Nogomet

Koeman odpisal Nizozemca, ki se je pridružil klubu iz Saudove Arabije

Amsterdam, 06. 09. 2024 18.44 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor nizozemske reprezentance Ronald Koeman je zaprl reprezentančna vrata Stevenu Bergwijnu, potem ko se je krilni napadalec pridružil ekipi Al-Ittihad iz Saudove Arabije. Koeman je na račun tega 26-letnega Nizozemca označil za neambicioznega, slednji pa se je odzval, da nikoli več ne želi igrati pod njegovo taktirko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Steven Bergwijn se je za 21 milijonov evrov iz Ajaxa preselil k zasedbi Al-Ittihada, kjer naj bi prejemal devet milijonov letno. 

Poteza je razočarala selektorja Nizozemske Ronalda Koemana. "Pri 26 letih se je odločil oditi v Saudovo Arabijo. Jasno je, da to nima nikakršnih vez s športnimi ambicijami. Zanj je kariera v nizozemskem dresu zaključena," je dejal nizozemski strokovnjak. 

Ronald Koeman
Ronald Koeman FOTO: AP

Bergwijn, ki je za oranje debitiral prav pod budnim očesom prekaljenega 61-letnika, je bil nad tem ogorčen. "Nikoli več ne želim igrati za Koemana. Ne želim igrati za nekoga, ki me odpisal preko medijev, tako kot je storil on. Lahko bi me poklical, da mu obrazložim svojo plat. Kako je lahko rekel kaj takšnega brez, da bi pred tem govoril z mano?"

Nizozemski krilni napadalec je sicer otrok Ajaxa, a ga je pot nato ponesla v PSV iz Eindhovna, Tottenham, pa znova v Amsterdam in sedaj še v Al-Ittihad. Za tulipane je vknjižil 35 nastopov in ob tem dosegel osem zadetkov. 

Arabci še naprej krepijo svojo ligo

Po lanskem pompoznem prestopnem roku v Saudovi Arabiji, kar se tiče prihodov igralcev, se arabski prvoligaši ne zaustavljajo. To poletje so se na Arabski polotok preselili Ivan Toney, Chris Smalling, Joao Cancelo, Moussa Diaby, Nacho Fernandez, Pierre-Emerick Aubameyang, Houssem Aouar, Predrag Rajković, Danilo Pereira, Mohamed Simakan, Angelo, Cristian Tello, Kurt Zouma, Daniel Podence, Giacomo Bonaventura ...

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
07. 09. 2024 15.16
+2
Koeman si je sam največji nasprotnik. Drugače kapo dol.
borjac
07. 09. 2024 10.41
+3
Ne bi komentiral njegove odločitve , povedal pa bi moje mnenje, da je Koeman z svojo neumno trmo in predvidljivostjo , ter nesposobnostjo uporabiti odlične igralce ko je bilo to potrebno zafural Nizozemsko na Evropskem prvenstvu, osebno ga nimam za ne vem kako sposobnega in pametnega selektorja, sicer pa je kot klubski trener zmeraj zaribal.
John_Gotti
07. 09. 2024 10.14
+0
Pravilna odločitev Koemana…Tip je šel za dolarji, v amatersko ligo.. Brozovic lep primer, bil eden najboljših vezistov, v Arabiji propadel…
King Kralj
07. 09. 2024 09.16
+1
Kuman ni noben trenerski strokovnjak, kar potrjujejo tudi njegovi trenerski rezultati in hitre odslovitve iz raznih klubov. Je pa nekaj drugega njegova kariera kot nogometsd. Tu mu vsa cast.
BrkoBrki?
07. 09. 2024 08.09
+3
Boli, ko ti nekdo pove resnico a ne
Crazy_Horse
06. 09. 2024 21.43
+0
nizozemski strokovnjak ??
Divji1234
06. 09. 2024 20.03
+5