Nogomet

'Klub je zame odštel 116 milijonov, jaz pa izgubil motivacijo'

London, 06. 08. 2024 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekvadorski vezist Moises Caicedo se je pred enim letom za 116 milijonov evrov iz Brightona preselil v Chelsea, prva sezona v novem klubu pa se ni iztekla po njegovih željah. Po besedah 22-letnika je bila sezona težka predvsem zato, ker je podlegel pričakovanjem, ki jih je postavila visoka cena.

Moises Caicedo
Moises Caicedo FOTO: AP

V svoji debitantski sezoni je Moises Caicedo na 48 tekmah vknjižil zadetek in štiri asistence, Chelsea pa je ligaško sezono sklenil na šestem mestu. "Začetek je bil zame težak, saj sem se pridružil velikemu klubu, ki je zame odštel ogromno denarja. Ko sem bil v Brightonu, je bilo pritiska manj, v Chelseaju pa se na vsaki tekmi pričakuje zmaga," je povedal 22-letni Ekvadorec.

V težkih trenutkih mu je zelo pomagal Mauricio Pochettino, ki je bil trener modrih vse do maja, ko je po medsebojnem dogovoru s klubom zapustil London. "Zavedam se svoje kvalitete, kljub temu pa sem potreboval nekaj mesecev, da sem se navadil na ta klub. V najtežjih trenutkih sem se lahko zmeraj obrnil na Pochettina in njegove pomočnike," je še dodal Caicedo.

Moises Caicedo in Mauricio Pochettino
Moises Caicedo in Mauricio Pochettino FOTO: AP

Argentinskega trenerja je na Stamford Bridgu nasledil italijanski strokovnjak Enzo Maresca, ki je s svojimi varovanci v pripravljalnem obdobju zabeležil zmago, remi in dva poraza. "Zdaj igramo sistem, na katerega sem bil navajen v Brightonu. Trener želi, da pokažem svojo kvaliteto in karakter ter da postanem glavni na zelenici," je zaključil mladi vezist.

Naslednjo priložnost za dokazovanje bo imel že v noči s torka na sredo, ko se bo Chelsea v Charlottu pomeril proti Real Madridu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
06. 08. 2024 20.39
Vse kar ni belo ven iz eu