Nogomet

Karničnik: Popolna koncentracija za Dansko, o Kazahstanu še ne razmišljamo

Ljubljana, 15. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju opravlja zadnji del priprav na poslednji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024. V petek se bo v Københavnu merila z Dansko, v ponedeljek pa v Stožicah še s Kazahstanom. Kot poudarjajo v slovenskem taboru, si želijo zmagati že na Danskem in tako potrditi pot na EP.

Kot je ob zboru povedal eden stebrov slovenske obrambe, ki na zadnjih treh tekmah ni prejela zadetka. Slovenija je na svojih prvih osmih tekmah v skupini H zbrala šest zmag ter po en neodločen izid in poraz ter ima 19 točk. Enako število točk ima tudi Danska, v igri za prvi dve mesti, ki vodita na EP v Nemčijo, pa je še Kazahstan, ki je pri 15 točkah. 

Finska z 12, Severna Irska s šestimi točkami in San Marino, ki je brez točk, so že brez možnosti. Z Dansko so se Slovenci na prvi medsebojni tekmi v Stožicah razšli z 1:1, Kazahstan pa so v gosteh ugnali z 2:1. Kazahstan bo pred Slovenijo gostil še San Marino, Danska pa bo za konec igrala v Belfastu proti Severni Irski.

Žan Karničnik
Žan Karničnik FOTO: Luka Kotnik

Vse našteto pomeni, da je Slovenija zelo blizu Nemčiji. To bi ji zagotovo uspelo že z zmago na Danskem, kjer pa tudi poraz ne bi bil usoden, saj bi tudi v tem primeru morala osvojiti "zgolj" točko v Stožicah proti Kazahstanu.

Slovenija ima z Dansko, ki bo zaradi poškodb pogrešala člana Manchester Uniteda Christiana Eriksena in Rasmusa Hoejlunda, na petih tekmah en neodločen izid in štiri poraze. S Kazahstanom pa so Slovenci igrali le eno tekmo, že omenjeno, ki so jo dobili v gosteh v teh kvalifikacijah.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.