar in Interblock sta se razšla z remijem

Slabe predstave v zadnjih krogih gostje iz Ljubljane niso uspeli popraviti niti proti zadnjeuvrščenemu Livarju, ki se je že pred časom poslovil od prvoligaškega statusa.

Interblock je na tekmi z Livarjem iztržil le remi.
Interblock je na tekmi z Livarjem iztržil le remi. FOTO: Damjan Žibert

Prvi zadetek so dosegli domači v 23. minuti. V glavni vlogi je bil Perme, ki ga je Strajnar s prekrškom ustavil v kazenskem prostoru. Najstrožjo kazen je uspešno zaključil Brezovački.

V drugemu polčasu sta obe ekipi sprva prikazali nezanimivo igro. Prvi, ki je nekoliko poživil dogajanje na igrišču je bil Rujović s strelom od daleč. Na poskus gostov so domači odgovorili z zadetkom, ko je žogo v gol poslal Perme. Kljub zaostanku, se gosti niso predali. Poskušali so predvsem s hitrimi protinapadi, v enem od teh pa je bil že v 57. minuti uspešen Zeljkovič. V končnici so gosti imeli več od igre, domači pa so bili nevarnejši. Vseeno so zadetek dosegli nogometaši Interblocka, ki so se po hitri kombinaciji Gerića in Preglja vendarle veselili izenačenja.

Domžalčani so se veselili zmage

Za obe moštvi je bila tekma izredno pomembna, Domžalčanom v boju za prvaka, Ajdovcem pa v borbi za obstanek.

Trener Domžal Slaviša Stojanovič
Trener Domžal Slaviša Stojanovič FOTO: Damjan Žibert

V 13. minuti so gledalci pozdravili prvo spremembo izida. Janković je izvedel kot, Benko je žogo podaljšal do Zahore, ta pa jo je s pomočjo vratnice spravil za hrbet vratarja Neneziča. Potem ko so na nasprotni strani gosti prek Serdarevića zamudili lepo priložnost, so jih domači kaznovali, za kazen sta poskrbela podajalec Benko in strelec Juninho. Videti je bilo, da do konca prvega polčasa ne bo spremembe izida, a so gosti v sodnikovem podaljšku vendarle znižali zaostanek, ob pomoči domače obrambe je bil strelec Škerjanc.

Ajdovci so uvideli, da lahko pridejo do ugodnega rezultata, Domžale pa so v nadaljevanju zaigrale nekoliko bolj previdno. Toda v 63. minuti so vseeno dosegle tretji zadetek. Zahora je podal visoko žogo na nasprotno stran, kjer jo je dočakal Aljančič in z volejem "razparal" mrežo gostov. Zmagovalec je bil praktično odločen, čeprav je Primorje še poskušalo doseči gol. To mu je spet uspelo v sodniškem podaljšku, v katerem je bil natančen Zatkovič.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miimii..
13. 05. 2008 17.24
Svetovno blo. Danes še samo zmagamo v Celju. Itak bomo =) En klub. Ena čast. Gremo Mariibor!
marjanr
11. 05. 2008 20.19
mariboooor je bil in vedno bo EN KLUB ENA ČAST !!!!!!!
nemejugat
11. 05. 2008 12.17
...bravo Koper...
katjap@hitri.com
11. 05. 2008 11.42
12.435 navijačev v Mb... na ostalih 4 tekmah skupaj 1500 navijačev... heh heh heh:) ... dajmo maribor
alduri
10. 05. 2008 22.57
Slave, zdržte še mal.
mini13015
10. 05. 2008 19.27
gremo cele!!!