Nogomet

Tottenham, Juve in Everton zelo dejavni, Aubameyang okrepil Barco

Ljubljana, 31. 01. 2022 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Milan Doknić, STA
Komentarji
32

Zadnji dan januarja je poskrbel za številne selitve igralcev. Najbolj dejavni so bili Everton, Tottenham in Juventus. Klube so zamenjali Dele Alli, Donny van de Beek, Tanguy Ndombele, Giovani Lo Celso, Aaron Ramsey in številni drugi igralci. Presenetila je tudi Barcelona, ki je v svoje vrste privabila nekdanjega kapetana Arsenala Pierra-Emericka Aubameyanga.

Dele Alli že dve sezoni ni ljubljenec trenerjev pri Tottenhamu. Vezist, ki je pod taktirko nekdanjega trenerja Londončanov Mauricia Pochettina igral zelo uspešno, je bil najprej žrtev prihoda Joseja Mourinha v Tottenham. Nato tudi Portugalčeva naslednika, Nuno Espirito Santo in sedanji trener Antonio Conte, nista računala nanj. Zdaj je Anglež končno prestopil v nov klub.

Tam ga je na vratih pričakal novi trener Evertona Frank Lampard, ki je po Derby Countyju in Chelseaju prevzel vodenje tretjega kluba v svoji karieri. Nekdanji napadalni vezist West Hama in Chelseaja je očitno glavno težavo v svojem novem klubu prepoznal prav na položaju, na katerem je blestel v svoji igralski karieri. Zato bo v Liverpool vsaj do poletja prišel tudi igralec Manchester Uniteda Donny van de Beek, ki po prihodu iz Ajaxa leta 2020 ni blestel v Manchestru. 

Tottenham brez počitka

Antonio Conte je o pomanjkanju kakovosti v svojem novem moštvu govoril že v Mariboru po nepričakovanem porazu proti Muri v Konferenčni ligi. Njegove besede sta predsednik kluba Daniel Levy in novi športni direktor Fabio Paratici uslišala in zadnji dan januarskega prestopnega roka sta bila zelo dejavna. Poleg omenjenega Alija je klub – vsaj začasno – zapustil tudi najdražji igralec v zgodovini londonskega kluba, Tanguy Ndombele, ki se dve leti in pol po prihodu v Anglijo vrača domov. 

Do poletja bo namreč kot posojeni igralec igral v Lyonu, za katerega je med letoma 2017 in 2019 na 96 tekmah dosegel štiri zadetke. Francozi bodo med posojo lahko tudi odkupili pravice za njegov prestop za 65 milijonov evrov. V tem primeru bi Tottenhamu plačali pet milijonov evrov več, kot so od Londončanov prejeli ob njegovem prvotnem prestopu.

Tanguy Ndombele se vrača v Lyon.
Tanguy Ndombele se vrača v Lyon. FOTO: AP

Tottenham sta pred zaključkom zimskega prestopnega roka zapustila tudi Bryan Gil, ki bo do poletja igral v Valencii, in Giovani Lo Celso, ki bo v prihodnje igralec Villareala. Številne veziste, ki so zapustili Tottenham, bo Paratici poskušal nadomestiti z dvema zdaj že nekdanjima igralcema Juventusa. Urugvajec Rodrigo Bentancur, ki ga je Paratici v zameno za 19 milijonov evrov pripeljal iz svojega nekdanjega kluba, in Dejan Kulusevski bosta v prihodnje poskušala navdušiti Antonia Conteja. Kulusevski bo v Londonu igral vsaj do poletja, vendar lahko Tottenham v vmesnem času pravice za njegov prestop odkupi v zameno za 35 milijonov evrov.

