Nogomet

Iz tabora Atletica: 'Za nami je zelo težka tekma in še toliko slajša zmaga'

Madrid, 20. 09. 2024 10.02 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Atletica so v izdihljajih uvodnega dvoboja nove sezone v eliti Lige prvakov pred nabito polnimi tribunami Metropolitana po zahtevnem boju premagali moštvo Leipziga z 2:1. Čeprav je goste že v 4. minuti v vodstvo popeljal slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško, so 'Atleti' v nadaljevanju le strnili svoje vrste in preko junaka Joseja Marie Gimeneza v sodniškem dodatku prišli do prvega kompleta točk.

Kot je po koncu tekme večkrat poudaril eden od najizkušenejših članov Atletica Antoine Griezmann, so se Madridčani (pre)dolgo časa poigravali z ognjem, da bi na koncu vendarle uspeli streti odpor žilavih gostov iz Leipziga.

V vrstah nemškega predstavnika je vnovič blestel veliki up slovenskega nogometa Benjamin Šeško, ki je ob doseženem zadetku v 4. minuti prvega polčasa prispeval veliko tudi v obrambnih nalogah. "Vedeli smo, da je Leipzig zelo nevarno moštvo. Njegovi igralci uživajo v posesti žoge, obenem pa te z izjemno agresivnim pokrivanjem po celotnem igrišču silijo v napake. Prejeli smo zgodnji zadetek, ki nas je pošteno 'presekal'. A kot že ničkolikokrat v preteklosti smo znali stopiti skupaj in tekmo obrnili v svojo korist. Za nami je zelo zahteven boj in še toliko slajša zmaga," se je po uvodnem uspehu v novi sezoni elitne Lige prvakov smejalo izkušenemu Griezmannu, ki se je podpisal pod prvi zadetek Atletov.

Benjamin Šeško je v 4. minuti poskrbel za vodstvo Leipziga na Metropolitanu. V nadaljevanju tekme pa je madridskemu Atleticu uspel preobrat in zmaga z 2:1.
Benjamin Šeško je v 4. minuti poskrbel za vodstvo Leipziga na Metropolitanu. V nadaljevanju tekme pa je madridskemu Atleticu uspel preobrat in zmaga z 2:1. FOTO: AP

Z Griezmannovo oceno obračuna na Metropolitanu soglaša tudi, kot se je izkazalo po zadnjem sodnikovem žvižgu, Atleticov junak Jose Maria Gimenez. Ta je v časovnem dodatku z natančnim strelom z glavo zapečatil usodo Nemcev. "V tekmo nismo vstopili najbolje. Natančneje z velikim spodrsljajem v ožji obrambi, kar smo k sreči v nadaljevanju uspeli popraviti in se veseliti prve zmage v novi sezoni Lige prvakov. Zdaj se lažje diha, čeprav se zavedamo, da nas v naslednjih dneh in tednih čaka še veliko dela," trezno razmišlja Gimenez. 

Vezist Leipziga Arthur Vermeeren obžaluje uvodni poraz svojega moštva, a v isti sapi zagotavlja, da bo s soigralci v nadaljevanju sezone najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu predstavljal trd oreh vsakemu naslednjemu tekmecu. "Pogumna in kombinatorna igra je zapisana v DNK-ju našega kluba. Kljub vršenju visokega pritiska na tekmečevi polovici in veliki količini energije, ki smo jo vložili v tekmo, smo nekoliko neupravičeno ostali praznih rok. To je dobra lekcija za naše mlado moštvo, ki se mora iz takšnih tekem čim več naučiti," pa je po porazu z 1:2 povedal član Leipziga. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
20. 09. 2024 12.19
Volk sit in koza cela. Odlična predstava Slovencev. Krasen gol Seška, za katerega Oblak ni nič kriv. A počnemčeni Slovenec Kampl ni igral? Najbrž rezerva v zatonu. Bravo Atletiko.