Nogomet

Klopp: Vem, kako težko se bo uvrstiti v četrtfinale

Liverpool, 14. 12. 2021 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Anfield Roadu so z mešanimi občutki pospremili žreb parov osmine finala elitnega tekmovanja, ki je evropskemu klubskemu prvaku izpred dveh let najprej namenil moštvo Salzburga, v ponovljeni izvedbi pa je ples kroglic določil, da bo Liverpool za preboj med osem najboljših nogometnih kolektivov v Evropi moral preskočiti bistveno zahtevnejšo oviro.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Barcelona le še bleda senca
    02:05
    Iz 24UR: Barcelona le še bleda senca
  • Iz 24UR: Real Madrid se je sprijaznil s tekmecem
    02:21
    Iz 24UR: Real Madrid se je sprijaznil s tekmecem

 

Tudi karizmatični strateg redsov Jürgen Klopp pravi, da je milanski Inter v tem trenutku kakovostnejša zasedba od Salzburga, zato bi bila uvrstitev njegovega moštva v četrtfinale toliko večji uspeh.

"Da ne bo pomote, ekipo Salzburga zelo spoštujem, toda če vzamemo v zakup tradicijo omenjenih moštev in dejstvo, da Inter premore neprimerljivo več evropskih izkušenj kot Salzburg, je kot na dlani, da je bil ponovljen žreb za nas bistveno težji," je ples kroglic v Nyonu pokomentiral Klopp, ki je zelo zadovoljen z igrami Liverpoola v skupinskem delu tekmovanja. "Ko so se nam po lanski in zelo turbulentni sezoni vrnili poškodovani nosilci igre, je tudi naša podoba na zelenici povsem drugačna. Boljša, bi rekel. Najpomembnejše je, da so naše igre konstantno na visoki kakovostni ravni, a imamo še vedno kar precej rezerv. Upam, da jih bomo uspeli aktivirati v pravem trenutku, torej do obdobja, ko se bo odločalo o velikih stvareh," nemški strokovnjak že razmišlja o boju za vse razpoložljive lovorike v sezoni.

Jürgen Klopp (na fotografiji s Sadijem Manejem) se zaveda zahtevnosti naloge, ki čaka njegove varovance v osmini finala najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu.
Jürgen Klopp (na fotografiji s Sadijem Manejem) se zaveda zahtevnosti naloge, ki čaka njegove varovance v osmini finala najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu. FOTO: AP

Klopp pravi, da bo februarski povratek na kultni stadion San Siro drugačen, kot je bil primer jeseni, ko je moštvo z Anfielda v okviru skupinskega dela tekmovanja gostovalo pri Interjevem mestnem rivalu AC Milanu. "To bo povsem druga zgodba. Ne nazadnje bo v igri četrtfinale Lige prvakov, manevrskega prostora za morebitne napake pa posledično ne bo več. Zato bo naša glavna naloga, da izločilne boje pričakamo v najboljši možni pripravljenosti. Lahkega nasprotnika, tako ali drugače, nismo mogli dobiti," poudarja nekdanji trener Mainza in dortmundske Borussije.    

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.