Juventus tudi zelo aktiven

Pri Juventusu so se poslovili tudi od Aarona Ramseya, ki je odletel na Škotsko. Tam bo vsaj do poletja igral za Rangerse, škotski prvaki ga bodo lahko v vmesnem času tudi odkupili. Na sredini igrišča bo Massimiliano Allegri v prihodnje lahko računal na Denisa Zakario, ki je v zameno za osem milijonov evrov prestopil iz Borussie Mönchengladbach. Za relativno nizek znesek je krivo dejstvo, da bi se Švicarju pogodba v Nemčiji iztekla poleti. Torinski klub je seveda že pred zadnjim dnem poskrbel za najbolj odmeven prestop v letošnjem januarju, ko je v svoje vrste pripeljal Dušana Vlahovića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Torinčani so potrdili tudi prihod branilca Federica Gattija iz Frosinoneja. Pri tem drugoligašu bo 23-letnik kot posojen igral do konca sezone. Gatti je podpisal pogodbo do konca junija 2026, Juventus pa je zanj odštel deset milijonov evrov.

Barcelona končno do napadalca

Katalonci so se pred zadnjim januarskim dnem zanimali za številne nogometaše. Zadnji dan januarja je bil najbolj odmeven igralec, ki je bil omenjen v povezavi z Barcelono napadalec Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang, ki zaradi disciplinskih prekrškov ni igral za Londončane. Gabonec je bil cel dan v Barceloni z družino, vendar je bila njegova visoka plača največja ovira pri potencialnem prestopu, Arsenal je igralcu tudi zagotovil, da v primeru posoje Barceloni ni nameraval plačevati dela njegove plače. Zato se je Gabonec moral odpovedati velikemu delu svoje visoke plače, če je želel zaigrati v dresu Barcelone. 

Kljub temu je Barcelonin predsednik Joan Laporta španskim medijem v poznih urah večera zagotovil, da je bil Aubameyang vse bližje prihodu v Katalonijo. Na koncu sta se igralec in katalonski klub le uspela dogovoriti in španska La liga je prihod Gabonca potrdila. Arsenal za nekdanjega kapetana ni prejel odškodnine. Barcelona naj bi pred prestopom Aubameyanga Arsenalu tudi ponudila Ousmaneja Dembeleja, vendar francoskemu vezistu prestop v severni London ni dišal. Barca je v svoje vrste poskušala pripeljati tudi branilca Ajaxa Nicolasa Tagliafica, vendar se Katalonci niso uspeli dogovoriti z njegovim sedanjim delodajalcem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liverpool po novo okrepitev v Championship

Liverpool je po prihodu Luisa Diaza iz Porta za 40 milijonov evrov, Fulhamu ponudil bolj skromnih 10 milijonov evrov za vezista Fabia Carvalha. 19-letni Carvalho je bil zelo blizu podpisa petletne pogodbe z rdečimi, vendar je Liverpoolu zmanjkalo časa za registracijo igralca in prestop ni bil zaključen. Carvalhova pogodba s FUlhamom se izteče poleti in zelo verjetno je, da bo letos vseeno postal Liverpoolov igralec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lyon za 15 milijonov pripeljal Faivra

Francoski nogometni prvoligaš Lyon je uradno potrdil, da se je okrepil z napadalnim vezistom Romainom Faivrom. Dosedanji član Bresta je podpisal pogodbo za štiri leta in pol. Lyon je za v Parizu rojenega 23-letnega nogometaša plačal 15 milijonov evrov odškodnine, potencialno lahko znesek naraste še za dva milijona. Ob tem bo Brestu pripadel še 15-odstotni delež od naslednjega Faivrovega prestopa. Nekdanji član Monaca se je poleti znašel tudi na očeh Milana in Paris St. Germaina.

Atalanta pripeljala Romuna 

Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta, katerega član je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, je objavil, da se je okrepil z 21-letnim romunskim napadalno usmerjenim igralcem Valentinom Mihailo. Romuna je Atalanti do konca sezone posodil drugoligaš Parma. Če ga bo La Dea želela po koncu sezone odkupiti, bo morala plačati deset milijonov evrov in še nekaj dodatkov.

Statistika Juliana Alvareza v argentinskem prvenstvu v minulem letu
Statistika Juliana Alvareza v argentinskem prvenstvu v minulem letu FOTO: Sofascore.com

Legendarni Pandev se je pridružil Buffonu v Parmi

Nekdanji napadalec Interja in igralec, ki je za Makedonijo na 122 tekmah dosegel 38 golov Goran Pandev se je pri 38 letih starosti pridružil 44-letnemu Gianluigiju Buffonu v Parmi. V svoji karieri je legendarni Makedonec do zdaj odigral 633 tekem, svojo zanimivo nogometno pot pa bo nadaljeval v drugorazrednem italijanskem tekmovanju Serie B.

