Nogomet

Ivanković spet odpuščen

Zagreb, 25. 11. 2008 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Branko Ivanković ni več trener Dinama. Nekdanji selektor iranske nogometne reprezentance se je v podobnih razmerah znašel že januarja letos. Potem ko je leta 2006 prevzel zagrebškega prvoligaša, je po šestih mesecih januarja letos dal odpoved.

Branko Ivanković ni več trener Dinama.
Branko Ivanković ni več trener Dinama. FOTO: Reuters

Sinoči, le tri dni pred tekmo desetletja, kot so dvoboj z moskovskim Spartakom v pokalu UEFA označili pri zagrebškem Dinamu, sta se vodstvo kluba in trener Branko Ivanković dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja. Do zimskega premora bo trenersko delo opravljal Marijan Vlak, dosedanji Ivankovićev pomočnik. Takšno odločitev 54-letnega hrvaškega strokovnjaka so mediji pripisali predvsem nerazumevanju s takratnim športnim direktorjem Zdravkom Mamićem, ki danes opravlja podpredsedniško funkcijo, a so se strasti na začetku letošnje sezone le umirile. Ivankovič se je tako z Dinamom vnovič dogovoril za sodelovanje, na čelu stroke hrvaškega državnega prvaka pa naj bi ostal do leta 2012. Tudi v letošnjem hrvaškem prvenstvu Dinamo vodi, pred tradicionalnim rivalom Hajdukom iz Splita, a v zadnjem obdobju Zagrebčani igrajo zelo neprepričljivo, kar je bržkone tudi razlog sporazumne prekinitve sodelovanja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

target_lj
25. 11. 2008 12.54
OCEMO ĆIRUUUUUUUUUUUUUUUUU BBB .LJUBLJANA