Nogomet

Juventus znova razočaral, Milan z visoko zmago

Rim, 14. 09. 2024 23.07 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Juventusa so remizirali v Empoliju, kljub temu pa so se po nepolnem 4. krogu italijanskega prvenstva prebili na vrh razpredelnice. Stara dama ima točko več od Interja, Torina in Udineseja. Inter bo v nedeljo gostoval v Monzi, Torino bo gostil Lecce, Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića pa bo v ponedeljek gostoval v Parmi.

Juventus je v Toskano prišel kot favorit, na koncu pa je osvojil le točko proti Empoliju, ki je tretjič remiziral v sezoni 2024/25.

Na današnji prvi tekmi sta se Como in Bologna razšla z neodločenim izidom 2:2. Za gostitelje sta zadela Nicolo Casale (5./avtogol) in Patrick Cutrone (53.), za goste pa Santiago Castro (76.) in Samuel Iling Junior (90.+1).

Milan je na večerni tekmi na San Siru dosegel prvo zmago v serie A. Rdeče-črni so vse dvome o zanesljivi zmagi nad zadnjeuvrščeno Venezio s 4:0 razrešili v prvi polovici tekme, ko so zadeli Theo Hernandez (2.), Matteo Gabbia (16.), Christian Pulišić (25.) in Tammy Abraham (29./11 m). Slovenski nogometaš v vrstah beneške ekipe Domen Črnigoj je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Slavje nogometašev Milana po zadetku Tammyja Abrahama
Slavje nogometašev Milana po zadetku Tammyja Abrahama FOTO: AP

V nedeljo bodo na sporedu tekme Genoa - Roma, Atalanta - Fiorentina, Torino - Lecce, Cagliari - Napoli in Monza - Inter, v ponedeljek pa še Parma - Udinese in Lazio - Verona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 4. krog Serie A:

Sobota, 14. september:

Como - Bologna 2:2 (1:0)

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venezia 4:0 (4:0)

(Domen Črnigoj ni igral za Venezio)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.