Goran Pandev je na Euru 2020 v minulem letu zadnjič zaigral v dresu Makedonije
Goran Pandev je na Euru 2020 v minulem letu zadnjič zaigral v dresu Makedonije FOTO: AP

Mozambičan Mandava okrepil Atleticovo obrambo

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je dobil novega soigralca pri madridskem Atleticu. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, se je za približno tri milijone evrov Madridčanom pridružil mozambiški branilec Reinildo Mandava, nazadnje član francoskega prvaka Lilla.

Španci so sicer Reinilda opisali kot fizično močnega igralca, ki ga je težko obiti v obrambi in ki je odločen v dvobojih ena na ena. "Ob tem mu dobra fizična pripravljenost omogoča kritje celotne leve strani in vključitev v napad," so zapisali pri Atleticu za nogometaša, ki je bil v prejšnji sezoni izbran v najboljšo enajsterico francoske lige.

Janu Oblaku se bo na levi strani obrambe pridružil novi soigralec
Janu Oblaku se bo na levi strani obrambe pridružil novi soigralec FOTO: AP

City potrdil prihod Alvareza

Vodilni klub elitne angleške lige Manchester City je potrdil nakup 22-letnega argentinskega reprezentančnega napadalca Juliana Alvareza. Ta bo kot posojen sicer vsaj do konca sezone še igral za svoj zdajšnji klub, River Plate iz Buenos Airesa, slednji pa je zanj dobil 16,8 milijona evrov odškodnine. Alvarez, ki so ga povezovali s prestopom v številne vrhunske evropske klube, je podpisal pogodbo za pet let in pol. V letu 2021 je na vseh tekmovanjih za River na 46 tekmah dosegel 24 golov. To ga je pripeljalo tudi do reprezentančnega dresa, v katerem je doslej odigral šest tekem.

"Julian je igralec, ki smo ga opazovali že nekaj časa. Lahko igra na več položajih v napadu, prepričani smo, da je eden najboljših mladih napadalcev v Južni Ameriki," je športnega direktorja Cityja Txikija Begiristaina navedla nemška tiskovna agencija dpa.

Dejavni tudi v Sloveniji

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer Radomlje v prihodnje ne bo več računal na vezista Marka Božića. Kot so sporočili iz kluba, se ta za rekordno odškodnino seli v italijansko drugo ligo k Frosinoneju. Višine prestopa v klubu niso razkrili. Božić je v Radomlje prispel poleti 2021 in v rumeno-črnem dresu odigral 19 tekem, dosegel tri zadetke ter zabeležil še dve asistenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Od začetka zimskega prestopnega obdobja smo vedeli, da za Božića na trgu obstaja določen interes. Iz tega razloga smo se dobro pripravili na njegov morebiten odhod. S prihodom Maria Čuića in Axela Prohoulyja smo prav na tej poziciji zakrpali luknjo," je dejal športni direktor Radomelj Andro Fistonić. "Prestop Marka je dokaz, da so Radomlje odličen klub za mladega igralca, ki lahko pri nas pokaže svoj potencial. Hkrati je to dober primer za ostale mlade igralce, da lahko z dobrimi igrami privlečejo pozornost drugih klubov. Zdaj je čas za nekoga od zgoraj navedenih igralcev, da nase prevzamejo odgovornost, kot jo je jeseni prevzel Marko," je dodal.

Predsednik kluba Matjaž Marinšek pa je pojasnil, da je "Frosinone zadovoljil potrebe NK Radomlje v finančnem smislu, saj je celo presegel odkupno klavzulo navedeno v igralčevi pogodbi". Avstrijski državljan Božić je po Transfermarktu vreden 400.000 evrov, isti portal pa poroča, da so Radomlje za nogometaša dobile 120.000 evrov.

