Nogomet

Ivanković spet trener Dinama

Zagreb, 20. 05. 2008 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški nogometni klub Dinamo bo v naslednji sezoni znova vodil Branko Ivanković.

Potem, ko je Zvonimir Soldo na klopi Dinama osvojil dvojo krono je nepreklicno odstopil, v naslednji sezoni pa bo klub z Maksimira vodil Branko Ivanković, ki je že stari znanec tega hrvaškega prvoligaša.

Branko Ivanković
Branko Ivanković FOTO: Reuters

Ivanković je prvič postal trener Dinama 3. novembra leta 2006. Po prevzemu „modrih“ pa je nanizal kar neverjetnih 20 zmag. Poleg hrvaškega državnega prvenstva je osvojil tudi pokal. Pod njegovo taktirko pa je Dinamo v tej sezoni zaigral tudi v treh pred krogih Lige prvakov, kjer je Dinamo izločil nemški Werder. Kljub temu, da je v klubu porušil kar nekaj rekordov pa na koncu z izvršnim direktorjem Dinama Zdravkom Mamićem ni načel skupnega jezika, ko je na dvoranskem prvenstvu dosegel le tretje mesto.

Ivanković je na koncu dal odpoved in odšel na smučanje, a kot kaže sta z Mamičem spet v najboljših odnosih. Takšna odločitev pa pomeni, da je Ivanković pozabil na lasten ponos, saj je ob odhodu iz Dinama dejal, da se ne bo vračal dokler bo na čelu kluba Zdravko Mamić.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alia Evans
20. 05. 2008 19.11