Nogomet

Jaka Bijol uvrščen v idealni enajsterici Eura

Nemčija, 17. 07. 2024 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
9

Španski medij Marca je uvrstil branilca Udineseja v enajsterico 'največjih odkritij' turnirja v Nemčiji, največji ameriški športni medij Espn in statistična platforma WhoScored pa sta ga uvrstila kar v prvo enajsterico prvenstva. Znano je tudi, da obstaja izjemno veliko zanimanja za prestop 25-letnega Slovenca, vmešal se je tudi velikan Inter.

Ob zaključku evropskega prvenstva v Nemčiji se že začenja klubska sezona, poletni prestopni rok pa je odprt. Jaka Bijol je, kot tudi drugi slovenski nogometaši, na Euru naredil izjemen vtis in za njegove branilske usluge se naj bi borili milanski Inter, Nothingham Forest, Aston Villa, Stuttgart, Atalanta in Bologna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portal Whoscored.com je prav tako vključil Jako Bijola v svojo najboljšo ekipo celotnega prvenstva: "Jaka Bijol si zasluži mesto v naši izbiri. Odlično je igral proti Angliji, Portugalski, Danski in Srbiji. 25-letni branilec Udineseja je pomagal Sloveniji, da je ohranila mrežo nedotaknjeno proti Angliji in Portugalski, izvedel  je 11 uspešnih posredovanj, šestkrat prestregel žogo in 38-krat počistil situacijo," je navedel portal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bijol se je pojavil tudi v drugih izborih, pri čemer ga je ESPN vključil v svojo idealno ekipo Euro 2024, in pojasnil, da Bijol uteleša filozofijo 'nihče ne gre mimo mene'  ter da verjetno ne bi dovolil zadetka niti, če bi rekreativno igral na vrtu za svojo hišo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Udinese je v pričakovanju, da bo njihov branilec to poletje zapustil klub, saj se je za njegov podpis boju pridružil tudi Inter Milan. 25-letnik se je po obdobju pri CSKA Moskva pridružil črno-belim iz Vidma poleti leta 2022. Takoj se je uveljavil kot redni član začetne enajsterice.

Veselje Jake Bijola in Sandija Lovrića s soigralci v Udineseju
Veselje Jake Bijola in Sandija Lovrića s soigralci v Udineseju FOTO: Profimedia

Slovenec nima pomanjkanja snubcev, saj se za njegove storitve poteguje vrsta evropskih klubov. Nottingham Forest je bil prvi klub, ki je potrkal na vrata Videmčanov. Premierligašu je nato sledil bundesligaški Stuttgart ter italijanska prvokategornika Atalanta in Bologna. Inter se je pridružil omenjenim klubom v zadnjih dneh. Nerazzurri so navdušeni in Bijola vidijo kot idealno zamenjavo za Stefana de Vrija v primeru, da bi Nizozemec to poletje zapustil klub.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
22. 07. 2024 12.15
in dva Svicarja izbrana Cestitke.
Wolfman
19. 07. 2024 14.53
Še dobro, da imamo Čerina.
sp9s
17. 07. 2024 19.48
+2
Karničnik je bil najboljši in igra v najslabšem klubu
Kaimlplut
17. 07. 2024 19.02
+0
VWT6
17. 07. 2024 18.23
-2
🤣🤣🤣🤣
Nidani
17. 07. 2024 18.05
+0
Panter 63
17. 07. 2024 17.49
+6
Najslabšo postavo na Euru po ESPN-u, v formaciji 3-4-3, so: Angus Gunn (Škotska) - Josip Šutalo (Hrvatska), Maximilian Wöber (Austrija), Ryan Porteous (Škotska) - Federico Chiesa (Italija), Antoine Griezmann (Francuska), Dominik Szoboszlai (Mađarska), John McGinn (Škotska) - Benjamin Šeško (Slovenija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Kylian Mbappe (Francuska). To je nadaljevanje tega članka ampak tukaj normalno to ne moremo prebrati. če ne bi bilo noter Šeška bi bilo obešeno na vsa zvona.
Nidani
17. 07. 2024 18.04
+2
Meni se zdi, da prav noben leider ni izstopal... verjetno zato, ker so jih izdatno pokrili in tako onemogočili! Ok, Ronaldo je res razočaranje...
VR tak Urbin sin
17. 07. 2024 21.32