Nogomet

Kojić in Ratnik v en glas: Igralci smo ves čas verjeli v uspeh

Ljubljana, 29. 08. 2024 22.45 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
0

Nogometaši Olimpije so z izjemno igro na povratni tekmi zadnjega predkroga kvalifikacij za Konferenčno ligo s 5:0 povsem nadigrali nebogljeno Rijeko in se s skupnim izidom 6:1 več kot prepričljivo in zasluženo uvrstili v ligaški del omenjenega tekmovanja. V taboru zmajev je bilo po veličastni predstavi pred polnimi tribunami stoženskega stadiona čutiti velik ponos in zadovoljstvo, kar sta v prvih odzivih potrdila mlada in obetavna Marcel Ratnik in Dino Kojić.

Komaj 20-letni osrednji branilec zeleno-belih Marcel Ratnik je znova pokazal, da se v njemu skriva velik potencial. V paru osrednjih branilcev z Ahmetom Muhamedbegovićem je brez težav nadzoroval dogajanje pred lastnimi vrati, na drugi strani pa so njegovi soigralci v konici napada poskrbeli za pravo kanonado in posledično visoko zmago s 5:0 na povratni tekmi zadnjega predkroga kvalifikacij za Konferenčno ligo proti tokrat povsem neprepoznavni Rijeki. 

"Igralci smo ves čas verjeli, da se lahko uvrstimo v Konferenčno ligo. To so nenazadnje pokazale že uvodne kvalifikacijske tekme z ukrajinskim predstavnikom, pa nato še gladki zmagi proti Šerifu iz Tiraspola. Lepo bo vnovič igrati proti evropskim moštvom," je v uvodnem odzivu za našo kamero dejal kapetan Olimpije Ratnik in nadaljeval: "Morda je imel pred povratno tekmo strah nekoliko prevelike oči. Sam sem bil prepričan, da nam lahko uspe. Še enkrat se je pokazalo, da noben nasprotnik ni nikakršen 'bav-bav' in da se ob temeljiti taktično-fizični pripravi dá doseči nekaj velikega." 

Tudi 19-letni napadalec Dino Kojić je bil po tekmi zelo dobre volje. Kako ne bi bil, ko pa je polega zadetka za prednost Ljubljančanov s 3:0 v 35. minuti prvega polčasa prispeval še izjemno lepo podajo s peto Charlesu Thalissonu za Brazilčev drugi gol na srečanju, ko je Olimpija povišala svoje vodstvo na 4:0.

"Ni pomembno, s kom se bomo srečali v ligaškem delu. Ta ekipa je že zdavnaj pokazala, da je lahko enakovredna vsakomur. Rijeka ni imela nobenih možnosti proti nam. V vsakem trenutku smo bili dovolj kompaktni tako v obrambi kot tudi v napadu, kar so hitro prepoznali naši tekmeci in se po zaostanku z 0:5 nekako predali," pa je svoje misli ob velikem uspehu ljubljanske Olimpije strnil Dino Kojić. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.