Nogomet

Karničnik: Če nisi na najvišjem nivoju, te nasprotnik hitro kaznuje

Maccabi, 25. 08. 2023 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so prvo tekmo play offa za konferenčno ligo proti Maccabiju iz Tel Aviva izgubili z rezultatom 4:1. Po tekmi je spregovoril Žan Karničnik, ki je mnenja, da se bodo morali hitro pobrati, saj jih v naslednjih tednih čakajo težki obračuni.

NK Celje
NK Celje FOTO: NK Celje

Celjani so na gostovanju v Izraelu morali priznati premoč domačinom, ki so si s hat trickom Erana Zahavija priigrali lepo prednost pred povratnim obračunom, ki bo na sporedu naslednji teden.

"Začetek tekme je bil iz naše strani nekoliko slabši, ampak smo uspeli preživeti najhujše trenutke. Enajstmetrovka, ki je marsikateri sodnik ne bi dosodil, se je zgodila, vendar smo po zaostanku hitro našli odgovor. V drugem delu prvega polčasa smo delovali dobro, po odmoru pa je naš tempo začel padati, kar so domačini izkoristili," je povedal desni bočni branilec Celja Žan Karničnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot vse kaže, bodo grofje svojo evropsko pot končali le korak od skupinskega dela Evropske konferenčne lige. V primeru izpada bodo morali pozornost preusmeriti na domače prvenstvo, kjer po štirih krogih ostajajo neporaženi, prvo mesto na razpredelnici pa si trenutno delijo z Mariborom.

"To je Evropa. Če nisi na najvišjem nivoju, te nasprotnik hitro kaznuje. Ne smemo oditi s sklonjenimi glavami. Naredili smo dobro delo, tako v Evropi kot tudi v domačem prvenstvu. Tekmo bo treba analizirati in se pobrati po porazu, saj nas čakajo pomembne tekme," je dodal 28-letni slovenski reprezentant.

Celjane po povratku v Slovenijo čakajo resne priprave na peklenski razpored obračunov. V nedeljo bodo grofje gostovali pri Olimpiji, naslednji četrtek jih čaka povratna tekma z Maccabijem, tri dni pozneje pa v Celje prihaja Maribor.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
26. 08. 2023 08.46
Dobro je bilo. Sodnik mogoče 2x piskal za Izraelce in to je to. Celje igra in hoče igrati, manjka res kakšen igralec z idejo več, bomo videli doma, ko bo Bobičanec v ekipi..
Malo_sutra
25. 08. 2023 21.21
+1
Pa dokler igrajo taki kot si ti bo tako kakor je…
24bata
25. 08. 2023 17.10
-1
Karničnika bi mogli na hitro prodat , če želijo narediti premike v igri.
James Bond in tovariš Tito
25. 08. 2023 15.18
+1
..razlika je res na nivojih...na žalost je naš nogomet kar pod nivojem....
Dolar Kramp
25. 08. 2023 12.08
-1
1. Vaška liga.
mazo111
25. 08. 2023 10.39
+5
Ja to je evropski nogomet, med tekmo ni počitka, ni padca koncentracije