Nogomet

'Ko smo izvedeli za strelski napad na naše ljudi, je bilo tekme konec'

Bruselj, 17. 10. 2023 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V švedskem nogometnem taboru se še vedno z nejevero sprašujejo, kaj je doletelo njihove rojake pred včerajšnjim kvalifikacijskim obračunom za evropsko prvenstvo z Belgijo. Kot smo že poročali, je pred omenjenim dvobojem v središču Bruslja prišlo do strelskega napada, v katerem sta bila ubita švedska navijača. Ko je informacija o tragičnem dogodku prišla do skandinavskih nogometašev, je bila odločitev o prekinitvi tekme razumljiva.

"Kot kapetan švedske izbrane vrste sem prevzel pobudo, da se tekma preprosto prekine. Najprej sem se pogovoril z reprezentančnimi soigralci in nato še s kolegi z belgijske strani, tako da je prišlo do dogovora, da se tekma ne nadaljuje. Najpomembneje je, da so naši ljudje na varnem, toda to, kar se je zgodilo, je tragično in nedopustno. Sprašujem se, kaj se lahko še zgodi v bodoče. Za nas kot goste je bilo lepo poskrbljeno, a nikoli ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo našima rojakoma," je v prvem odzivu po tragediji v belgijski prestolnici povedal švedski kapetan Victor Lindelöf.

Švedski navijači so z nejevero prejeli informacijo o uboju svojih dveh rojakov v centru Bruslja.
Švedski navijači so z nejevero prejeli informacijo o uboju svojih dveh rojakov v centru Bruslja. FOTO: AFP

Obračun med Belgijci in Švedi je bil prekinjen ob polčasu pri izidu 1:1. Dvoma o tem, kaj sledi, ko je informacija prišla do švedskega tabora, ni bilo. "To tragično informacijo sem dobil takoj po vstopu v garderobo. Fantje so imeli dovolj časa, da se odločijo, kako naprej. Zelo hitro smo dosegli dogovor o prekinitvi tekme, saj ta z rezultatskega vidika ni prinašala ničesar. Že pred gostovanjem v Belgiji smo izgubili vse možnosti za uvrstitev na EP, Belgijci pa so prvi v naši skupini. Vsi smo zelo žalostni, ob tej priložnosti bi želel izreči iskreno sožalje svojcem ubitega dvojca. Zelo smo pretreseni in razočarani," pa je dodal vidno zaskrbljen švedski selektor Jan Andersson.

Po zadnjih informacijah, tako poroča belgijska radiotelevizija RTBF, je moški, ki je v ponedeljek zvečer v središču Bruslja ubil dva švedska državljana, enega človeka pa ranil, umrl v bolnišnici, potem ko ga je policija davi ujela in ustrelila.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zoran pušenjak
17. 10. 2023 15.21
+1
In zato so krivi politiki v Bruslju skupaj z vladami držav EU. Ti si zaslužijo kazen zapora do konca življenja, ker jim je figo mar za lastne državljane
Finfer
17. 10. 2023 12.36
+9
Takih teroristov je v celi evropi za nekaj bataljonov ki jih evropska unija in evropski parlament plačuje in živijo ter delujejo z socialno podporo !!
Malo_sutra
17. 10. 2023 12.31
-11
Kako name noben ne strelja?! aja sem normalen.
c00kies
17. 10. 2023 13.17
+1
Počakaj še par let, da se zaključi kulturna obogatitev Slovenije.
semtvojavest
17. 10. 2023 12.31
+11
napisite se poreko napadalca, lahko vam pomagam - NEZAKONITI migrant Abdeslam Lassoued (45 let) iz Tunizije, brez dovoljenja za bivanje v Belgiji... in se mirno z orozjem sprehaja po Evropi... je treba kaj dodati?
ledr
17. 10. 2023 12.59
+4
Ja treba je nekaj dodat! To, da ko se pa mi "normalni" Evropejci vozimo po Evropi oz. vstopamo kot evropski državljani na Šengenskih mejah, pa nas pustijo dolge ure čakati v kolonah in nas pregledujejo kot zločince. To je treba dodat in nekomu jasno povedat, kaj se grejo! Tile pa, kot praviš kar z orožjem po Evropi pa nikome ništa. GROZA OD EVROPE!!!
Resni
17. 10. 2023 13.23
+3
zaraella
17. 10. 2023 14.25
+1
in še v bolnišnico so ga peljali, mislim ?
Na pol ovca
17. 10. 2023 12.30
+0
mah dajte no švedi saj to ni nič novega za vas to se vam dogaja doma redno oid kar ste v 80 letih posvojil woknes
main
17. 10. 2023 12.28
+7
Tunizijskega napadalca je ubila policistka. Tako sojenje odpade.