Nogomet

KOMENTAR: Vnovič za las

Liverpool, 29. 04. 2019 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
4

Liverpool, ki lovi, je bil prepričljiv, Manchester City, ki beži, pa komaj - vsaj navidezno. 36. krog v angleškega prvenstvai na vrhu ni prinesel sprememb, pod njim pa tudi ne. Poraza Tottenhama in Arsenala sta še eno priložnost za popravek sezonskega vtisa ponudila Chelseaju, ki spet ni igral kaj prida, a se je uspel zadržati na slavnem četrtem mestu.

Bernardo Silva
Bernardo Silva FOTO: AP

Po tem, ko je v petek zvečer Liverpool prerešetal mrežo že izpadlega Huddersfielda - previdno recimo, da je naš Jon Gorenc Stanković, branilec Huddersfielda, zakrivil le enega od petih domačih zadetkov -, so bile vse oči uprte v nedeljsko merjenje moči med Burnleyjem in Manchester Cityjem. Favorizirani, a na začetku zelo nervozni gostje so zmagali tesno, a zasluženo, saj so pričakovano prevladovali pretežni del dvoboja. Burnleyjev bunker, ki je pred tednom pogojno zdržal Chelseajev pritisk na Stamford Bridgeu, se je tokrat popustil pred nizom Cityjevih napadalskih valov. Strelec edinega, res “pocarskega”, zadetka na srečanju - tega je potrdila šele video asistenca - je bil zimzeleno zanesljivi argentinski golgeter Sergio Aguero. Tako dve tekmi pred koncem Premier ligi City ostaja v najboljšem položaju za drugo zaporedno osvojitev naslova. Glede na to, da ima njegov neposredni tekmec zanj Liverpool ta in še prihodnji teden težki preizkušnji v polfinalu Lige prvakov, je še toliko bolj verjetno, da bo ekipa Pepa Guardiola prvaško titulo osvojila znova. 

David de Gea
David de Gea FOTO: AP

Derbi na Old Traffordu, ki tudi nepristranske gledalce ni posebej razvedril, bi najbrž dobil domači Manchester United, toda napaka njihovega vratarja Davida De Gee je Chelseaju pomagala do izenačenja. Na vseh trinajstih zadnjih nastopih je Manchester United prejel vsaj po en zadetek. To pa je statistika, ki omembi najbogatejšega in najbolj trofejnega angleškega kluba ni bila dodana že dobri dve desetletji. United ostaja na šesti poziciji. S šestim porazom v zadnjih desetih tekmah se je moral sprijazniti Tottenham. Še več. Njihov najbližji sosed West Ham je postal prvi klub, ki je uspel zmagati na novem White Hart Laneu. Zadetek Mihaela Antonia pa bo ostal v arhivih kot prvi, ki ga je v prenovljenem Tottenhamovem domu zabila gostujoča ekipa. Pri gostih je blestel marljivi francoski centralni branilec, včasih pa celo vezist, Issa Diop

Manchester United in Chelsea sta se na Old Traffordu razšla brez zmagovalca.
Manchester United in Chelsea sta se na Old Traffordu razšla brez zmagovalca. FOTO: AP

Arsenal, ki je še vedno med kandidati za uvrstitev med vodilno četverico, je bil poražen že tretjič zapored. V spopad z domačim Leicester Ctiyjem je krenil obetavno, toda nato značilno popustil. K temu močno pripomogla izključitev Ainsleyja Maitlanda Nilesa. Mladi defenzivec je bil pregrob ob štartu na domačega kreativca Jamesa Maddisona, in to že v 36.minuti prvega dela tekme. Lokalna dirka za končno sedmo mestom - in možno uvrstitvijo v prihodnjesezonsko Ligo Evropa - še ni končana. Za tega se zdaj sama potegujeta prav Leicester City in Wolverhampton, ki je kar nekolikanj presenetljivo, do nove zmage prišel v Watfordu. Najsi bo v zaključnih dveh ligaških nastopih vsakdo iz londonskega tria še naprej krčevito prizadeval za uvrstitev v Ligo prvakov za prihodnjo sezono, pa še vedno drži, da 4. mesto tega prestižnega in tudi donosnega dosežka ne bo priskrbelo avtomatično. Kajti prednostno bosta vanjo vabljena zmagovalca Lige prvakov in Lige Evropa. Spričo dejstva, da sta po dva angleška kluba udeleženca polfinalov v obeh tekmovanj, bi se lahko izvilo, da bo zadnji premierligaški potnik v euro elito tisti, ki bo 12.maja tretji. Četrti pa bo ob zanj nesrečnem razpletu - reci-piši - izvisel.

Southampton si je z remijem proti Bournemouthu dokončno zagotovil premierligaški status za prihodnjo sezono. V ultra dinamičnem spopadu je remiziral s, tako rekoč, sosedskim Bournemouthom. Kljub slabi beri v zadnjem mesecu je zelo verjetno, da se bo v Premier ligi obdržal tudi Brighton. Za las. V soboto je spet dosegel remi. Tokrat kot domačin Newcastleu. Na Brihgtonovo srečo je Cardiff City proti že izpadlemu Fulhamu izgubil. Čudovit zadetek za Fulham je z razdalje zabil nizozemski veteran Ryan Babel. Tudi v tej bitki za preživetje so bili Cardiffovci - kot je to skoraj že tradicija - oškodovani zavoljo vsaj dveh grobih sodniških napak. Pa naj še kdo reče, da tudi 36.krog v Premier ligi ni ohranil status quo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
29. 04. 2019 13.15
+16
De Hea je ZARUKU PRVENSTVO!!! 😫
Debely
29. 04. 2019 13.08
+11
City tudi pod razno ni zmagal zasluženo. To je že druga tekma, ko se je prešvercal.
lapolipi
29. 04. 2019 15.01
+1
ne vem katero tekmo si ti gledu ,ampak city si je gladko zaslužil zmago. ne govor bedarij sam zato, ker si navijač livpoola.
Mirhollio
29. 04. 2019 21.27
+1
City ni bil sampijonski. So res napadali ves cas ampak realizacija je bla res boga. Skoda da ni burnleyu kaj s kontre uspelo, so se prevec vlekli nazaj v bunker. Tak da city je dobil pocarsko....