Nogomet

Jürgen Klopp ima novo službo, sodeloval bo z Benjaminom Šeškom

Ljubljana, 09. 10. 2024 08.56 | Posodobljeno pred 45 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse od konca lanske sezone, ko se je po devetih sila uspešnih letih poslovil od Liverpoolove klopi, se je ugibalo, kje bo kariero nadaljeval Jürgen Klopp. Povezovalo se ga je s številnimi velikani, a nemški strokovnjak se še ne bo vrnil v trenerske vode. Postal bo vodja globalnega nogometnega oddelka pri Red Bullu.

Jürgen Klopp je bil trener Liverpoola med letoma 2015 in 2024.
Jürgen Klopp je bil trener Liverpoola med letoma 2015 in 2024. FOTO: AP

Nekdanji trener Liverpoola je z Red Bullom podpisal dolgoročno pogodbo, ki bo v veljavo stopila s prvim januarjem 2025. Pri angleškem Sky Sportsu pojasnjujejo, da bo zadolžen za strateško upravljanje klubov v lasti avstrijskega proizvajalca energijskih pijač. Med njimi je v zadnjih letih daleč najuspešnejši RB Leipzig, pri katerem si kruh služi tudi naš Benjamin Šeško. Ob bundesligašu velja izpostaviti še Red Bull Salzburg in Red Bull New York. 

"Svojo vlogo vidim predvsem kot mentor trenerjem in vodstvu klubov Red Bull, navsezadnje sem del organizacije, ki je edinstvena, inovativna in usmerjena v prihodnost. To ne bi moglo bolj navdušiti," je v izjavi za novega delodajalca povedal Klopp in dodal: "Moja vloga se je morda res spremenila, toda moja strast do nogometa in ljudje, ki delajo nogomet to, kar je, se niso."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jürgen Klopp je že ob naznanitvi odhoda z Anfielda dejal, da ga ekspresen povratek v trenerske vode ne zanima in da bi se utegnil v prihodnje preizkusiti v drugačni vlogi. Sky ob tem dodaja, da naj bi imel Klopp v novi pogodbi tudi posebno klavzulo, ki bi mu omogočala, da se od nove službe predčasno poslovi v primeru nekaterih ponudb. S tem naj bi ciljal predvsem na ponudbo nemške nogometne reprezentance, saj se ga je poleti močno povezovalo prav s stolčkom elfa, potem ko Nemcem na domačem evropskem prvenstvu ni uspelo priti do tako želene evropske krone. 

57-letni strokovnjak velja za enega najboljših trenerjev tega tisočletja. Na klopi Borussie Dortmund je dvakrat slavil v nemškem prvenstvu, uvrstil se je tudi v finale Lige prvakov, kjer je bil boljši Bayern. Še uspešnejša je bila njegova epizoda na Anfieldu, saj je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Leta 2019 je za naslov Lige prvakov v finalu ugnal Tottenham, sezono kasneje pa je prekinil 30-letno čakanje navijačev Redsov na nov naslov angleškega prvaka. 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JApajaDAja
09. 10. 2024 10.55
tudi rezervni gralec na klopi domžal "sodeluje" s čeferinom :-)
Andree
09. 10. 2024 10.50
Glede na to kak je rekel na na Daznu glede Šeška ( da Šeško samo čaka, da drugi naredijo vse namesto njega)bo RB Leipzigu verjetno svezoval, da se ga čimprej znebijo.
Migral
09. 10. 2024 10.46
Sem bil pristaš njega in sloga njegove igre. Sedaj pa je očitno prevladal denar. Kako bo, čeprav nesporno velik trener, svetoval trenerju Leipziga, Salzburga, saj so tudi oni uveljavljeni trenerji?
wsharky
09. 10. 2024 10.20
+2
a nk-mb pa ni dovolj dober klub za jurgena
Petarda10
09. 10. 2024 09.49
+5
To je pomeni, da bo sodeloval z seskom, kaj vi blebetate neverjetno vse za klike...
vrtnar _
09. 10. 2024 09.19
-6
stari je tako pohlepen, da nima nikol denarja, čeprav je že davnaj goden za penzion
vrtnar _
09. 10. 2024 10.17
+3
ti lenuh pa kar za na Bootheel,za take neb blo nobene škode