Nogomet

Povratnik Kramer: Pred nami sta zelo zahtevni gostovanji

Ljubljana, 07. 10. 2024 17.28 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

Slovenska nogometna reprezentanca danes na Brdu pri Kranju začenja priprave na tekmi Lige narodov na Norveškem in v Kazahstanu. Selektor Matjaž Kek je seznamu povabljenih zaradi težav s poškodbami dodal 26. igralca. Vabilo je dobil vezist Kopra Sandro Jovanović. Povratka v reprezentanco se veseli tudi napadalec Blaž Kramer, ki je prepričan, da se Slovenija lahko enakovredno meri z vsakim nasprotnikom.

Sandro Jovanović je prvič vpoklican v slovensko člansko izbrano vrsto. Vpoklic je sicer dočakal že januarja, ko so reprezentanco sestavljali večinoma igralci iz Prve lige Telemach, vendar je takrat pot v ZDA zaradi bolezni na koncu izpustil.

Eden od tistih, ki si je z igrami v zadnjem obdobju prislužil nov vpoklic, je napadalec Blaž Kramer. "Zame je to velika čast, trdo delo se je izplačalo. Vesel sem vsakega vpoklica," je pred ponedeljkovim treningom povedal Kramer.

Član Konyaspora se je ozrl še na obračuna za Norveško in Kazahstanom. "Mislim, da sta pred nami dve zelo zahtevni gostovanji. Najprej se moramo osredotočiti na Norveško. Fantje so že dokazali, da se lahko igra z vsako veliko reprezentanco. Moramo iti disciplinirano ter pokazati, kaj znamo na igrišču."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija se bo z Norveško pomerila v četrtek ob 20.45, s Kazahstanom pa v nedeljo oktobra ob 15. uri po slovenskem času. Do konca lige narodov sta potem še dve novembrski preizkušnji, in sicer bodo Kekovi izbranci 14. novembra gostili Norveško, 17. novembra pa bodo gostovali v Avstriji.

Na lestvici sta po prvih dveh krogih na vrhu skupine B3 Slovenija in Norveška s po štirimi točkami, Avstrija in Kazahstan imata po eno.

Matjaž Kek je tokrat vpoklical kar pet nogometašev iz prve slovenske lige.
Matjaž Kek je tokrat vpoklical kar pet nogometašev iz prve slovenske lige. FOTO: Luka Kotnik

*Seznam za Norveško in Kazahstan:

- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Matevž Vidovšek (Olimpija), Igor Vekić (Vejle);
- branilci: Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Jure Balkovec (Alanyaspor), Jaka Bijol (Udinese), Erik Janža (Gornik Zabrze), Petar Stojanović (Salernitana), Vanja Drkušić (Crvena zvezda), David Zec (Celje), Sven Šoštarič Karič (Pari Nižnij Novgorod);
- vezisti: Josip Iličić (Maribor), Sandi Lovrić (Udinese), Timi Max Elšnik (Crvena zvezda), Jasmin Kurtić (Südtirol), Tomi Horvat (Sturm Gradec), Jan Mlakar (Pisa), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jan Repas (Maribor), Dejan Petrovič (Rijeka), Sandro Jovanović (Koper);
- napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Leipzig), Žan Vipotnik (Swansea), Žan Celar (QPR), Blaž Kramer (Konyaspor).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
07. 10. 2024 19.33
Kraner legenda PAOKa
gullit
07. 10. 2024 17.51
-1
Cosmo Kramer?😉hecam se. Dobrodošel v reprezentanci, odličen golgeter. Veliko uspeha vam želim.
Dany75
07. 10. 2024 18.48
+1
Kramer je odličen napadalec,le sreče s poškodbami ni mel...upam da se vrne v dobri luči...