Branšteter nov nogometaš pri Aluminiju

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij je pripeljal tretjo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Kot so sporočili iz kluba, bo po novem kot posojen nogometaš druge ekipe Osijeka Aluminijev dres do konca sezone nosil napadalec Luka Branšteter. "Takoj, ko sem dobil priložnost, da se preizkusim in zaigram za Aluminij, sem se brez oklevanja odločil za odhod v Kidričevo. Sem sem prišel, da skušam pomagati ekipi, sem napadalec, zato se zavedam, da zame štejejo samo goli. Na treningih se moram izkazati, si izboriti mesto v ekipi, nato pa je vse na meni, da na tekmah zabijam in s tem pomagam ekipi k njenim ciljem," je dejal Branšteter.

Kot četrto zimsko okrepitev pa so pri Aluminiju potrdili 25-letnega hrvaškega vratarja. Lovro Juric je nazadnje nosil dres hrvaškega prvoligaša Istre, rdeče-beli dres pa bo kot posojen nogometaš nosil do konca letošnje sezone. Juric je začel pri Cibalii, nadaljeval pri drugi ekipi zagrebškega Dinama, zatem pa je nosil še dres Gorice.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambo153
01. 02. 2022 14.07
+3
Končno pameten prestopni rok za Juve. Vlahović je zver...FORZA JUVE!!
drimtim
01. 02. 2022 12.15
+4
Odlično Barsa .
Kollerik
01. 02. 2022 11.54
+4
Upam, da ima manj prepiha v tintari kot Demby...
Kollerik
01. 02. 2022 11.55
+5
ps: čestitke tudi upravi Barce. Kljub ogromnim finančni težavam se zelo trudijo pri okrepitvah.
cripstoned
01. 02. 2022 12.10
-12
trudijo se pri okrepitvah...ampak kaj ko se potem izkaze da so to vse prej kot pa ''okrepitve''....lahko se trudijo ampak dejstvo je da so v 1.delu sezone izpadli iz superpokala, pokala, lige prvakov in tudi za naslov lalige...problem barcelone je da lahko dobijo samo igralce ki niso v 1.planu nekje drugje ..torres (city), aubameyang (arsenal), traore (wolwes)...ali pa odsluzene igralce tipa aguero, oscar, l.de jong itd...vse kar je vrhunsko in mlado v tem trenutku pa se skupaj z agenti barcleone izogiba v sirokem loku...
Kollerik
01. 02. 2022 15.06
+9
pod vsiljeno pošto stisnem obvezni minus in gremo naprej.
samomojemnenje
01. 02. 2022 11.51
+7
Off topic za Cripstoneta. Tam v članku o Ramosu nisi uspel odgovoriti kdo ima več lovorik Ramos ali Pique? Vem da si zaseden in nimaš časa cel dan viseti tu gor kot mi hejterji...👀👀🤣🤣🤣🤣🤣
cripstoned
01. 02. 2022 12.07
-12
kako vas boli ramos ker je med top 5 branilci vseh casov...pique pa na 1.mestu po jokanju zaradi reala...ramos je institucija za piqueja...vi to veste ampak si ne boste priznali...
Kollerik
01. 02. 2022 12.11
+9
Ti si tudi na 1. mestu po jokcanju tu na tem portalu....ti to veš ampak si ne boš priznal...
samomojemnenje
01. 02. 2022 12.17
+8
Cripsi, ne obračaj besed. Trdil si, da je Ramos najboljši branilec vseh časov, ker naj bi imel največ lovorik. Pa si mimo brcnil, zdaj pa se zavijaš v celofan. Ali pa si nas spet samo preizkušal?😎😎🤣
cripstoned
01. 02. 2022 12.22
-9
vi samo spremljajte real madrid in ronalda se naprej hahaahaha
cripstoned
01. 02. 2022 12.24
-11
ramos je najboljši branilec vseh časov... kdo pa mu lahko parkira?
samomojemnenje
01. 02. 2022 12.31
+9
Ja Cripsi, saj te razumem. Zanimivost...4 plusi, štirje minusi...Naklučje? Vedno znova enako naklučje?👀👀🤣🤣
