Nogomet

Kimmich: Moje mnenje je malo nepopularno, a uživam, ko je veliko tekem

Ljubljana, 13. 10. 2024 10.39 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številni nogometaši se pritožujejo zaradi natrpanega urnika tekem. Izpostavljajo, da so preutrujeni od hudega ritma, ki ga povzročajo številna tekmovanja. Je pa eden tistih, ki se s temi izjavami ne strinja, nemški reprezentant Joshua Kimmich: "Moje mnenje je malo nepopularno, a sem nekdo, ki rad igra. Uživam, ko je veliko tekem."

Joshua Kimmich
Joshua Kimmich FOTO: AP

V tej sezoni, z uvedbo novega formata Lige prvakov, je med igralci, klubi, strokovnjaki in navijači prišlo do precejšnega odziva ter nasprotujočih si mnenj glede števila načrtovanih tekem v vseh tekmovanjih. Že prej je k temu prispevala uvedba Lige narodov, s katero je Uefa želela odpraviti nesmiselne prijateljske reprezentančne tekme.

Joshua Kimmich je eden tistih, ki ga nove uvedbe ne motijo. Pravzaprav se glede tega počuti ravno nasprotno in uživa v priložnosti, da lahko igra čim pogosteje, kljub tveganjem.

Nemški reprezentant se ob tem zaveda, da so igralci vse bolj obremenjeni, zato prihaja tudi do hudih poškodb, ki so v zadnjem času doletele Daniela Carvajala, Bremerja in Rodrija. A nogometaš Bayerna uživa, ko je veliko tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Poškodbe mišic so povezane tudi z visoko stopnjo napora. Toda v nogometu bodo vedno poškodbe. Ne vem, če lahko zmanjšaš poškodbe z manj tekmami. Precej hudih poškodb je slučaj," pravi Kimmich.

"Kadri ekip postajajo širši, trenerji lahko rotirajo igralce. Raje imam teden z več tekmami kot pa navaden teden. Precej bolj zanimivo je biti na igrišču, tudi, če malo igraš, pa se lahko poškoduješ," pravi 29-letni Nemec, ki bo kot kaže v kratkem podaljšal sodelovanje z Bavarci. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stanga123
13. 10. 2024 10.58
+2
Saj so placani.predobro.saj menda vedo, kaj podpisujejo.pa naj podpisejo za kakšen slabši klub pa bodo igralu 1x na teden.sam pol ne bo še druge službe-instagram, influencer, vplivnik...