Nogomet

Kamp Crvene zvezde na igriščih Svobode vse bolj tradicionalen

Ljubljana, 07. 07. 2024 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na igriščih NK Svoboda Ljubljana se te dni mudijo nadobudni mladi nogometaši številnih generacij. Tam namreč poteka 3. mednarodni nogometni kamp Crvena zvezda za mlade. Beograjski velikan že tretje leto zapored privablja nogometne talente iz vse dežele in tujine na intenzivno nogometno izobraževanje.

Crvena zvezda se na Viču mudi tretje leto zapored.
Crvena zvezda se na Viču mudi tretje leto zapored. FOTO: FK Crvena Zvezda

Približno 100 igralcev različnih generacij se udeležuje skrbno zarisanih treningov, ki so prilagojeni vsakemu posamezniku. Ekipa trenerjev rdeče-belih skrbi za to, da se v enem tednu naredi največji možen napredek, tisti najbolj uspešni nogometaši pa bodo prejeli vabilo k priključitvi selekcijam Crvene zvezde v Beogradu.

Poleg strokovnih treningov, kjer niso izvzeti niti vratarji, je poudarek tudi na "učilnici". Tam se otroci učijo taktičnih novosti, pravil obnašanja na in izven terena ter pomembnosti prehrane. Ker trdo delo potrebuje protiutež, je dobro poskrbljeno tudi za zabavni program. Otroci so obiskali Kranjsko Goro in Nordijski center Planica, kjer so prav tako opravili trening. Poleg tega pa bodo užili doživetja, ki jih ponuja Ljubljana – obisk bazena, sprehod skozi mesto in pohod na Ljubljanski grad.

Nogometni kamp je letos privabil okoli 100 mladih nogometašev iz vseh koncev in krajev.
Nogometni kamp je letos privabil okoli 100 mladih nogometašev iz vseh koncev in krajev. FOTO: FK Crvena Zvezda

Koordinator kampa in oseba, ki je zaslužna, da je Crvena zvezda sploh prišla v Slovenijo, je Hajro Rizvić. Rizvić je predsednik NK Svoboda Ljubljana, ki je s Crveno zvezdo leta 2022 sklenila poseben sporazum o sodelovanju. Kluba uspešno pišeta skupno zgodbo, saj je nogometni kamp iz leta v leto bolj obiskan in velja za enega najštevilčnejših v Evropi. "Veseli smo, da se tradicija ohranja. Pred leti smo podpisali pogodbo o sodelovanju in veseli smo, da se že tretje leto zapored Crvena zvezda mudi v Sloveniji in ima na igriščih NK Svoboda kamp za mlade nogometaše," je za 24ur.com dejal alfa in omega kampa Rizvić, ki verjame, da bo sodelovanje z beograjskim nogometnim velikanom še bolj tesno in seveda dolgoročno. 

Hajro Rizvić je nekdanji nogometaš in trener z mednarodnimi izkušnjami.
Hajro Rizvić je nekdanji nogometaš in trener z mednarodnimi izkušnjami. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

"Interes je skupen, gre za kombinacijo, kjer je vsak zmagovalec. Ve se, kaj Zvezda pomeni v tem prostoru. Nam pa laska, da so se vodilni možje rdeče-belih odločili za tesno sodelovanje z nami. Predvsem pa prepoznali odlične pogoje in tudi resnost našega kluba. Obljubljam, da bo tudi v prihodnjih letih na Svobodi kamp Crvene zvezde. Odziv je odličen," je še dejal Rizvić. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
07. 07. 2024 17.32
To bo spet halo. Zoki? Magnifico?
boslo
07. 07. 2024 13.52
+4
Hajro project