Nogomet

Ivanković med kandidati za naslednika Katanca

Skopje, 09. 04. 2009 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
K.A. / STA
Komentarji
0

Nekdanji trener zagrebškega Dinama Branko Ivanković naj bi bil eden od kandidatov za naslednika slovenskega nogometnega strokovnjaka Srečka Katanca, ki je bil selektor Makedonije, a je odstopil s položaja.

Branko Ivanković
Branko Ivanković FOTO: Reuters

Ivanković je potrdil, da je eden od kandidatov za makedonskega selektorja, vendar je ob tem poudaril, da ni edini. Ivanković že ima izkušnje z vodenjem reprezentance, saj je pred leti vodil izbrano vrsto Irana.
 

Katanec, ki je reprezentanco Makedonije prevzel februarja 2006, oktobra 2007 pa je podaljšal pogodbo do konca kvalifikacij za SP 2010, se je za odstop odločil "zaradi porušene discipline in specifičnega odnosa dela nogometašev do medijev".


Katanca so mediji v Makedoniji bolj ali manj ves čas napadali in mu ob pomanjkanju zanje dovolj dobrih rezultatov očitali to, da je premalo prisoten v Makedoniji.
 

FFM je sporočila, da je s Katancem sporazumno prekinila pogodbo in da so s 1. aprilom letos prenehale vse obveznosti celotnega strokovnega štaba državne reprezentance. V naslednjih dneh bo upravni odbor zveze FFM obravnaval novo nastale razmere v reprezentanci in sprejel odločitve o nadaljnjih korakih, so sporočili iz zveze.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.