Nogomet

Konec upov za Elsnerja in Amiens? V Ligue 1 tudi v prihodnje 20 klubov

Pariz, 23. 06. 2020 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Francoska nogometna kluba Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, in Toulouse sta kot vse kaže izgubila bitko proti izpadu iz elitnega francoskega prvenstva Ligue 1.

Elsner (na fotografiji) med večnim derbijem z Mariborom, ko je še vodil ljubljansko Olimpijo.
Elsner (na fotografiji) med večnim derbijem z Mariborom, ko je še vodil ljubljansko Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Na generalni skupščini vodstva ligaškega tekmovanja (LFP) so namreč v torek potrdili, da bo Ligue 1 kljub koronavirusni pandemiji ostala omejena na 20 klubov. Najpomembnejše francosko nogometno tekmovanje je edino od velikih v Evropi, ki se zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo nadaljevalo, 30. aprila so ga predčasno končali. Prvak je že sedmič v zadnjih osmih letih postal Paris Saint-Germain.

Na zadnjih dveh mestih sta bila Amiens in Toulouse, a sta se na odločitev o izpadu v drugo ligo pritožila na francosko vrhovno sodišče. To je 9. junija ugodilo pritožbi obeh klubov. Sodišče je vodstvo lige in tamkajšnjo krovno nogometno organizacijo tedaj obvestilo, naj sestavita format lige, v kateri bo 22 ekip, dve več kot običajno, klubi pa so navkljub temu prejšnji teden izglasovali, danes pa je odločitev potrdila še generalna skupščina LFP, da format ostaja isti kot doslej.

Na generalni skupščini so potrdili enak format lige s 74,5-odstotno večino, so sporočili iz LFP. V petek mora sicer odločitev še potrditi Francoska nogometna zveza (FFF) na svoji generalni skupščini. Po skupščini FFF se bo sestal tudi odbor francoske lige in prilagodil tekmovalni koledar za sezono 2020/21.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.