samomojemnenje
01. 02. 2022 12.32
+10
Aja, v bistvu je bilo vprašanje koliko ima kdo lovorik. Ramos najboljši vseh časov po tvoje, ker ima največ lovorik...🤣🤣
cripstoned
01. 02. 2022 12.34
-11
saj vas razumem ne morete komentirati nogometa pa morate komentirati to kar je napisal kripsi 3 dni nazaj ali pa celo mesec dni nazaj...pokomentirajte barco in psg....bo slo? ali so real kripsi in ronaldo bolj pomembni? smesni ste hejteri..nemocni kot barfca in psg z messijem na celu..
samomojemnenje
01. 02. 2022 12.40
+8
Lovorike so sestavni del nogometa. Če bi ti imel kaj časti, bi napisal, da si se zmotil in zdaj smo te podučili, da ima Pique več lovorik od Ramosa. Jaz vem, da je Ramos boljši od Piqueja, ampak, če bi kdo razmišljal po tvoji logiki, bi pomislil, da je Pique najboljši branilec vseh časov, ker ima največ lovorik. Ali pa si zdaj zamenjal logiko? Bog ne daj, da ti še Ati ne da kakšno LESTVICO.🤣🤣
Od Halerja ati
01. 02. 2022 12.56
+10
ahahahha je napisal kdo pa lahko PARKIRA Ramosu 😂😂😂 vrjetno je mislil parira ampak nevem no. Misek bo spet jezen hihihi
poserjemsenavas
01. 02. 2022 16.01
+5
prava resni.ca
01. 02. 2022 20.45
+4
tudi če ima Pique več lovorik je Ramos boljši in tudi če ima Cristiano več lig prvakov je Messi boljši svetlobna leta
Pa že
01. 02. 2022 11.09
-8
Kolikor jaz vem in sem bral drugje, se niso strinjali glede plače in ni prestopil Auba? Ali pač?
samomojemnenje
01. 02. 2022 11.47
+7
Prestop so potrdili okoli 23-ste ure zvečer. Pristal je na majhno plačo, saj mu ni preostalo drugega, če želi igrati, saj je pri Arsenali skregan s trenerjem in upravo in bi grel klop. In ni prišel na posojo, ampak ga je Arsenal dal zastonj da se je rešil njegove plače, ki je bila najvišja v Premier ligi. Za Barco je podpisal za leto in pol. Višina plače še ni objavljena.
CizLouise
01. 02. 2022 15.20
+6
nevem od kod ti tok dislajkov ce govoris sam dejstva?
samomojemnenje
01. 02. 2022 15.57
+10
Krispy, to je bolezen Cripstoneta in njegovega tropa.
ledr
01. 02. 2022 11.09
-12
Kaj v Evropi bomo počasi gledali samo še afriško prvenstvo??? Tudi "moja" Barca bo počasi že cela "temna"...
mptour
01. 02. 2022 12.22
-8
Bolj je problem, ko gledaš evropsko prvenstvo, pa imaš občutek, da je afriško.
ledr
01. 02. 2022 13.45
-1
mptour... Ja saj, če gledaš angleško, francosko, špansko prvenstvo, je še huje. Počasi pa grejo za njimi že Nemci, Italijani in drugi. Že Slovenija jim kar močno sledi...
cripstoned
01. 02. 2022 10.59
-9
liverpool je od leta 2018 pa do danes 6x premagal porto...s skupnim rezultatom 18:2 ..zdaj jim je vzel se najboljsega igralca....porto pa res nima srece z liverpolom..
HALAcR7
01. 02. 2022 10.15
-12
junija barca napovedala prihod hallanda,kane,sterling,vlahovica,morata,lewandowski,benzemaja,lukakuja,ronalda,messi pride nazaj,mbapeja,vinija,jovica,....pa še par napadalcev imajo v mislih
samomojemnenje
01. 02. 2022 11.35
+11
dark horse
31. 01. 2022 21.49
+7
Dobrodošel Aubameyang. Upajmo da bo glava na pravem mestu in brez poškodb v kvaliteto noben ne dvomi
manucao
01. 02. 2022 08.53
-3
Dober igralec,hiter in eksploziven.Vsekakor boljši kot De jong in Memphis skupaj.A bomo še videli kaj bo prinesel Barceloni.
mptour
01. 02. 2022 09.30
-13