Nogomet

Kompletni Slovenci ostrijo ambicije pred helsinškim izzivom: Lahko zmagamo

Ljubljana, 14. 06. 2023 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila nov trening pred kvalifikacijsko tekmo s Finsko, ki bo v petek v Helsinkih. Reprezentante je pred treningom pozdravil predsednik NZS Radenko Mijatović in jim zaželel srečo na prihajajočih obračunih. Slovenci imajo po dveh odigranih tekmah maksimalen točkovni izkupiček. Naši nogometaši še nikoli niso tako dobro startali v kvalifikacije. Po Finski slovenske nogometaše v razprodanih Stožicah v ponedeljek čaka še Danska. Finska, tako kot Slovenija, pričakuje poln izkupiček pred več kot 30.000 gledalci na razprodanem olimpijskem stadionu.

Tokrat je ekipa prvič trenirala v kompletni zasedbi, saj je po zmagoslavju v finalu turškega pokala kot zadnji v reprezentančno bazo prispel Miha Zajc.

Finska je v zadnjem obdobju opozorila nase, potem ko se je uvrstila na zadnje EP. Te kvalifikacije je začela s porazom na Danskem z 1:3, nato pa je v gosteh v Belfastu dosegla pomembno zmago proti Severni Irski.

Med zadnjimi prišleki je bil tudi David Brekalo, ki odlično pozna severnjaški način nogometa. "Finci so ekipa, ki gara in je odlično videti na igrišču. Smo pa tudi mi na zadnjih nekaj tekmah tekmah dokazali, da znamo biti čvrsti v duelih in agresivni, kar sicer pritiče severnjaškim državam. Že proti Norveški smo dokazali, da lahko zrušimo stereotipe iz preteklosti in mislim, da ne bi smelo biti težav, če bomo dali vse od sebe," za uradno spletno stran NZS pravi Brekalo, ki je na zadnji tekmi norveškega prvenstva dosegel gol za Viking. "Sem dobro fizično pripravljen, kakor sem videl na treningu, pa to velja tudi za ostale fante."

Žan Celar
Žan Celar FOTO: Aljoša Kravanja

V odlični formi je tudi Žan Celar, ki je v letošnji sezoni zabil kar 16 golov za Lugano v švicarski ligi. "Sezono sem končal z zadetkom v prvenstvu, žal pa smo na koncu izgubili v finalu. Če gledamo celotno sezono, sem lahko zadovoljen, vem pa, da lahko še napredujem. Meni je všeč, da sem neprestano v tekmovalnem ritmu," za spletno stran krovne zveze pravi 24-letni napadalec, ki spoštuje finsko reprezentanco, a se je ne boji. "Imeli smo že analizo, kjer smo spoznali, da so Finci dobra ekipa, ki igra kompaktno in se dobro brani. Zelo nevarni so ob odvzeti žogi, saj hitro preidejo v napad. Vsekakor gre za kakovostno reprezentanco, vendar mi moramo gledati na nas. Mislim, da lahko v Helsinkih zmagamo," je zaključil Celar.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24bata
14. 06. 2023 11.36
+3
Tekma za realna tla.