Nogomet

Juventus in Atalanta zmagala, Tottenham remiziral, Oblak dvakrat po žogo v mrežo

Rim, 19. 08. 2024 23.09 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
5

Od peterice klubov, ki bodo Italijo to sezono zastopali v Ligi prvakov, sta bila v uvodnem krogu Serie A uspešna le Juventus in Atalanta. V Premier ligi je v ponedeljek Tottenham remiziral s povratnikom v Premier ligo Leicestrom. Z remijem 2:2 med Villarrealom in Atletico Madridom se je končal uvodni krog nove sezone španskega nogometnega prvenstva.

Šestintridesetkratni prvak Italije je na domačem stadionu v Torinu premagala novinca v elitni družbi Como s 3:0. Dva zadetka sta padla v prvem polčasu - Samuel Mbangula je zadel v 23. minuti, Timothy Weah v sodnikovem podaljšku, za 3:0 pa je v 90. minuti natančno meril Andrea Cambiaso.

Atalanta se je hitro pobrala po porazu sredi tedna v evropskem superpokalu proti Real Madridu. V Lecceju je temelje za zmago položila že v prvem polčasu z zadetkoma Marco Brescianini v 35. minuti in Matea Reteguija tik pred odmorom.

Thiago Motta se je veselil prve zmage v Serie A na klopi Juventusa
Thiago Motta se je veselil prve zmage v Serie A na klopi Juventusa FOTO: AP

Ista igralca sta bila strelca tudi v drugem delu. Retegui je povišal na 3:0 v 57. minuti, končni rezultat pa je Brescianini postavil v 66. minuti.

Branilec naslova Inter je v soboto remiziral v Genovi (2:2), v minuli sezoni drugouvrščeni AC Milan je doma igral 2:2 s Torinom, Bologna, ki je bila v 2023/24 presenetljivo peta, pa se je doma razšla z Udinesejem z 1:1.

Oblak sezono začel z remijem

Atletico Madrid je prvo tekmo v sezoni odigral v gosteh pri Villarealu. V prvem polčasu sta za domače zadela Arnaut Danjuma, ki je Jana Oblaka premagal v 18. minuti s strelom po tleh, ter Koke, ki je po medlem posredovanje obrambe Atletica in slovenskega čuvaja mreže žogo spravil v lastno mrežo.

Atletico Madrid je na prvi zadetek domačih odgovoril v dveh minutah - lepo se je znašel in natančno zadel Marcos Llorente, za 2:2 pa je tik pred odhodom na odmor zadela nova okrepitev Diega Simeoneja Norvežan Alexander Sorloth.

Prvi krog La Lige je trajal od četrtka do ponedeljka, izstopajoča pa sta bila nastopa branilca naslova Real Madrida v nedeljo ter Barcelone v soboto.

Katalonci so v Valencii zmagali z 2:1, zasedba trenerja Carla Ancelottija pa je na Mallorci iztržila remi 1:1.

V prvem krogu se je polovica tekem končala z neodločenim izidom, na preostalih šestih prizoriščih pa nobena ekipa ni slavila z več kot zadetkom razlike.

V drugi današnji tekmi je Valladolid z 1:0 premagal povratnika med elito Espanol. Zadel je Raul Moro v 23. minuti.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

Premier liga

Tottenham je v gosteh pri povratniku v Premier ligo Leicestru povedel po zadetku Pedra Porra v 29. minuti. A domači so končni izid 1:1 postavili po zadetku zimzelenega Jamieja Vardyja.

Jamie Vardy
Jamie Vardy FOTO: AP

Izidi Serie A, ponedeljek:

Lecce - Atalanta 0:4 (0:2) 

Juventus - Como  3:0 (2:0)

Izidi Premier lige, ponedeljek:

Leicester - Tottenham 1:1 (1:0)

Izidi La Lige, ponedeljek:

Valladolid - Espanyol 1:0 (1:0)

Villarreal - Atletico Madrid 2:2 (2:2)

(Jan Oblak je branil vseh 90 minut za Atletico)

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
20. 08. 2024 10.55
+2
Kaj je hejtercki...a kiksu atletov pa se ne boste naslajali??? Vsi lepo pošteno z reemiji začenjajo le Koruptilona v svojem stilu z sodnisko pomočjo do zmage na 1.tekmi ahahahahaha....koruptilonaaaaa
cripstoned
20. 08. 2024 10.57
+1
Kollerik
20. 08. 2024 12.29
-4
Spet nimaš pojma o pojmu. Atletico Madrid je edini normalni in tisti pravi klub iz Madrida, delavski klub.... Ne kradejo in ne počenjajo piz.... rij, kot to preko vseh meja že od svoje ustanovitve počenja plastika, imenovana Real iz Madrida. Zakaj bi se torej naslanjali...
cripstoned
20. 08. 2024 12.41
+5
Ahahahaha lazi ti samega sebe mene bos..17.8.2024...1. Tekma Valencia- Koruptilona sodnik Sanchez (podarjen penal raphinhi in senkan rdeči karton Cubarsiju) ....vsem na oči 3+točke.....18.8. Mallorca- Real Madrid sodnik soto grado (nedosojen penal nad mbappejem, senkan rdeči karton maffeju) -2 točke....kripsi ne laze in to si tudi videl sam in pac ne bos priznal....torej 1:0 za barco v sodniški pomoči... Hahahahaah...jokaj tega ne bos spremenil..
cripstoned
20. 08. 2024 13.07
+6
Kollerik daj si tistih 5 pluskov no...ne sparaj se hahahahaha